Δηλαδή, φταίει μόνο ο Αθανασίου;

09/10/2018 - 13:25 Ενημερώθηκε 09/10/2018 - 13:28

Το ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου εμφανίζεται εδώ και καιρό να είναι ο «κακός» στην υπόθεση εξεύρεσης των καλύτερων δυνατών «γαλάζιων» υποψηφίων για την αυτοδιοίκηση, έχοντας χρεωθεί μάλιστα ό,τι κακό αλλά και ότι… κακό, σχολιάζεται γύρω από τα έργα και ημέρες της ΝΟΔΕ Λέσβου, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Δεν είναι ούτε ο πρώτος βουλευτής Λέσβου μεγάλου κόμματος, ούτε ο τελευταίος που κατηγορείται για «παραγοντισμό», αλλά και για μεθοδεύσεις στην «κινητικότητα» των τοπικών στελεχών, ειδικά στο δρόμο προς τα αξιώματα. Πριν χρόνια, το «μπλοκ» που ίσως αντιμάχεται σήμερα τον Χ. Αθανασίου και την όποια επικυριαρχία επιδιώκει εκείνος να επιβάλλει, έκανε εν πολλοίς τα ίδια σε επίπεδο ΝΟΔΕ, όπως τα ίδια (και χειρότερα) γίνονταν και στο έτερο (πάλαι ποτέ) μεγάλο κόμμα, του ΠΑΣΟΚ.

Η… εσωτερική κριτική όμως προς τη ΝΟΔΕ Λέσβου και προς τον βουλευτή, που αρχίζει και εκφράζεται πια όλο και πιο έντονα, οφείλεται όμως σε ένα άλλο λόγο, που μπορεί κανείς να τον παρατηρήσει στην περίπτωση της υποψηφιότητας Καλογήρου: Ο πανίσχυρος βουλευτής σε επίπεδο Λέσβου, δείχνει τελευταία να μην έχει την διεισδυτικότητα, αν όχι την απόλυτη εκτίμηση των «κεντρικών» της ΝΔ και της ηγεσίας της. Και αυτή είναι μία κατάσταση που προκαλεί αμφιβολίες και ρωγμές στο προφίλ του πανίσχυρου άλλοτε Υπουργού των κυβερνήσεων Σαμαρά, ειδικά τώρα που η -κατά τα θρυλούμενα- μεγάλη εσωκομματική του αντίπαλος, Χριστιάνα Καλογήρου, πέτυχε αξιοπρόσεκτη «νίκη» στην υπόθεση χρίσματος, κόντρα στη εκπεφρασμένη μάλιστα βούληση της ΝΟΔΕ Λέσβου. Δίνοντας έτσι «θάρρετα» στις εσωκομματικές φωνές αμφισβήτησης της «ηγεμονίας» του, να το κάνουν όλο και πιο ανοιχτά.

Ας πάμε όμως τώρα λίγο και στην περίπτωση της Χριστιάνας Καλογήρου, με το βλέμμα όμως και προς εκείνους που εκφράζουν την έντονη γκρίνια σήμερα, προς τη ΝΟΔΕ και τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Η περίπτωση  Καλογήρου και η εσωκομματική περιπέτειά της στο μεταίχμιο της τρέχουσας θητείας της στην Περιφέρεια με την επόμενη, έχει κάτι το οξύμωρο που καταφέρνει πάντως να προκαλεί αμηχανία σε όλα τα κορυφαία στελέχη της τοπικής ΝΔ. Καθώς την ίδια στιγμή που δεν χαίρει εμφανώς της εκτίμησης της πλειοψηφίας των «κορυφαίων» στελεχών του νησιού, ταυτόχρονα, η ίδια προσωποποιεί με την εν γένει στάση της και λειτουργία, εκείνο που δεν μπορούν (ή τολμούν) να κάνουν τα «κορυφαία» στελέχη, προς τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου. Αφού η ίδια αντιμάχεται (και ανταποδίδει) ανοιχτά τα «συντροφικά» βόλια του πρώην Υπουργού, σε αντίθεση με τα «κορυφαία» στελέχη, που δεν το κάνουν, αλλά εξ αυτού του λόγου έχουν κάθε λόγο να θαυμάζουν (έστω και κρυφά) την Περιφερειάρχη. Διότι θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι εκείνοι, προς το παρόν, «αντιμάχονται» τον κ. Αθανασίου πίσω από τον... πρίνο και σε επίπεδο «διαρροών». Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όμως, είτε είναι εσωκομματική, είτε βουλευτική, είτε αυτοδιοικητική, αναβάλλουν την ευθεία «κόντρα» τους με τον πρώην Υπουργό για κάπου προς το «αργότερα», ή έχουν ηττηθεί κατά κράτος…

Στο τέλος, τέλος τώρα όσων φρόντισε η ΝΔ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο να μας δώσει αφορμή να σχολιάσουμε, έχει αξία να σταθούμε και στο δεύτερο πρόσωπο που συζητήθηκε εμφανώς για τις αυτοδιοικητικές (πρώτου βαθμού) εκλογικές προοπτικές του. Στον Στρατή Κύτελη. Έχοντας να εκτιμήσουμε πως αν το παρασκήνιο που παίχτηκε γύρω από την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου στην Περιφέρεια, ανήκει πια στο παρελθόν, ότι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι τελείωσε και στην υποψηφιότητα του Στρατή Κύτελη στον δήμο Λέσβου, που θα έχει σίγουρα κι άλλα επεισόδια.

Ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης που προαλείφθηκε υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου εδώ και πολύ καιρό και σε εποχές μάλιστα που η ΝΔ, δεν ήταν στο τρένο (που φαντάζει τουλάχιστον ότι είναι σήμερα) της… εξουσίας, είναι εξάλλου πολύ πιθανό από την τελευταία «εμπλοκή» της ΝΟΔΕ Λέσβου και στα δημοτικά, περισσότερο να έμπλεξε, παρά να ισχυροποιήθηκε. Γιατί ένα άτυπο «ναι» της ΝΟΔΕ προς την υποψηφιότητά του, τη στιγμή που κεντρικά η ΝΔ, δε δείχνει διάθεση να «ελέγξει» κομματικά (τουλάχιστον όχι όλους) τους δήμους, ευνοεί σε κάθε περίπτωση τους «αντάρτες». Ενδεχόμενο που και δεν πρέπει να αποκλείεται αν ενδεχομένως η βούληση της ΝΟΔΕ, τύχει της ίδιας… ανταπόκρισης από τα κεντρικά της ΝΔ, που έτυχε στην περίπτωση Καλογήρου. Και που αν συμβεί (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν πως εμφανίστηκαν πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι Λέσβου να διεκδικούν το χρίσμα της ΝΔ!), θα αδικεί οπωσδήποτε τον Στρατή Κύτελη, που μέχρι τώρα «δούλεψε» την υποψηφιότητά του, χωρίς να επιχειρεί να βλάψει κανέναν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey