Διοικητές νοσοκομείων

12/12/2019 - 15:50

Όσα χρόνια και αν περάσουν μυαλό εσείς οι Δεξιοί δεν πρόκειται να βάλετε, ούτε να ξεχάσετε τις παλιές συνήθειες που χωρίς μεσολάβηση του τοπικού βουλευτή δεν μπορούσες να εισαχθείς στο «Βοστάνειο» για νοσηλεία. Ωσάν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δημόσιοι οργανισμοί ήταν ιδιοκτησίες των γονέων σας και προσλαμβάνατε τους συγγενείς, τους φίλους και τους ψηφοφόρους σας, υπαλλήλους και παρατρεχάμενους με αργομισθίες.

Τι ήταν αυτό το όργιο διορισμών στις διοικήσεις των νοσοκομείων που δυσαρέστησαν ακόμα και τους δικούς σας, πριν λίγες ημέρες; Αντί να προκηρύξουν διαγωνισμό, να αξιολογήσουν τα προσόντα και να διορίσουν τους καλύτερους, έπιασαν και διόρισαν τους κολλητούς τους. Αφερίμ!

Διοικητές νοσοκομείων (2)

Πριν ολίγα χρόνια από την κυβέρνηση Σαμαρά επιλέχτηκε διοικητής του «Βοστάνειου» ο κ. Βασίλης Μουζάλας, ένας δραστήριος και αποτελεσματικός διοικητής, που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η στήλη έχει πάντα πληθώρα πληροφοριών από πολλές πηγές και γνωρίζει να αξιολογεί αντικειμενικά και να καταθέτει άποψη. Τον κ. Μουζάλα δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά ούτε και τον νέο διοικητή που διόρισε το αρμόδιο υπουργείο. Όταν όμως έχεις ένα επιτυχημένο στέλεχος με περγαμηνές δεν διορίζεις τον εκλεκτό της κ. Καλογήρου.

Δεξιά ρουσφέτια

Θα μου πείτε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν ρουσφέτια; Έκαναν, το ΠΑΣΟΚ παραέκανε γι’ αυτό από 46% βρέθηκε με ένα 4,6% και βαίνει προς διάλυση. Η δεξιά όμως είναι η πρώτη διδάξασα του ρουσφετιού και ο αρχιερέας του είδους. Το περιστατικό που ακολουθεί είναι πραγματικό και οι πρωταγωνιστές ζούσαν στη Γέρα πριν πολλά πολλά χρόνια. Το έχω ξαναγράψει. Κάποιος παππούς από ένα χωριό της Γέρας πήρε τον ανεπρόκοπο εγγονό του και πήγε στο πολιτικό γραφείο του τότε βουλευτή Γιώργου Βιτούλια της δεξιάς, να τον διορίσει στο Δημόσιο. Ο βουλευτής τους παρέπεμψε στο βοηθό του να του δώσουν στοιχεία και προσόντα. Αφού πήρε τα βασικά στοιχεία ο βοηθός ρώτησε τα προσόντα του νεαρού. Παππούς: «Γράψε 27 χρόνια δεξιός ψηφοφόρος». Ο εγγονός ήταν «ξεβράκωτος» από προσόντα αλλά διορίστηκε στο Δημόσιο για τα 27 χρόνια του παππού. Αυθεντικό πέρα για πέρα.

Φωκίων Βουνάτσος ο έντιμος

Το 1964 κυβερνούσε ο Γεώργιος Παπανδρέου με το 53% της Ενώσεως Κέντρου. Ο αείμνηστος πατέρας μου ήταν φανατικός βενιζελικός ψηφοφόρος και εκπρόσωπός του Γ. Παπανδρέου και υποστηρικτής του Φωκίωνα Βουνάτσου, βουλευτού τότε. Πηγαίνει, συναντά τον βουλευτή Βουνάτσο και απαίτησε ο γιος του να διοριστεί δάσκαλος στη Μυτιλήνη.

Ο έντιμος άνδρας απάντησε: «Ασημάκη θα πάω στο υπουργείο Παιδείας να δω πως έχουν τα πράγματα και θα σε ενημερώσω». Ο αείμνηστος πατέρας μου στραβομουτσούνιασε, αλλά τι να κάνει, το δέχτηκε. Σε λίγες ημέρες τον πληροφόρησε ότι ο «γιος του» δεν μπορεί να διοριστεί στη Μυτιλήνη γιατί το νησί ήταν φουλ από δασκάλους λόγω της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και δεν υπήρχε ούτε μία θέση κενή.

Ο αείμνηστος πατέρας μου εξεμάνει κατά του βουλευτή, δεν τον ψήφισε ποτέ πια και ο υιός διορίστηκε στο νομό Κορινθίας. Ο υιός αυτόν τον έντιμο άντρα δεν τον ξέχασε ποτέ. Συγκρίνατε αναγνώστες τα δύο περιστατικά.

Το ογκολογικό του «Βοστάνειου»

Ένας γιατρός με έναν βοηθό να ρυθμίσει πρώτα τις χημειοθεραπείες των πασχόντων, να εξετάσει μετά τα άλλα περιστατικά που περιμένουν και να έχει και τους ιατρικούς επισκέπτες να διαφημίζουν τα ιατρικά προϊόντα και ν’ απασχολούν τον «ταλαίπωρο» γιατρό.

Τι να πρωτοκάνει! Και καπάκι να έρχονται οι εξυπνάκηδες ασθενείς και μη, να περιφρονούν τη σειρά προτεραιότητας και να χάνουν το λεωφορείο οι ασθενείς που κατεβαίνουν από τα χωριά. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί κ. Κικίλια. Ένας φιλότιμος γιατρός δεν μπορεί να γίνει χίλια κομμάτια, χρειάζεται δεύτερος και τρίτος. Ακόμα οι ιατρικοί επισκέπτες και οι εξυπνάκηδες ασθενείς να περιμένουν τη σειρά τους και να μην απασχολούν το γιατρό. Οι ασθενείς από τα χωριά έχουν προτεραιότητα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey