Διευκρινίσεις από την Κτηνιατρική Σχολή για την κατανάλωση χοιρινού κρέατος

01/07/2012 - 05:56
«Ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει από την κατανάλωση κρέατος εφόσον γίνεται καλό μαγείρεμα», αποσαφηνίζει σε ανακοίνωσή της η Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανησυχία που έχει ξεσπάσει για τον ιό της νέας γρίπης Α.

«Ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει από την κατανάλωση κρέατος εφόσον γίνεται καλό μαγείρεμα», αποσαφηνίζει σε ανακοίνωσή της η Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανησυχία που έχει ξεσπάσει για το εάν ο ιός της νέας γρίπης Α μεταδίδεται από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος.
Η Κτηνιατρική Σχολή διευκρινίζει ότι αυτός ο ιός δεν έχει βρεθεί σε εκτροφές χοίρων στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη και επισημαίνει ότι διεθνώς όλα τα ζώα ελέγχονται. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις (7/5/09) από μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο ιός της νέας γρίπης Α μεταδίδεται στον άνθρωπο από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος, η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ως αρμόδιος επιστημονικός φορέας, έχει να δηλώσει τα εξής:

1. Ο νέος ιός της γρίπης Α δεν έχει βρεθεί σε εκτροφές χοίρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.
2. Στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, όλα τα ζώα ελέγχονται κατ’ αρχήν σε επίπεδο στάβλου για ύπαρξη νοσημάτων, για τη διασφάλιση τόσο της δικής τους υγείας, όσο και του ανθρώπου.
3. Σύμφωνα με τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο, κανένα ζώο που εμφανίζει συμπτώματα οποιασδήποτε νόσου δε φτάνει στο στάδιο της σφαγής.
4. Ο υγειονομικός κρεοσκοπικός έλεγχος, που ακολουθεί μετά τη σφαγή, επιπλέον διασφαλίζει τον καταναλωτή, καθώς τυχόν ακατάλληλα σφάγια κατάσχονται και απορρίπτονται.
5. Ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει από κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του, με την προϋπόθεση ότι αυτά υφίστανται σωστό χειρισμό και καλό μαγείρεμα.
6. Ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να αναζητά ενημέρωση από αρμόδιους φορείς.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey