Ο ανεκδιήγητος Τσίπρας

26/06/2019 - 11:35

«Ως απόλοιτο και άλλος ότις τοιαύτα γε ρέζοι».

(Μακάρι τέτοιο τέλος να είχε και όποιος άλλος θα έκανε τέτοιες πράξεις)

Οδύσσεια Α, 47

Πέφτει από την Ακρόπολη και καμαρώνει πως έπεσε στα… χαμομήλια! Χάνει με 9,5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ και, ενώ δήλωνε, προηγουμένως, ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν για αυτόν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πολιτική του, μετά το αποτέλεσμα αλλάζει το τροπάρι και τώρα καυχάται ότι επιβεβαιώθηκε στην κάλπη της 26ης Μαΐου πως «είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του προοδευτικού χώρου»!

Πανικόβλητος το βράδυ της 26ης Μαΐου παραδέχεται ότι η κυβέρνησή του, μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών, δεν έχει πλέον την νομιμοποίηση, για να συνεχίσει να κυβερνά και ανακοινώνει τη διενέργεια εθνικών εκλογών για τις 30 Ιουνίου· φαίνεται, όμως, πως στη συνέχεια κάποιος (ή κάποια) τον συμβουλεύει να εκμεταλλευτούν τον χρόνο που απομένει, προτού βουλιάξει, εντελώς, ο… «Τιτανικός», και ο γνωστός Τσίπρας των κυβιστήσεων και της στροφής των… 360ο επανεμφανίζεται την επομένη, για να αναβάλλει τις εκλογές και να διατηρήσει, για μια, ακόμα, εβδομάδα, ανοιχτή τη Βουλή, προκειμένου να… «θρέψει» τους τελευταίους καρπούς της φαυλεπίφαυλης ρουσφετολογικής του πολιτικής.

Και σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τον Γενάρη του 2015, σαν να μην βίωσαν -όσοι τον πίστεψαν τότε- το τραγικό τέλος των παραμυθιών, σαν να μην γνωρίσαμε την γελοιότητα της «γενναίας διαπραγμάτευσης» Τσίπρα-Βαρουφάκη, την ταπείνωση της επιβολής των capital control και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, σαν να μην δεθήκαμε χειροπόδαρα με το Γ΄ Μνημόνιο και με το «Μετα-Μνημόνιο» μέχρι το 2060, ο αρχηγός της ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΙΚΗΣ Συντροφίας -ανεπίδεκτος μαθήσεως και αδιόρθωτος παραμυθάς- ξανακαλεί, σήμερα, τους πολίτες να τον ξαναψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές, προκειμένου, λέει, να συνεχιστεί η πρόοδος και η ευημερία που απολαύσανε την τετραετία της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ!

Παρέλαβε, όπως υποστηρίζει, μια χρεοκοπημένη Ελλάδα και την παραδίδει… ξεχρεωμένη μετά από 4,5 χρόνια… «καλπάζουσας ανάπτυξης» (στην πραγματικότητα, παρέλαβε -σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- τον Ιανουάριο του 2015 δημόσιο χρέος 176% του ΑΕΠ, και σε ευρώ 317 δις, και το παραδίδει το 2019 στο 182,2% του ΑΕΠ, και σε ευρώ 335 δις, ήτοι αυξημένο κατά 18 δις ευρώ. Και ενώ οι ξένοι οργανισμοί εκτιμούσαν, για το 2015, ανάπτυξη στο 4% -εάν δεν μεσολαβούσε η… «Βαρουφακειάδα»- την παραδίδει -μετά από 4,5 χρόνια- για το Α΄ εξάμηνο του 2019, κάτω από το 2%)!

Και δεν φτάνει όσα καταστροφικά προκάλεσαν με τις ιδεοληψίες, τις αυταπάτες και την ανικανότητά τους στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησαν, αλλά, τώρα, ενόψει της επικείμενης πανωλεθρίας τους, προσπαθούν να «μπλοκάρουν» και την μελλοντική πορεία της χώρας.

Υπόσχεται να ξαναψηφίσει όσα ξεψήφισε και να ξεψηφίσει όσα έχει ψηφίσει: μαζικούς διορισμούς στο Δημόσιο, αυξήσεις επί αυξήσεων και μελλοντικά, ακόμα πιο πλούσια, «πεσκέσια», για να έχει να λέει, αύριο, ως Αντιπολίτευση, ότι φταίει ο Μητσοτάκης που δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να τα πραγματοποιήσει!

Και ενώ έχει ξοδέψει, προκαταβολικά το προσδοκώμενο «υπερπλεόνασμα» του 2019, κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι θα «φέρει νέο Μνημόνιο»!

Και μην μπορώντας να αντιπαραθέσει απέναντι στην αντίπαλη πλευρά σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις, καταφεύγει σε διαστρεβλώσεις των λεγομένων από τον Μητσοτάκη και φοβερίζει τον λαό για τα… σαδιστικά σχέδια που έχουν ετοιμάσει και «κρατούν κρυφά» στη ΝΔ, οι οποίοι, εάν αναλάβουν την διακυβέρνηση, θα φέρουν στην χώρα τις… «επτά πληγές του Φαραώ»!

Εμπρός, λοιπόν, όπως κραυγάζει ο πανικόβλητος Αλ. Τσίπρας, «να βγάλουμε την Δεξιά από την κρυψώνα της»!

Μόνο που ο λαός, σήμερα, γνωρίζει, πια, ποιος «δοξάστηκε κρυπτόμενος» το 2010-2014, ποιος έχει «λερωμένη τη φωλιά του» με το …ένδοξο Γ΄ Μνημόνιο και ποιος έχει… μαγαρίσει τα «ιερά και τα όσια» της ιστορικής Αριστεράς· γι’ αυτό θα βγάλει τη ΝΔ από την… «κρυψώνα της» δίνοντας σ’ αυτήν ισχυρή αυτοδυναμία, για να ανατάξει την καθημαγμένη χώρα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey