«Σκανδαλώδης η μετακίνηση που άφησε χωρίς γιατρό τη μονάδα»

Λάβρος ο Ζερδελής για ελλείψεις στο ΠΕΔΥ Μύρινας

17/03/2015 - 14:55

Σε επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται ο Βουλευτής Λέσβου του Σύριζα Γιάννης Ζερδελής προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στα παραρτήματα του ΠΕΔΥ στη Μυτιλήνη και στη Μύρινα.

Σε επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται ο Βουλευτής Λέσβου του Σύριζα Γιάννης Ζερδελής προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στα παραρτήματα του ΠΕΔΥ στη Μυτιλήνη και στη Μύρινα.

Μάλιστα αναφορικά με το πρωτοσέλιδο του «Ε» στο φύλλο του Σαββατοκύριακου ο κ. Ζερδελής επισήμανε πως η σημερινή κατάσταση στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας οφείλεται στην πολιτική που ακολουθήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι άμεσο μέλημα της τωρινής ηγεσίας του Υπουργείου είναι η νομοθετική ρύθμιση για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης γιατρών στο ΠΕΔΥ.

Ευθύνες για το γεγονός ότι έμεινε το ΠΕΔΥ της Μύρινας χωρίς γιατρό καταλόγισε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία με απόφασή της χορήγησε εκπαιδευτική άδεια στη μοναδική γιατρό της δομής χωρίς να φροντίσει για την αντικατάσταση της με μία μόνιμη λύση.

Ο Κ. Ζερδελής τόνισε: «Η χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας στη γιατρό Μάλαμα Μαχαίρα για να λάβει ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης πρόκειται στην ουσία για μία σκανδαλώδη μετακίνηση, την οποία καταγγείλαμε ως αντιπολίτευση τότε με ερώτησή μου μάλιστα στη Βουλή. Και τότε είχε μείνει το ΠΕΔΥ Μύρινας χωρίς γιατρό και μετακινήθηκε ο κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης δύο φορές για να καλύψει το κενό.

Και τελικά ως λύση επικράτησε η απόσπαση μιας περιφερειακής γιατρού, της οποίας μάλιστα η σύμβαση έληξε χωρίς να έχει προηγηθεί η πρόσληψη κάποιου αντικαταστάτη.

Δυστυχώς πληρώνουν αυτήν τη στιγμή οι κάτοικοι της Λήμνου τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και την επιμονή αυτών να βολέψουν δικά τους στελέχην όπως άλλωστε είναι και η γιατρός που πήρε εκπαιδευτική άδεια, η οποία ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές».

Αναφορικά με τις ενέργειες που θα γίνουν για την επίλυση του ζητήματος ο κ. Ζερδελής δήλωσε πως είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης επικουρικών γιατρών στα ΠΕΔΥ και από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι δρομολογούνται άμεσα προσλήψεις γιατρών τόσο στα ΠΕΔΥ όσο και στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του χθες στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Γιάννης Ζερδελής διαβεβαίωσε πως θα τερματιστεί η διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Μύρινας χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο καθεστώς παράλογο και προβληματικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey