«Άνθος κερασιάς», η Ολυμπιακή Δάδα για το Τόκιο 2020

11/04/2019 - 13:32 Ενημερώθηκε 11/04/2019 - 14:01

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συγκεντρώνουν παραδοσιακά μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο και ήδη προετοιμάζεται πληθώρα επιλογών σε στοιχηματικές αγορές για όλα τα σπορ, τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε με τον stoiximan κωδικό μπόνους!

Σχεδόν ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινήσει το ταξίδι της από την Ελλάδα προς την αεροπορική βάση Ματσουσίμα, της επαρχίας Μιγιάγκι στην Ιαπωνία, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο αποκάλυψε την Ολυμπιακή Δάδα. Το σχήμα της οποίας θα είναι όπως έγινε γνωστό, «Άνθος Κερασιάς».

Τη «Sakura» -άνθος κερασιάς- σχεδίασε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Τοκουτζίν Γιοσιόκα. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε περίσσευμα και σκουπίδια από τα προσωρινά καταλύματα των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι του 2011. «Άνθη κερασιάς, που ζωγράφισαν παιδιά στην κατεστραμμένη περιοχή, ήταν η πηγή της έμπνευσής μου» εξήγησε ο Γιοσιόκα στα διεθνή Μέσα ενημέρωσης.

«Σχεδίασα την Ολυμπιακή Δάδα για τους αγώνες στο Τόκιο το 2020 με την ευχή για ειρήνη και γιατρειά των καρδιών των ανθρώπων, σε μια περιοχή που ανακάμπτει» ανέφερε για να προσθέσεις ότι «το σχέδιο άρχισε αφότου, ζωγράφισα μαζί με αρκετά παιδιά άνθη κερασιάς, στην περιοχή που ανακάμπτει σιγά-σιγά μετά τη φυσική αυτή καταστροφή. Τα άνθη που ζωγράφισαν ήταν όλα ζωηρόχρωμα, σαν να συμβόλιζαν μια σκηνή όπου οι άνθρωποι υπερβαίνουν και κάνουν μια καινούργια αρχή» συμπλήρωσε. «Ήθελα, με το σχέδιό μου, να μεταφέρω στον κόσμο τη δύναμή τους.

Το 2020, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει την Ιαπωνία όπως ανθίζουν οι κερασιές και θα φωτίσει το δρόμο μας προς την ελπίδα» εκμυστηρεύθηκε ο Ιάπωνας σχεδιαστής μπροστά σε πλήθος δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Για την κατασκευή της ολυμπιακής δάδας επιστρατεύθηκε η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας. Κατασκευάστηκε από ένα μόνον φύλλο αλουμινίου. Έχει ύψος 71 εκατοστά, βάρος 1,2 κιλά και το σχήμα της είναι αυτό του παραδοσιακού συμβόλου «sakura», του άνθους κερασιάς, του πιο γνωστού λουλουδιού της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου».

Ο Τοκουτζίν Γιοσιόκα πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός της ολυμπιακής δάδας εξασφαλίζει το να μη σβήσει η φλόγα την εποχή των τυφώνων, ενώ η λαβή της διευκολύνει τον οποιονδήποτε κληθεί να τη μεταφέρει.

Η Αφή της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία και η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει 8 μέρες. Η τελετή παράδοσης θα γίνει στις 19 Μαρτίου 2020 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σημειώνεται ότι ακολούθως θα γίνει η έναρξη της λαμπαδηδρομίας του Τόκιο 2020 στην Ιαπωνία από την πόλη Φουκουσίμα, στις 26 Μαρτίου του 2020. Η δάδα θα κατευθυνθεί νότια, προς την υποτροπική νήσο Οκινάουα, που ήταν και το εναρκτήριο σημείο του ιαπωνικού τμήματος της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα στις 10 Ιουλίου του 2020, αφού πρώτα διασχίσει τους 47 νομούς της Ιαπωνίας. Υπενθυμίζεται ότι η τελετή έναρξης του Τόκιο 2020 έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 Ιουλίου του 2020.

Οι προετοιμασίες των Ιαπώνων είναι εντατικές και ήδη έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, κερδίζοντας δημόσια τα επαινετικά σχόλια του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Όμως δεν εφησυχάζουν. «Έχουμε ένα ρητό στα ιαπωνικά, που λέει ότι η χαλάρωση της έντασης είναι ένας μεγάλος εχθρός», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιοσίρο Μορί. «Έτσι, εργαζόμαστε σκληρά καθημερινά για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020».

Σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, οι διοργανωτές έχουν προχωρήσει αισθητά σχεδόν 500 ημέρες πριν τους Αγώνες. Ωστόσο απομένουν ακόμη να δημιουργηθούν υποδομές στις μεταφορές και τη στέγαση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey