Και οι ανεπάρκειες του ΚΥ Πολιχνίτου στις βάρδιες των ασθενοφόρων

Νεκρό βρέφος στον Πολιχνίτο

20/01/2023 - 10:00 Ενημερώθηκε 21/01/2023 - 10:27

Χωρίς τις αισθήσεις του βρήκε, στην κούνια του, το μόλις 8 μηνών βρέφος μητέρα στο σπίτι που έμεναν στον Πολιχνίτο, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. Εν συνεχεία κλήθηκε το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, για την μεταφορά του βρέφους στην κοντινότερη υγειονομική μονάδα ωστόσο επειδή την βάρδια του ασθενοφόρου του ΚΥ κάλυπτε το ΕΚΑΒ -  με έδρα την Μυτιλήνη - το βρέφος τελικά μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό διατάχθηκε νεκροψία -νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.
Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις εγκληματικές όπως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ελλείψεις στον τομέα Υγείας. Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου επέλεξε να καλύπτει τις βάρδιες των ασθενοφόρων του, λόγω της ανεπάρκειας του σε προσωπικό, από το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης απέχει απόσταση 43 χιλιομέτρων από την συγκεκριμένη μονάδα. Για την κάλυψη αυτής της χιλιομετρικής απόστασης απαιτούνται τουλάχιστον 30 λεπτά για να μεταβεί το όχημα στην έδρα του ΚΥ Πολιχνίτου, ενώ θα πρέπει να προστεθεί ότι το εκάστοτε περιστατικό μπορεί να απέχει σε μεγαλύτερη ακόμη απόσταση από το ΚΥ με ότι αυτό συνεπάγεται. Καθιστώντας ουσιαστικά «ακάλυπτους» τους πολίτες τα πρώτα κρίσιμα λεπτά εκδήλωσης ενός περιστατικού.
Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών που δίνεται συνήθως από το πληρώματα του Ασθενοφόρου ή του ΕΚΑΒ τα πρώτα λεπτά που ένα πρόσωπο υφίσταται μία ξαφνική αρρώστΙα ή έναν ξαφνικό τραυματισμό, έχει χαρακτηριστεί σωτήρια τόσο ως προς την διατήρηση του ατόμου στην ζωή όσο και ως προς την μετέπειτα αποκατάσταση της υγείας του.
Σε δήλωσή του στο «Ε» ο συντονιστής του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πολιχνίτου και πρόεδρος της Κοινότητας, Δημήτρης Γιανναρέλλης είπε ότι το ΚΥ Πολιχνίτου έχει υποβάλει αίτημα στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου για κάλυψη των κενών χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται στην παροχή των υπηρεσιών υγείας.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey