×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Εκλογικό βαρόμετρο

27/04/2012 - 21:44

Αρχίσαμεεεε! Είχαμε γράψει για την αστοχία του νόμου να απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν τις εκλογές.

- Αρχίσαμεεεε! Είχαμε γράψει για την αστοχία του νόμου να απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν τις εκλογές.

- Και για το τι τέρατα επρόκειτο να ακούσουμε προεκλογικώς ως δήθεν «σίγουρες» πληροφορίες.

- Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Πιθανολογώντας προφανώς ότι, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα υπάρξει η φυσιολογική συρρίκνωση των «φωνακλάδων», κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί τους άρχισαν να διαδίδουν στο διαδίκτυο ότι θα γίνει, λέει, νοθεία για να επιβιώσει ο δικομματισμός!

-  Ας τους μαζέψουν οι… ταγοί τους, γιατί θα γράψουμε και ονόματα.

- Μιλήσαμε για ψηφοδέλτια Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Κ.Κ.Ε., Δημοκρατικής Συμμαχίας· πάμε και στη ΔΗΜΑΡ.

- Εκλεκτής ποιότητας ψηφοδέλτιο, με δυο γυναίκες με προσωπικότητα, ένα βετεράνο της πολιτικής, ένα μαχόμενο πανεπιστημιακό και τη δυνατότερη ίσως υποψηφιότητα από τη Λήμνο.

- Χωρίς να υποτιμούμε κανέναν, η τάση όλων των κομμάτων έως τώρα είναι να θεωρούν - πλην κάποιων εξαιρέσεων ασφαλώς - την υποψηφιότητα της Λήμνου συμπληρωματική.

- Με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο η ανιδιοτέλεια εμφανώς περισσεύει, αν όλοι αποφασίσουν να τονίσουν την εκλογιμότητα του υποψηφίου τους από τη Λήμνο, μπορεί να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα εκεί.

- Επειδή ακούμε πολλά υποτιθέμενα σενάρια για την εκλογή βουλευτών στη Λέσβο, θα το ξαναπούμε.

- Ο εκλογικός νόμος, ειδικά για τις τριεδρικές περιφέρειες όπως η δική μας, δε σηκώνει την παραμικρή παρερμηνεία.

- Βουλευτή θα εκλέξουν τα τρία πρώτα κόμματα στο Νομό. Όποιος νομίζει ότι το κόμμα του είναι μέσα στην πρώτη τριάδα στο Νομό Λέσβου, δικαιούται να ελπίζει.

- Με λίγα λόγια - για να το πούμε ιπποδρομιακά -, πληρώνει το… πλασέ και όχι το γκανιάν! Όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα για αφελείς.

- Ρωτάνε κάποιοι. Μα δεν υπάρχει πιθανότητα το πρώτο κόμμα να βγάλει δυο βουλευτές;

- Υπάρχει, και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις. Η μία είναι το δεύτερο κόμμα να έχει πάρει από τις πρώτες κατανομές περισσότερους βουλευτές από όσους δικαιούται αναλογικά, και να χρειαστεί από κάπου να επιστρέψει έδρες.

- Μαθηματική πιθανότητα, μηδέν κόμμα μηδέν, μηδέν, μηδέν κάτι!

- Και η δεύτερη, να έχει ποσοστό στο Νομό πάνω από τουλάχιστον 45%. Όποιος το πιστεύει, να παίξει και τζόκερ, που θα έχει μάλλον καλύτερη τύχη.

- Οπότε, ας μείνουν όλοι στην κατανομή 1-1-1 των τριών πρώτων κομμάτων στο Νομό και ας αφήσουν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

- Άσχετο: Φταίτε κι εσείς οι υποψήφιοι, όμως. Χαρτζιλικώσατε, μέρες που είναι, μερικά λαμόγια, και μόλις έβαλαν μπουκιά στο στόμα τους, έβγαλαν γλώσσα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey