Πότε να Αλλάξετε το μπουζί του αυτοκινήτου;

18/12/2019 - 13:45 Ενημερώθηκε 18/12/2019 - 13:45

Οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν να ελέγχονται τα μπουζί ενός αυτοκινήτου κάθε 10.000 χιλιόμετρα. Η περίοδος αλλαγής ποικίλλει, αλλά συνήθως δεν υπερβαίνει τα 40.000 ή 50.000 χιλιόμετρα. Στην ιδανική περίπτωση, ελέγξτε πάντα το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του οχήματός σας για να δείτε το συνιστώμενο διάστημα για την αντικατάσταση που απαιτεί ο αναφλεκτήρας.

Παρόλα αυτά, με βάση το "μετρητή", είναι δυνατόν να αναλυθεί η κατάσταση των μπουζί και να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν. Αν το βύσμα είναι κιτρινωπό, γκριζωπό ή καφέ, είναι στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του και πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Εκτός από αυτό, δεν μπορεί να υπάρχει κενό μεταξύ των ηλεκτροδίων. Όταν το άκρο του βύσματος είναι καλυμμένο με υπόλειμμα ξυλάνθρακα, είναι καμένο.

Εάν η άκρη του μονωτήρα είναι υπόλευκη ή έχει μαύρα σημεία στην επιφάνεια, πρόκειται για υπερθέρμανση. Ο κεραμικός μονωτήρας δεν πρέπει να έχει την παραμικρή ρωγμή. Είναι επίσης καλό να ελέγξετε το νήμα του μπουζί, εάν είναι κατεστραμμένο, μπορεί να υποδεικνύει την υπερβολική ροπή όταν το άτομο το τοποθετήσει στη θέση του.

Πώς να αυξήσετε την αντοχή του βύσματος;

Τα ηλεκτρόδια του μπουζί έχουν κάποια φυσική φθορά. Αυτό είναι κοινό. Αυτό που επηρεάζει περισσότερο τη ζωή των μπουζί είναι η ρύθμιση των παραμέτρων παροχής και ανάφλεξης. Άλλα ελαττωματικά εξαρτήματα βλάπτουν το μπουζί.

Εάν έχουμε φθορά δακτυλίου ή ελαττωματικές σφραγίσεις βαλβίδων, ο μπουζί θα καεί. Εάν δεν μπορείτε να ανανεώσετε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να καθαρίσετε τα μπουζί αρκετά συχνά μέχρι να επιλύσετε το πρόβλημα αμέσως.

Τοποθέτηση βυσμάτων με διαφορετικό θερμικό βαθμό από το συνιστώμενο δεν είναι γενικά καλό. Ένα βύσμα που είναι πολύ ζεστό αυξάνει τη θερμοκρασία στο θάλαμο αλλά αφήνει τον κινητήρα εκτεθειμένο στον κίνδυνο έκρηξης. Το υπερβολικά κρύο βύσμα επιδεινώνει την απόδοση, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο εάν το αυτοκίνητο είναι γεμάτο ή ψύχεται με αλκοόλ με χαμηλωμένο κεφάλι. Συμβουλευτείτε έναν έμπειρο μηχανικό ή συντάκτη γι 'αυτό.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα βύσμα τεσσάρων ηλεκτροδίων;

Οι μπουζί των τεσσάρων ηλεκτροδίων βελτιώνουν ελαφρώς τον σπινθήρα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά σε κανονική χρήση ο οδηγός δεν θα παρατηρήσει σημαντική βελτίωση.

Όταν λέτε ότι παρατηρήσατε βελτίωση κατά την τοποθέτηση αυτού του τύπου βύσματος, είναι επειδή πήρατε κακά κεριά που ήταν παλαιότερα και αυτό προκαλεί μια ψευδαίσθηση βελτίωσης. Το πλεονέκτημα είναι ότι διαρκούν περισσότερο, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά.

Για να παραγγείλετε το αρχικό μπουζί για το αυτοκίνητό σας, ελέγξτε: κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων Autodoc.gr.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey