Βρέθηκε γιατρός που θα κάνει το αγροτικό της στον Άι-Στράτη

Προσωρινή λύση με γιατρό

08/01/2013 - 16:33

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Ευστρατίου δίνεται με την τοποθέτηση σε ενάμιση περίπου μήνα, μιας γιατρού που δέχθηκε να κάνει το αγροτικό της στο ακριτικό νησί.

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Ευστρατίου δίνεται με την τοποθέτηση σε ενάμιση περίπου μήνα, μιας γιατρού που δέχθηκε να κάνει το αγροτικό της στο ακριτικό νησί.

Η συγκεκριμένη γιατρός αποδέχθηκε τη θέση για τον Άγιο Ευστράτιο και θα αναλάβει καθήκοντα μετά τις 20 Ιανουαρίου, αρχικά στο Νοσοκομείο Λήμνου, όπου θα παραμείνει για λίγες μέρες καθώς έχει ήδη πάρει την ειδικότητα της παθολόγου, και αμέσως μετά θα μεταβεί στον Άι-Στράτη.

Την εξέλιξη αυτή σχολιάζει στο «Ε» ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, ο οποίος από τις αρχές Νοεμβρίου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα Νοσοκομεία Λήμνου και Μυτιλήνης, καθώς και με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, αφού το νησί είχε μείνει χωρίς γιατρό: «Φαίνεται να υπάρχει ελπίδα, καθώς με ενημέρωσαν ότι μια γιατρός δέχθηκε να κάνει το αγροτικό της στο νησί μας. Αυτό θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα και είναι σημαντικό για μας, καθώς η συγκεκριμένη γιατρός έχει πάρει και την ειδικότητα της παθολόγου. Όμως και έτσι το πρόβλημα δε λύνεται, και εκτιμούμε ότι δε θα λυθεί αν δε δοθούν ξανά κίνητρα για να γίνουν ελκυστικότερες οι θέσεις αυτές στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές», λέει ο κ. Μακρής.

Κατ’ ευφημισμόν πολυδύναμο
Το χρονικό διάστημα μέχρι να καλυφθεί η θέση από τη συγκεκριμένη γιατρό, θα στελέχωνε το Ιατρείο μία αγροτική γιατρός που θα βρισκόταν εκεί από την 1η Ιανουαρίου και θα παρέμενε μέχρι χθες 7 Ιανουαρίου, από το Νοσοκομείο Λήμνου, ενώ από σήμερα 8 Ιανουαρίου και για 10 μέρες η θέση θα στελεχωθεί από ένα γιατρό επιμελητή Α΄, που επρόκειτο να μεταβεί στο νησί από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Όπως όμως καταγγέλλει ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, «μόνο κατ’ όνομα έχουμε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, καθώς επί χρόνια παραμένει κενή η θέση του επιμελητή Α΄, γιατί από το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζουν οριζόντιες πολιτικές, κόβουν κίνητρα και πληρώνουμε με οξύ τρόπο όλες τις εντολές της τρόικας». Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου προβλέπονται μία θέση επιμελητή Α΄, δύο θέσεις αγροτικών γιατρών και μία θέση νοσηλευτή, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είδαν ποτέ οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey