Κινητοποίηση με αφορμή την άφιξη της ευρωπαίας επιτρόπου και η έκφραση αντίθεσης στη νέα δομή

Η «Υποδοχή» της Γιόχανσον [Vid]

29/03/2021 - 19:26 Ενημερώθηκε 01/04/2021 - 14:18

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαρτίου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αφορμή την άφιξη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Λέσβου εξαιτίας, όπως υποστηρίζεται, της άρνησης της επιτρόπου να συναντηθεί με μέλη της επιτροπής. Το κτίριο της Περιφέρειας επιλέχθηκε καθώς εκεί επρόκειτο να συναντηθεί η Επίτροπος με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και του Δημάρχους Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη (σ.σ. λίγες ώρες πριν ανάλογη έγινε και στην Σάμο).

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, σε δήλωσή του εξήγησε τον λόγο της συγκέντρωσης που δεν ήταν άλλος η άρνηση της κα Γιόχανσον να συναντηθεί με εκπροσώπους της επιτροπής χαρακτηρίζοντας ατόπημα την επιλογή αυτή της επιτρόπου. «Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε όχι σε υπερδομές, όχι στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» είπε και πρόσθεσε : «Θέλουμε την αποσυμφόρηση του νησιού μας θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα».  

Η συνάντηση που δεν έγινε

Λίγη ώρα πριν την συνάντηση ο Περιφερειάρχης δήλωνε ότι δεν θα συμμετέχει σε καμία σύσκεψη δεδομένου ότι, όπως υποστήριξε, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Ο κ. Μουτζούρης θα έδινε στην επίτροπο τα ψηφίσματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  όπου διατυπώνονται οι θέσεις για το μεταναστευτικό, θέσεις ενάντια σε νέες δομές. Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει σε συνάντηση και είναι στην διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων αν θα γίνει. Η συνάντηση, τελικά, δεν έγινε.

Οι συγκεντρωμένοι δεδομένου ότι δεν θα γινόταν συνάντηση κινήθηκαν προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εξαιτίας της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.

Στο κτίριο υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Λέσβου, υπέβαλλαν το σχετικό ψήφισμα στην Επίτροπο. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, συναντήθηκε με την επίτροπο στο κτίριο της Γ.Γ. όπου της υπέβαλλε ιδιοχείρως υπόμνημα με τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey