Ναι, «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»!

28/09/2022 - 10:30

(και ναι, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αρνείται να «προσαρμοστεί», διότι προτιμά την… κολοτούμπα)!

Είναι φυσικός και κοινωνικός Νόμος ότι όποιος δεν προσαρμόζεται στην αδήριτη ανάγκη που επιβάλλουν οι φυσικές και κοινωνικές συνθήκες υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ασύνετης στάσης του, απέναντι στην ακαταμάχητη νομοτέλεια που διέπει την φύση και την κοινωνία.

Παρ΄ όλον ότι η ανωτέρω αλήθεια είναι αυτονόητη και κοινώς αποδεκτή από κάθε εχέφρονα και σκεπτόμενο άνθρωπο, κάποιοι που «ξύνουν τα νύχια τους» για να αρπάξουν κάποια αφορμή, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το «αριστερό» μυθολόγημά τους περί «κυνισμού των κυβερνώντων», ξιφούλκησαν, ομοθυμαδόν, εναντίον του υπουργού Πέτσα, ο οποίος θέλοντας να ενισχύσει με ένα « γνωμικό» την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης ότι, μπροστά στην νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε - πανευρωπαϊκά- η συγκυρία του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου, χρειάζεται να μειώσουμε, όσο είναι δυνατόν, την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, εξεστόμισε- σύμφωνα με την άποψη των αντιπολιτευόμενων- την...«αισχρή» αλήθεια, που, κατά τον …σπαραξικάρδιο εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «προσβάλλει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»!

Στην πραγματικότητα, οι μόνοι που «προσβάλλονται», συνήθως, είναι οι αντιπολιτευόμενοι και ιδιαιτέρως, ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Μητσοτάκης, ως… «κυνικός», παίρνει μέτρα, προκειμένου να προστατέψει την ελληνική κοινωνία από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, και δεν αφήνει χώρο στον Τσίπρα (και στους συναγωνιστές του στο λιανεμπόριο της αριστεροσύνης) να «στήσουν πάγκο», στην «Λαϊκή Αγορά», για να πουλάνε « κάλπικες»ενισχύσεις (με μπόλικο «κοπανιστό αέρα») στα «ευάλωτα νοικοκυριά»!

Πέρα, όμως, από την διαστρέβλωση της υπουργικής ρήσης που επιχείρησε η Αντιπολίτευση, η αλήθεια παραμένει ακέραια και πανίσχυρη: η προσαρμοστικότητα σώζει τα έμβια όντα και πολύ περισσότερο τα έλλογα όντα της ανθρώπινης κοινωνίας. Άλλωστε ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι το αποτέλεσμα της προσαρμοστικής ικανότητας που επέδειξε, διαχρονικά, ο άνθρωπος, απέναντι στις επικρατούσες συνθήκες καθώς και της αγωνίας και του αγώνα του να επινοήσει νέους τρόπους και μέσα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις βιοτικές του ανάγκες.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την ικανότητα της ελληνικής Αντιπολίτευσης να αντιληφθεί τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα της συγκυρίας που βιώνει η Ευρώπη και της αδυναμίας της να εκφράσει μια εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπισή τους, επιβάλλεται -προτού εισέλθουμε στον ανεπίστροφο δρόμο της καταστροφής- να κατανοήσουμε, ως παγκόσμια, πλέον, κοινωνία ότι, πέρα από την συγκυριακή ενεργειακή κρίση, που δημιούργησε ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, επικρέμαται πάνω στον πλανήτη μας ο θανάσιμος κίνδυνος της κλιματικής κρίσης, που απειλεί με ολοκληρωτική εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος! Και αυτός ο κίνδυνος καθιστά αναγκαστική και επείγουσα- και αρκετά επώδυνη για τα καλομαθημένα τέκνα μας, που ανατράφηκαν στην «κοινωνία της αφθονίας»- την προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα, που σημαίνει επιστροφή στο «μέτρο» και την λιτότητα, στοιχεία που υπήρξαν βασικές αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και, διαχρονικά, ήταν ο καθιερωμένος τρόπος ζωής των Ελλήνων, μέχρι, και πριν από μερικές δεκαετίες!

Με την επιστροφή στο «μέτρο» και την «λιτότητα» δεν εννοούμε, βεβαίως, ότι ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να στερηθεί τα βασικά και αναγκαία αγαθά για την διαβίωσή του και να επιστρέψει σε περιόδους εξαθλίωσης, που βίωσαν, στο παρελθόν- και βιώνουν, ακόμα και σήμερα, κοινωνικά στρώματα και ολόκληροι λαοί -εννοούμε ότι πρέπει να αντισταθούμε στην αλλοτρίωσή μας από το σύστημα προβολής των καταναλωτικών προϊόντων, που προκαλεί την δημιουργία τεχνητών αναγκών και την υπερκατανάλωση, και να περιοριστούμε στην ικανοποίηση των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών μας ( δεν θα πάθουμε τίποτα, εάν π.χ. περιορίσουμε τον εορταστικό στολισμό των πόλεων με εκατομμύρια λαμπιόνια!).

Εάν επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού της υπερκατανάλωσης της ενέργειας και της σπατάλης των βιοτικών αγαθών, θα περιοριστεί- αντίστοιχα- και η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, θα ανακοπεί η ραγδαία καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και συγχρόνως- χάρις στην λελογισμένη κατανάλωση των παραγόμενων αγαθών -θα εξασφαλιστεί η αναγκαία επάρκεια των αγαθών, ώστε όλοι οι άνθρωποι, στην γη, να μπορούν να ζουν μια φυσιολογική, ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή.

Τελικά, όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε την αλήθεια αυτής της αναγκαιότητας και όσο, πιο γρήγορα και αποφασιστικά, πάρουμε γενναία μέτρα προσαρμογής στον υπέρτατο νόμο του «ομολογουμένως τη φύσει ζην», τόσο υπάρχει ελπίδα να αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή του γήινου περιβάλλοντος και την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους!

Και εάν, κάποτε, η φύση αποφασίσει να εξαφανίσει την ανθρώπινη πανίδα, όπως συνέβη με τους δεινόσαυρους, τουλάχιστον, η εξαφάνισή της να μην προκληθεί από το περίσσευμα της ανθρώπινης μωρίας!Υ.Γ. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ομολόγησε, στην συνέντευξη Τύπου, στην Θεσσαλονίκη, ότι η παρακολούθηση Πιτσιόρλα, που έγινε την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιον, «έγινε με εντολή της ΕΥΠ, χωρίς ο ίδιος να λάβει γνώση, και ήταν καθόλα νόμιμη, διότι έγινε με την έγκριση του εισαγγελέα».

Και η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, που συνέβη επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του σημερινού πρωθυπουργού,«έγινε με εντολή της ΕΥΠ, χωρίς ο ίδιος ο Μητσοτάκης να λάβει γνώση και ήταν καθόλα νόμιμη, διότι έγινε με την έγκριση του εισαγγελέα». Καταπληκτική ομοιότητα!

Πού βρίσκεται η διαφορά; Η διαφορά έγκειται στο « ηθικό πλεονέκτημα» που… διαθέτει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το οποίο η παρακολούθηση Πιτσιόρλα έγινε από το… «Κράτος Δικαίου» Τσίπρα, ενώ η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από το «παρακράτος» Μητσοτάκη!

Τόσο απλό!Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey