Ήταν λάθος κ. Πρωθυπουργέ

01/10/2019 - 12:11

Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής στην ανάδειξη αιρετών αρχόντων. Στα συνδικάτα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Η απλή αναλογική, όμως, απαιτεί κουλτούρα συνεργασιών που ως λαός δεν την έχουμε. Πρέπει, όμως, κάποτε και εμείς να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, όπως οι εταίροι μας στην Ευρώπη.

Για να γίνει αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε και η αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν μια καλή αρχή, άσχετα αν αλλού απέβλεπε.

Η στήλη και ο γράφων υπήρξε σκληρός πολέμιος της πολιτικής και νοοτροπίας των «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα μηδενίσει το όλο έργο τους.

Ήταν λάθος κ. Πρωθυπουργέ (2)

Α. Με το νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τοπικά συμβούλια (οι παλιές κοινότητες) απέκτησαν κατά κάποιο τρόπο διοικητική και οικονομική αυτονομία. Τώρα με την τροποποίηση που ψηφίσατε έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Β. Στον Παπάδο που κατοικώ, για να μας καταλαβαίνουν όλοι, διεκδίκησαν την εκπροσώπευση της Κοινότητας τρεις συνδυασμοί και το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε 2+2+1. Έπρεπε κατά τη γνώμη μας να τους αφήσετε να προσπαθήσουν να εκλέξουν Πρόεδρο και αν δεν τα κατάφερναν να αναδεικνυόταν Πρόεδρος ο πλειοψηφών σε σταυρούς. Οπωσδήποτε ο Δήμος, η Περιφέρεια, η χώρα πρέπει να κυβερνηθούν, αλλά χρέος και της Πολιτείας είναι να εκπαιδεύει το λαό και να τον παρακινεί να συνεργάζεται.

Μισθωτοί επαγγελματίες

Οι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δηλώνουν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματά τους και φορολογούνται κανονικά. Δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα, γι’ αυτό αποτελούν τα υποζύγια του φορολογικού συστήματος.

Εφέτος οι 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν κατά μέσο όρο 10.000 ετησίως εισόδημα! Σε σύνολο 13.405 στοχευμένων ελέγχων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε 8.345 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, εικονικά τιμολόγια, μη έκδοση αποδείξεων, απόκρυψη ΦΠΑ κλπ. Μισθωτοί να δείτε που κάποτε θα μας πούνε και …κορόιδα! Κύριε Πρωθυπουργέ αυτή είναι η πραγματικότητα.

Πολιτικοί-θρησκευτικοί γάμοι

Ο πολιτικός γάμος καθιερώθηκε στις 22-3-1982 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν τόλμησε να τον καταστήσει υποχρεωτικό γιατί δεν ήθελε να διαταράξει τις σχέσεις του με την εκκλησία. Τον έκανε ισοδύναμο με τον θρησκευτικό.

Τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής του νόμου οι θρησκευτικοί γάμοι υπερτερούσαν κατά πολύ των πολιτικών. Από το 2012 όμως και μέχρι σήμερα οι πολιτικοί γάμοι είναι περισσότεροι. Το 2017 έγιναν 50.138 γάμοι εκ των οποίων 25.163 πολιτικοί, 24.945 θρησκευτικοί και 4.921 σύμφωνα συμβίωσης. Οι λόγοι καθαρά οικονομικοί.

Αξιότιμον Πρόεδρον της Βουλής

Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο μου έδωσε το άρθρο του κ. Προέδρου της Βουλής που δημοσιεύτηκε στα «Νέα» το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η Βουλή και η επιδίωξη της κανονικότητας».

Διάβασα στον Τύπο ότι ο νέος Πρόεδρος κ. Κώστας Αντ. Τασούλας είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, σεμνός, αγαπητός από τους συναδέλφους του όλων των κομμάτων. Γνωρίζει απ’ έξω όλα σχεδόν τα ποιήματα του Καβάφη και χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο παλαιάς τεχνολογίας. Ηπειρώτης την καταγωγή ανδρώθηκε πολιτικά κοντά στον συντοπίτη του Ευάγγελο Αβέρωφ, διορίστηκε Νομάρχης σε αρκετούς νομούς της χώρας επί σειρά ετών. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε στο άρθρο σας στα «Νέα» αναφερθήκατε δύο φορές στο όνομα του ιδρυτή του κόμματός σας. Όντως ήταν ο καλύτερος της παράταξής σας από την ημέρα που πολιτεύτηκε και όντως είχε δίκιο στις δυο αναφορές που επισημάνατε στο άρθρο σας. Αλλά κύριε Πρόεδρε αφήστε την ιστορία να ολοκληρώσει το έργο της για τον βίον και πολιτείαν του ιδρυτή του κόμματός σας, την πολυκύμαντη.

Σημείωση: Το σχόλιο επαναφέρεται ολόκληρο γιατί στην πρώτη δημοσίευση παραλείφθηκε το περισσότερο.

Ένας σωστός νόμος

Ο Νόμος 4336/2015 καθιέρωσε την επιτελική στελέχωση του κράτους με δημόσια προκήρυξη και αξιολόγηση των υποψηφίων από ανεξάρτητο όργανο. Τουτέστιν οι επιθυμούντες και έχοντες τα προσόντα θα αξιολογούνταν απ’ την ανεξάρτητη αρχή. Ο κ. Μητσοτάκης στους οργανισμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΟΤ, ΟΣΕ κλπ διόρισε τους γυρολόγους της πολιτικής, αποτυχημένους πολιτευτές και στελέχη του κόμματός του.

Διόρθωση

Τη διώρυγα του Σουέζ τη διάνοιξε ο Γάλλος μηχανικός Λεσέψ και όχι ο «Δεσέμ» όπως λανθασμένα δημοσιεύτηκε.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey