Δεν σώζεται ( με τα λόγια) αυτός που δεν θέλει να σωθεί

13/10/2021 - 14:00

Πόσες φορές, ο ίδιος ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ανεμβολίαστους,  προσπάθησε να τους πείσει να εμβολιαστούν, για να προστατεύσουν την δική τους την ζωή και την ζωή των οικείων τους;

Πόσες φορές, με ειλικρίνεια και ευγένεια τους παρακάλεσε, τους ικέτεψε να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις, τους φόβους και τις καχυποψίες τους και να εμπιστευτούν τους επιστήμονες που εγγυώνται την αξιοπιστία και  την σωτήρια συμβολή του εμβολιασμού στην ανοσία κατά του κορονοϊού;

Παρόλα αυτά,κάποιοι που δεν εγκατέλειψαν ούτε στην περίοδο της πανδημίας την ψηφοθηρία συνέχισαν να κολακεύουν, ξεδιάντροπα, τον λαό, να κάνουν επίδειξη…στοργικής μεταχείρισης των αρνητών του εμβολιασμού και ,από πάνω, να κατηγορούν τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν « εξαντλεί την πειθώ» προς τους ανεμβολίαστους και ότι αδυνατεί να τους πείσει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μείνει πίσω στα ποσοστά των πλήρως εμβολιασμένων. Υποσχέθηκε, λένε, ότι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% και, ακόμα, σήμερα,(Σεπτέμβρη μήνα) είμαστε στο 58%!

Και εδώ ταιριάζει για τον Κ. Μητσοτάκη αυτό που έχει γράψει ο Σεφέρης: « κανείς δεν μπορεί να κάνει ολόκληρο το χρέος του, μέσα σ΄ ένα κόσμο που αρνιέται» ( Μέρες Δ΄)!

Όταν  κοινοβουλευτικά κόμματα δεν πείθονται για τα αυτονόητα και αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, ακόμα και για τα εθνικά θέματα∙ όταν στον ΣΥΡΙΖΑ ( το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που κυβερνούσε την χώρα, πριν από δυο χρόνια, και είχε πάντα την στήριξη της τότε Αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα) ψάχνουν να βρουν δικαιολογία και θέτουν « αστερίσκους», για να μην ψηφίσουν την ιστορική Ελληνογαλλική Συμφωνία και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με τα πιο σύγχρονα όπλα∙ όταν οι άλλοι ( της…χαλασμένης κασέτας) αποφαίνονται για την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας ότι « οδηγεί τον λαό σε πολεμικούς σχεδιασμούς, για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη»∙ όταν αντιμετωπίζεις αυτήν την παρανοϊκή στάση από κόμματα που καυχώνται ότι διαθέτουν σε…αφθονία το πατριωτικό «πλεονέκτημα», πώς να πείσεις αυτούς που πάσχουν από κακοήθη… «Σατανοφοβία»!

Αυτά που χαρακτηρίζουν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τα  αντίθετα με αυτά που τον κατηγορούν οι Μείζονες και οι Ελάσσονες της Αντιπολίτευσης: η αντιαυταρχικότητα και η δημοκρατική ευαισθησία, η ανοχή ή και η ήπια αντιμετώπιση από τον ίδιον και την κυβέρνησή του  της παραβατικής, αντιδημοκρατικής δράσης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς ορισμένων πολιτικών, συνδικαλιστικών,  κοινωνικών οργανώσεων και ομάδων πολιτών.

 Και αυτά τα χαρακτηριστικά καταλήγουν να είναι και τα αδύνατα σημεία της πολιτικής που ασκεί ο Κ. Μητσοτάκης.

Είναι θετικό στοιχείο ότι ο Κ. Μητσοτάκης, ως υπεύθυνος ηγέτης και πρωθυπουργός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ διαπνέεται και κατευθύνεται από τις παραπάνω δημοκρατικές αρχές, ότι ακούει και διαλέγεται με την κοινωνία των πολιτών, αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις, διορθώνει εσφαλμένους χειρισμούς και επαναφέρει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στο πνεύμα του ρεαλισμού, όταν αυτές παρεκκλίνουν από την ορθή πορεία.

Η ανεκτικότητα- και θα έλεγα και ο σεβασμός- στην διαφορετική  γνώμη είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας και απαραίτητο γνώρισμα που πρέπει να χαρακτηρίζει τον ηγέτη μιας δημοκρατικής Πολιτείας∙ όταν όμως η αντίθετη γνώμη ξεφεύγει από τα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων και επιδιώκει την, δια της βίας, κατίσχυσή της, τότε η κυβέρνηση μιας ευνομούμενης Πολιτείας οφείλει να την καταστείλει χρησιμοποιώντας την μόνη νόμιμη βία, που είναι η κρατική βία.

Σε αυτή την περίπτωση η αδράνεια του κράτους και η όποια παράταση της ανοχής δηλώνει αδυναμία του κράτους, έλλειψη αποφασιστικότητας της εκλεγμένης κυβέρνησης και εγκυμονεί κινδύνους περαιτέρω ενίσχυσης της ανομίας, πρόκληση και διατάραξη της ομαλότητας, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.

Τέτοια φαινόμενα ανοχής της παραβατικότητας και υποχωρητικότητας της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη έναντι των αντιδρώντων σε θέματα, τα οποία η κοινωνία ενέκρινε προεκλογικά και συνεχίζει να προσδοκά την καθαρή και τολμηρή αντιμετώπισή τους, χαρακτηρίζονται ωςσυμπτώματα «χαλαρής» διακυβέρνησης, τα οποία δεν ανέχονται οι πολίτες, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ποιότητα της δημοκρατικής διακυβέρνησης και η πρόοδος της χώρας  προϋποθέτουν την εκρίζωση όλων των αιτίων που προκαλούν τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, που συντηρούν την χρόνια καθυστέρησή του και τα οποία παρεμποδίζουν το άλμα προς τα εμπρός για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, της εθνικής οικονομίας, της παιδείας και της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

 Και είναι πολλοί, σήμερα, οι πολίτες που απαιτούν την απελευθέρωση της χώρας από το αντιδραστικό πνεύμα των συντεχνιών που αντιδρούν, επί σαράντα χρόνια, στην αξιολόγησή των δημόσιων υπαλλήλων και την αξιοκρατική στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών. Είναι πολλοί οι πολίτες που απαιτούν να ελεγχθεί η ασυδοσία των καθημερινών διαδηλώσεων. Να ελεγχθεί και να εκλείψει η δράση των προπαγανδιστών της βίας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Να εκλείψει η προκλητική αυθαιρεσία των « καταλήψεων». Να προστατευθεί η υγεία των πολιτών με την επέκταση και την αυστηρή τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων όσοι υπηρετούν σε θέσεις του δημόσιου  και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους και εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

 

Για  όλα τα παραπάνω, οι πολίτες δεν θα δεχθούν και δεν θα συγχωρήσουν στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη πισωγυρίσματα, υπαναχωρήσεις, «στρογγυλέματα» ή αναβολές.

«Ουκέτι καιρός» για άρχοντες και αρχομένους.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας των πολιτών ΘΕΛΕΙ. Κι αυτό που απομένει να δούμε είναι  εάν το κυβερνών κόμμα και ο Κ. Μητσοτάκης ΜΠΟΡΕΙ!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey