Με τα φρένα χαλασμένα στον κατήφορο

11/05/2022 - 10:41 Ενημερώθηκε 11/05/2022 - 10:41

Η απόσταση από την σοβαρότητα στην γελοιότητα ελάχιστη∙και από την γελοιότητα στην αθλιότητα, μηδενική. 

Ήταν η εποχή που οι «καταλήψεις», στα σχολεία, από τους μαθητές αποτελούσαν κύριο μάθημα του κομματικού…Κατηχητικού. Ο Αλ. Τσίπρας διέπρεπε ως πρόεδρος του 15μελούς, στο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, ενώ εγώ ήμουν καθηγητής σε κάποιο άλλο Γυμνάσιο της Αττικής. Κάποιοι μαθητές του σχολείου μου, για να μην φανούν κατώτεροι των…περιστάσεων - είτε κατόπιν «γραμμής» δοθείσης από τον ινστρούχτορα της «Τοπικής»- αποφάσισαν να κάνουν και αυτοί «Κατάληψη»∙ δεν ήξεραν, όμως, προκειμένου να καταγγείλουν το… «πνευματοκτόνο» Υπουργείο Παιδείας, τον λόγο για τον οποίο θα έκαναν την «κατάληψη»! Τελικά, μετά από πολύωρη σύσκεψη, στο… Politburo των καταληψιών, βρήκαν τον λόγο: λείπει το χαρτί υγείας από τις τουαλέτες του Σχολείου! 

Αμέσως, μετά την ανακοίνωση του… επαναστατικού «Μανιφέστου» από τους «καταληψίες», ο Γυμνασιάρχης μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, μετέβησαν στο Σχολείο κουβαλώντας ένα μεγάλο πάκο από χαρτί υγείας, το οποίο παρέδωσαν στους «καταληψίες»∙ οι…γενναίοι όμως «αγωνιστές» απάντησαν: « τώρα είναι αργά», «η κατάληψη θα συνεχιστεί». Εδώ είναι…Στάλιγκραντ, δεν είναι «παίξε, γέλασε»! 

Πώς τις θυμήθηκα, τώρα, αυτές τις φαιδρές ιστορίες; 

Είπαμε «από την σοβαρότητα στην γελοιότητα, η απόσταση είναι ελάχιστη»! 

Όσες φορές ο Μητσοτάκης ανακοινώνει κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες- και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα- είτε αυτές έχουν σχέση με την πανδημία και τις δυσμενείς επιπτώσεις της στην οικονομία είτε την ενεργειακή κρίση και την εκρηκτική αύξηση της ακρίβειας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαντά: « τώρα είναι αργά», «τα μέτρα έρχονται καθυστερημένα», ή ότι τα λεφτά που δίνονται «είναι πολύ λίγα και καλύπτουν πολύ λίγους και όχι τους πολλούς», ότι «αφήνουν έξω την μεσαία τάξη», «δεν είναι οριζόντια», «έχουν επιδοματικό χαρακτήρα, προσωρινό και όχι μόνιμο»! 

Ακόμα και αν είναι μέτρα, τα οποία, πριν από λίγες μέρες ζητούσε, επίμονα και με το γνωστό ιταμό και οργίλο ύφος του ο Τσίπρας, τώρα αποφαίνεται ότι όσα λεφτά κι αν δίνει ή ακόμα, και όσα σχεδιάζει να δώσει ο Μητσοτάκης για την ανακούφιση των πληττόμενων από την κρίση, «είναι ανώφελα, διότι τώρα οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στο… διπλάσιο»! (οπότε δεν ωφελεί σε τίποτε να καλυφθεί, τουλάχιστον, η νέα αύξηση των τιμών και η δυσκολία των πολιτών να επανέλθει στο σημείο που ήταν, προτού διπλασιαστεί)! 

Και η αντιπολιτευτική πλειοδοσία εκδηλώνεται ως «παιδιά» «γενναιόδωρης»… « Κολοκυθιάς»:  

αυξάνει ο Μητσοτάκης τον κατώτερο Μισθό στα 713 ευρώ; 

-Γιατί τον αύξησες μόνο στα 713; 

- Και πόσο να τον αυξήσω; 

- Να τον αυξήσεις στα 813! 

- Καλά θα ήταν να τον αυξάναμε στα 1013, αλλά πρέπει να μπορούν και οι επιχειρηματίες, που θα πληρώνουν τον μισθό των εργαζόμενων- και κυρίως οι μικροί και μεσαίοι, που κι αυτοί περνάνε δύσκολες μέρες! 

Η ίδια γενναιόδωρη «Κολοκυθιά», εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών αντιπολιτευόμενων, για τα ποσά που δίνονται στους αδύναμους και ευάλωτους πολίτες της χώρας με την μορφή επιδόματος, για την ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης ή για την μείωση του κόστους στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, για τα καύσιμα θέρμανσης ή την κίνηση των οχημάτων. 

-Αυτά που δίνετε είναι φιλοδώρημα! 

-Τόσα, προς το παρόν, μπορούμε και αντέχει το Δημόσιο Ταμείο. Δεν έχουμε «Λεφτόδεντρα» και δεν πρέπει να ξαναβάλουμε την χώρα σε μνημόνια! 

-Λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν «Κλεφτόδεντρα». Να τα πάρετε από τους «Ολιγάρχες», τους εφοπλιστές, τους Παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που «θησαυρίζουν»! 

- Φορολογούμε τα υπερκέρδη. Βάλαμε πλαφόν στα κέρδη. Επιβάλαμε βαριά πρόστιμα σε όσους βρήκαμε να αισχροκερδούν. 

-Είστε νεοφιλελεύθεροι. Ενισχύετε το…μεγάλο κεφάλαιο! 

-Διαθέσαμε 43 δις για την πανδημία και 4 δις για την ενεργειακή κρίση, προκειμένου να στηρίξουμε τους αδύνατους και τους ευάλωτους! 

Και ενώ ο…«σύντροφος» Πούτιν έχει νεκραναστήσει τον Χίτλερ και εφαρμόζει σχέδιο απόκτησης « ζωτικού χώρου» στην Ευρώπη, ενώ συνεχίζει να ισοπεδώνει την Ουκρανία και απειλεί με πυρηνικό πόλεμο, η εγχώρια αντιπολιτευτική μικρόνοια καθιζάνει καθημερινά στην γελοιότητα και από την γελοιότητα στην αθλιότητα. Τώρα κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι δεν …πρόβλεψε από το 2020 τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας! Ότι δεν πρόβλεψε την ενεργειακή κρίση και προχώρησε στο κλείσιμο κάποιων λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, τον Σεπτέμβριο του 2019! 

Ότι ξόδεψε πολλά δις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν τα… φύλαξε για την ενεργειακή κρίση, την οποίαν είχαν προβλέψει- ως μετά Χριστόν προφήτες- στον ΣΥΡΙΖΑ ( μόλις μας βρήκε η πανδημία, ο Τσίπρας…ως άλλος Μωυσής, αφού ανέβηκε στο όρος Σινά, κατέβηκε με τις πλάκες των δέκα εντολών, μεταξύ των οποίων ήταν -σε αντίθεση με όσα λένε σήμερα- και η εντολή προς τον Μητσοτάκη: « ΟΥ τσιγκουνευτείς να δώσεις εμπροσθοβαρώς, όλα τα λεφτά στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία- ακόμα και τα λεφτά που υπάρχουν στο «μαξιλάρι» και « ΟΥ κλείσεις τις λιγνιτικές μονάδες»)!  

Αν είχε, τότε, ακούσει ο Μητσοτάκης την… «εντολή» του Τσίπρα κι έδινε όλα τα λεφτά «εμπροσθοβαρώς», καθώς και αυτά που υπήρχαν- κατ΄εντολήν της Τρόικα- στο λεγόμενο «μαξιλάρι», τι θα άκουγε ο Μητσοτάκης, σήμερα, που θα σκουπίζαμε… τον πάτο του Δημόσιου Ταμείου και δεν θα υπήρχε, για στους πληττόμενους από την ενεργειακή κρίση, ούτε το … «φιλοδώρημα» , που το λοιδορούν, σήμερα, οι χουβαρντάδες της Αντιπολίτευσης ! 

Με την ανευθυνότητα που τους διακρίνει θα συνέχιζαν - και πάλι- όπως έκαναν ανέκαθεν, την πολιτική του « πάρε δανεικά και δώσε». Και αν η χώρα ξαναμπεί στα μνημόνια , θα είναι πάλι οι ίδιοι και οι πρώτοι που θα ρίξουν την «πέτρα του αναθέματος» στον… «ολετήρα» της χώρας Μητσοτάκη, που κατάντησε την χώρα…«Αποικία χρέους»! 

Εκεί, όμως, που η φρεναπάτη έσπασε και το τελευταίο φρένο της λογικής, όπου η σοβαρότητα κατέβηκε όλα τα σκαλοπάτια της γελοιότητας κι έφτασε στο «καταγώγιο» της αθλιότητας, είναι η κατηγορία που πέταξαν- έτσι στα «καλά καθούμενα»- κατά του εκλεγμένου, από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι… «Αυλάρχης των Γλύξμπουργκ» και ότι σχεδιάζει να ξαναφέρει τον τ. βασιλιά στην Ελλάδα (να ανατρέψει, τουτέστιν, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 1974, με το οποίο έκλεισε, οριστικά το πολιτειακό θέμα στην Ελλάδα). Τέτοια προδοσία! 

Πώς…οσμίστηκαν τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ τα …καταχθόνια σχέδια του Μητσοτάκη;  

-Μα ήταν « φως φανάρι»! Μέρα μεσημέρι, ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το ιστορικό κτήμα και το κτήριο του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το ίδρυμα του Πρίγκηπα της Ουαλίας, όπου ξεναγήθηκε και συζήτησε, με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Κάρολο, ιδέες και σχέδια, που θα είναι χρήσιμα και στην Ελλάδα, για την σχεδιαζόμενη και , προεκλογικά εξαγγελθείσα, αξιοποίηση του ιστορικού κτήματος και των κτηρίων στο Τατόι! 

Και έτσι, με χαλασμένα τα φρένα της λογικής κατρακυλούμε και πάλι στην κατηφόρα του λαϊκισμού και της φρεναπάτης, για να ξαναζήσουμε από την αρχή την …«ένδοξη» περίοδο του 2010- 2019! 

 
 
 

Υ.Γ. Κάποιοι που μέχρι χθες παρίσταναν τον ευαίσθητο… οικολόγο, αντί να κατηγορούν τον Μητσοτάκη, διότι δεν επίσπευσε το πρόγραμμα της πράσινης ενέργειας, όπως έκανε η Ισπανία ( που παράγει 15.000 MW από τις ΑΠΕ), τον κατηγορούν, διότι «βιάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων»! 

Και, βέβαια, δεν ακούσαμε από κανέναν την αυτοκριτική τους, γιατί σιγοντάριζαν όσους αντιδρούσαν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, με τα γελοία επιχειρήματα για τις…« έγκυες προβατίνες που αποβάλλουν»! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey