Βανδαλισμούς και δολιοφθορές στον αξονικό τομογράφο της Λήμνου καταγγέλλει στον εισαγγελέα ο διοικητής του Βοστάνειου

Χάλασαν τον αξονικό, στον ιδιώτη οι αξονικές!

11/04/2012 - 18:38

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Λήμνου, καθώς μετά και την επίσκεψη συνεργείου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ότι αυτός υπέστη βανδαλισμούς και δολιοφθορές.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Λήμνου, καθώς μετά και την επίσκεψη συνεργείου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ότι αυτός υπέστη βανδαλισμούς και δολιοφθορές.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο κ. Κατσιφαράκης χθες το πρωί ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το περιστατικό. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο αξονικός τομογράφος της Λήμνου δε λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, «για λόγους που σε εμένα δεν ήταν κατανοητοί».

Τι συνέβη;
Ο διοικητής του Βοστάνειου ανέφερε σχετικά: «Μετά από παρέμβασή μου, ζήτησα στην εταιρεία που κάνεις σέρβις στο μηχάνημα, να επισκεφθεί τη Λήμνο και να ελέγξει τον αξονικό γιατί δε λειτουργεί. Πριν πάει η εταιρεία εκεί, με βεβαίωσαν από το Νοσοκομείο ότι την τελευταία φορά, προ διετίας που είχε γίνει σέρβις, το μηχάνημα βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, τρία χρόνια ήταν κλειδωμένο γιατί έλεγαν οι γιατροί ότι δεν ήταν κατάλληλο να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να στέλνονται στο ιδιωτικό ακτινολογικό όλες οι αξονικές τομογραφίες.»

Προχθές Δευτέρα το πρωί, μαζί με το συνεργείο από την εταιρεία που ήρθε από την Αθήνα, ο κ. Κατσιφαράκης έστειλε στη Λήμνο και δύο ακτινολόγους τεχνολόγους από το Βοστάνειο, προκειμένου να είναι και αυτοί παρόντες στον έλεγχο και στο σέρβις του αξονικού τομογράφου. «Έκπληκτος ενημερώθηκα ότι το μηχάνημα έχει υποστεί βανδαλισμό και δολιοφθορά, ενώ ήταν κλειδωμένο και χωρίς να έχει παραβιαστεί - απ’ ό,τι με ενημέρωσαν - η πόρτα του δωματίου. Ο τομογράφος βρέθηκε με σημαντικές φθορές και βλάβες, που δεν μπορούν παρά μόνο με παρέμβαση ανθρώπινου χεριού να γίνουν. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και έχω ζητήσει από σήμερα το πρωί την παρέμβαση του εισαγγελέα των αστυνομικών αρχών», σημείωσε ο κ. Κατσιφαράκης.

Γιατί τώρα;
Στο μεταξύ, ερωτηματικά προκαλεί ο χρόνος που διαπιστώθηκαν όλα όσα καταγγέλλονται από το διοικητή του Βοστάνειου, λίγες μόλις μέρες μετά την άρνηση του ιδιωτικού κέντρου που διαθέτει αξονικό τομογράφο στη Λήμνο, να συνεχίσει τη συνεργασία του με το Νοσοκομείο για την επί πιστώσει παροχή τομογραφιών.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Λήμνου με τη σειρά τους υποστηρίζουν ότι ο αξονικός τομογράφος που στάλθηκε ως δωρεά από την Αθήνα, παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στη Λήμνο, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια τα προβλήματα αυτά ήταν γνωστά σε όλες τις διοικήσεις του Νοσοκομείου της Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey