Δεύτερη Ανάγνωση 26-5-18

29/05/2018 - 14:46 Ενημερώθηκε 29/05/2018 - 14:51

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…

«Η Αριστερά κυβέρνησε με τέτοιο τρόπο που θα χρειαστεί απόσταση για να δει κανείς τι έγινε, γιατί είναι μεγάλος ο θυμός, η στεναχώρια και η απογοήτευση όλων». Ποια… παλιοδεξιάντζα το λέει αυτό; Ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών! Και τι περίμενε ο φίλος Λάκης, αλλά και ο κάθε απογοητευμένος αριστερός που στη σιγουριά των φιλελεύθερων αστικών δημοκρατιών έχουν την ελευθερία να κατεβάζουν ό,τι θεωρίες γουστάρουν; Περίμεναν ότι θ’ άλλαζαν τον κόσμο; Μα ο κόσμος αλλάζει ερήμην της Αριστεράς. Τώρα εάν κάποιοι απ’ αυτούς θέλουν να βαυκαλίζονται ότι αλλάζουν τον κόσμο, δικαίωμά τους. Ας αφήσουν όμως εμάς να τον αλλάξουμε. Στις φιλελεύθερες χώρες η όσμωση όλων των ιδεών, οι διαφορετικές απόψεις οι διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές, είναι οι κινητήριοι μοχλοί, όπου καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν με βασικό στόχο την δημιουργία πλούτου που θα επιφέρει την αύξηση του βιοτικού τους επιπέδου. Διότι πώς εξηγούν οι φωστήρες της Αριστεράς την φυγή των νέων παιδιών μας στις νεοφιλελεύθερες χώρες; Να υποθέσουμε ότι οι νεαροί βλαστοί μας είναι εναντίον της… δίκαιης ανάπτυξης; Προφανώς όχι. Κάτι άλλο συμβαίνει το οποίο είτε αδυνατούν να εξηγήσουν, ή και ενδεχομένως να μην θέλουν να εξηγήσουν. Άλλωστε ουκ ολίγοι γόνοι αριστερών έχουν κάνει επιτυχημένες καριέρες σε φιλελεύθερες πλουραλιστικές κοινωνίες. Ανιαρή η επανάληψη απόψεων ότι σ’ έναν πλέον ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να τρέχεις. Εάν δεν θέλεις, κάθεσαι στην άκρη, βλέπεις τους άλλους να σε ξεπερνούν, αλλά δεν γκρινιάζεις. Ενίοτε βέβαια απλώνεις το χέρι μήπως και σε ελεήσουν με κανά δανειάκι καλή ώρα όπως σήμερα. Γιατί παρά τις σφαλιάρες που τρώμε ακόμα εστιάζουμε την ανάπτυξη στο μοίρασμα χρημάτων και κρατικών θέσεων. Η μεγάλη επένδυση του Ελληνικού κοντεύει πια να ξεχαστεί. Οι στρατιές των ανέργων της Αθήνας θα έπρεπε να διαδηλώνουν κάθε μέρα έξω από την Βουλή με ένα και μόνο αίτημα. Να προχωρήσει άμεσα η επένδυση των εβδομήντα χιλιάδων θέσεων! Σωτηρία δεν έχουμε εάν το πλεόνασμα είναι 3,4% ή 3,5%, ή εάν το ΑΕΠ καβατζάρει με τα χίλια ζόρια το 2%. Σωτηρία έχουμε μόνο εάν αλλάξουν τα μυαλά μας. Και η ψήφος μας…

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Το ότι ξέσπασε καβγάς κορυφής μεταξύ (συνονόματων) Διοικήτριας και Αντιπροέδρου δεν είναι παράξενο. Το παράξενο είναι που άργησε τόσο…

ΣΤΟΙΧΗΜΑ…

Ο Τζανακόπουλος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Το κακό είναι ότι δεν βάζει και στοίχημα…

Οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων αθηναϊκών εφημερίδων στις 20 (πρώτη στήλη) και στις 13 Μαΐου

 

Είπε

 

«Η Λέσβος λοιπόν, δεν είναι ένα νησί τουριστικό, δηλαδή ευπώλητο, είναι ένα νησί κρυφό που πρέπει να έχεις μια συγκεκριμένη αγωγή και κουλτούρα για να το απολαύσεις».

Δημήτρης Τάρλοου

Ηθοποιός, και Σκηνοθέτης της «Μεγάλης Χίμαιρας»

 

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΪΟΣ 1987

Θάνατος Π. Τρουμπούνη και Τ. Ελευθεριάδη

- Πεθαίνει ο δημοσιογράφος Πάνος Τρουμπούνης, που είχε γεννηθεί στο Πλωμάρι το 1904 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εκεί αποφάσισε να ακολουθήσει την δημοσιογραφία. Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες της Αθήνας (Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Πρωία, Εμπρός, Αθηναϊκό Πρακτορείο κλπ) και για πολλά χρόνια εκλεγόταν σύμβουλος, αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών και του Ταμείου Συντάξεων.

- Σε ηλικία 76 ετών πεθαίνει ο λογοτέχνης, ζωγράφος Τάκης Ελευθεριάδης, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Πέτρα το 1911, Αυτοδίδακτος ζωγράφος, υπήρξε μέλος καλλιτεχνικών ομάδων, ενώ για ένα διάστημα έβγαζε το φιλολογικό - σατιρικό περιοδικό «Πετριές». Το 1944 τύπωσε τη συλλογή ποιημάτων «Πτυχή δολοφόνων».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey