FOLLOW US

E-TV

  • Μαζί με 450 άτομα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο «Πανελλήνιο»!
 «Κι αν είναι οι νότες και οι λέξεις αφελείς, 
τραγούδησέ τες να χαρείς...
Μ' ένα τραγούδι να κάνουμε δική μας
τη μικρή ζωή μας...»
(«Παράκληση», στίχοι- μουσική: Αλκ. Ιωαννίδης)
 
Κι ούτε οι νότες μα ούτε οι λέξεις είναι αφελείς, στην «παράκληση» το τραγούδι με το οποίο άνοιξε τη συναυλία του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης το βράδυ του Σαββάτου στο «Πανελλήνιο», μπροστά σε πάνω από 450 ανθρώπους! «Κάποιοι λένε ότι υπάρχει μουσική, επειδή υπάρχουν μουσικοί και καλλιτέχνες. Εγώ πιστεύω όμως ότι μουσική υπάρχει επειδή υπάρχουν άνθρωποι που την ακούν. Γι' αυτό σας ευχαριστώ που είστε σήμερα μαζί μου» μας είπε. Η δημοσιογραφική ομάδα του «Ε» είχε την ευκαιρία να τον ακούσει, να σιγοτραγουδήσει με το κοινό του και να μιλήσει στη συνέχεια μαζί του. Δείτε το σχετικό βίντεο στο emprosnet.gr.
 
 
Από τους πιο ευτυχείς ακροατές, ο Χάρης Μιχαηλίδης, ιδιοκτήτης του «Πανελλήνιον» που είχε όνειρο ζωής να φέρει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο παραδοσιακό του καφενείο, για το οποίο ο Αλκίνοος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του, λέγοντας ακόμα ότι σύχναζε σε αυτό ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνδέοντας τη νέα γενιά που μεταναστεύει στο εξωτερικό, «Είναι ωραίο να ανοίγεις τα φτεράς σου και να φεύγεις, αρκεί να το θες ο ίδιος και να μην εξαναγκάζεσαι», με τα βιώματά του στην Κύπρο, τους πρόσφυγες που δέχτηκε η Λέσβος και την ανθρώπινη στάση που κράτησε, «Πληρώσατε εσείς για κάτι που δεν φταίξατε», αφιέρωσε το τραγούδι του «Πατρίδα»: «Δε θέλω ο εαυτός μου να 'ναι τόπος δικός μου, ξέρω πως όλα αν μου μοιάζαν, θα 'ταν αγέννητη η γη, δε με τρομάζει το τέρας ούτε κι ο άγγελός μου, ούτε το τέλος του κόσμου. Με τρομάζεις εσύ. Με τρομάζεις, ακόμα, οπαδέ της ομάδας, του κόμματος σκύλε, της οργάνωσης μάγκα, διερμηνέα Του Θεού, ρασοφόρε γκουρού, τσολιαδάκι φτιαγμένο, προσκοπάκι χαμένο, προσεύχεσαι και σκοτώνεις, τραυλίζεις ύμνους οργής, Έχεις πατρίδα το φόβο, γυρεύεις να βρεις γονείς, μισείς τον μέσα σου ξένο. Κι όχι, δεν καταλαβαίνω δεν ξέρω που πατώ και που πηγαίνω.» 
Όσο η βραδιά προχωρούσε και το κοινό αυξάνονταν και συγκεντρώνονταν όλο και πιο κοντά στον τραγουδοποιό, εκείνος άπλωσε σα βεντάλια όλα τα αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του από το 1993. Κι αν δεν έπρεπε να κλείσει το πρόγραμμα, ίσως θα ήμασταν ακόμα εκεί. Δέκα χρόνια είχαμε να τον ανταμώσουμε στη Μυτιλήνη, από τη συναυλία στον Αύλωνα. Ελπίζουμε να ξανανταμώσουμε πιο σύντομα!
«Δεν μετανιώνω»
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αν και δεν συμμετέχει σε κομματικές συγκεντρώσεις για λόγους Αρχής, τον Ιούλιο του 2015, δύο μέρες πριν το μεγάλο δημοψήφισμα, βρέθηκε και τραγούδησε υπέρ της συγκέντρωσης του «Όχι». Ο ίδιος είχε πει τότε «δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, είμαστε κατά αυτής της Ευρώπης» και μάλιστα επειδή ήταν γνωστό ότι δεν τραγουδά σε κομματικές συγκεντρώσεις είχε πει «πρώτο φορά τραγουδώ σε συναυλία και μετά βγαίνει ο πρωθυπουργός». Πολλά συνέβησαν από τότε, αρχής γενομένης με το Εurogroup και τον περίφημο έρπητα. Δύο χρόνια -παρά κάτι- μετά και ενθυμούμενη την τεράστια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, βρήκα το θάρρος και εκτός από «σέλφι» με τους συναδέλφους, του ζήτησα να μου σχολιάσει το πώς νιώθει μετά από όλα αυτά: «Δεν πήγα να τραγουδήσω για κανένα κόμμα, πήγα γιατί το πίστευα, δεν το μετανιώνω και τα ίδια πράγματα πιστεύω ακόμα και σήμερα».
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 15:48
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top