FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση 14-3-18

ΝΑ ΜΗΝ ΣΩΘΟΥΜΕ!

Μπούκαρε με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο. Τον τιμωρείς; ΌΧΙ. Τιμωρείς την ομάδα που είναι πρόεδρος; ΌΧΙ. Τι κάνεις; Σταματάς το ποδόσφαιρο. Τους τιμωρείς όλους. Αριστερός τακτικισμός. Και αν είναι πρόβλημα οι φίλαθλοι γιατί δεν σταματάς και το μπάσκετ; Και στο βόλεϊ πέφτει ξύλο, στο πόλο, ίσως αύριο και σε αγώνες πινγκ-πονγκ και σκάκι! Τα ίδια κουμάσια δεν πάνε και εκεί; Έκανες κάτι για τους χούλιγκαν που είναι το φυτώριο της Χρυσής Αυγής και των κουκουλοφόρων; ΤΊΠΟΤΑ. Πετάς μια παρόλα για πολιτικό κόστος. Πολιτικό κόστος είναι να συλλάβεις τον Ιβάν. Και πού είναι όλοι αυτοί οι θεσμικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης να εκφράσουν την αγανάκτηση τους; Ο λαλίστατος δήμαρχος Μπουτάρης; Ο ακέραιος περιφερειάρχης Τζιτζικώστας; Ο Ζουράρις να μας πετάξει καμιά αρχαιοελληνική αρλούμπα; Και οι βουλευτές της συμπρωτεύουσας, χαμένοι στη σιωπή τους. Τρελοί είναι; Ο Ρώσος μοιράζει χρήμα και συμφέρει! Τραγικό για μια χώρα με δεδομένα τα προβλήματα, ν’ ασχολούμαστε με το οφσάιντ, με το πιστόλι του Ιβάν και να γίνονται όλα ένας αχταρμάς. Ήμασταν που ήμασταν, φαίνεται ότι τώρα αποτρελαθήκαμε πια για τα καλά. Τώρα που οι Τούρκοι μάς πατούν τον κάλο. Τώρα που οι Σκοπιανοί μάς κάνουν τσαμπουκάδες. Τώρα που οι Αλβανοί βγάζουν στόμα. Τώρα που θα έπρεπε να συζητούμε για το χρέος, το έλλειμμα, το πλεόνασμα. Τώρα που θα έπρεπε να αγωνιάμε για τις ιδιωτικοποιήσεις μήπως και δημιουργήσουμε καμιά θέση νέα εργασίας, να έλθει φρέσκο χρήμα απ’ έξω. Όχι δανεικό κι αγύριστο, χρήμα για επένδυση σε μια χώρα όπου η ξεραΐλα ονομάζεται «δίκαιη ανάπτυξη». Τώρα που θα έπρεπε ν’ αναρωτιόμαστε για την κομματικοποίηση του κράτους. Τώρα που θα έπρεπε να δημιουργήσουμε πλούτο. Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Αλέξης. Καλά κάνει! Αφού τσιμπάμε... Πετάει δυο - τρία ανούσια τσιτάτα και παθαίνουμε οργασμό! Με παλαβωμένους πολίτες. Ο άλλος με τη γυναίκα του έπιασε δουλειά επί ΝΔ, πλούτισε επί ΠΑΣΟΚ, έκανε σπίτια, πήγε ταξίδια, καταθέσεις στις τράπεζες, τακτοποίησε και τα δυο του παιδιά, πήρε αυτός και η γυναίκα του συντάξεις κι εφάπαξ. Ήταν όμως προοδευτικός! Και ψήφισε Τσίπρα! Κατηγορεί το παλιό καθεστώς! Και ζει τώρα με τις ονειρώξεις ότι «όλοι ίδιοι είναι». Ρωτώντας «και οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;». Όχι, να μην σωθούμε. Δεν το αξίζουμε σαν λαός. Να καταστραφούμε, να έλθει πάλι μια εθνική καταστροφή να βάλουμε μυαλό. Δυστυχώς, βάλαμε την πέμπτη και πατάμε γκάζι προς τα εκεί. Χωρίς σωτηρία…

 

ΕΙΠΕ

«Η κατάληξη της Συνεταιριστικής, όπως και η κατάληξη μιας σειράς άλλων συνεταιριστικών εγχειρημάτων, ήταν αποτέλεσμα της υπερίσχυσης ιδιοτελών τοπικών ιδιωτικών συμφερόντων, έναντι του συλλογικού και κοινωνικού και έχει δυσφημήσει την συλλογική οικονομική δραστηριότητα στο νησί μας».

Γιώργος Πάλλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 1945

Δημιουργείται η Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

Με πρωτοβουλία της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ Μυτιλήνης, μέρος των βιβλίων του ακαδημαϊκού Δημήτρη Βερναρδάκη μεταφέρεται από το Γυμνάσιο Μυτιλήνης στο κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα η Βιβλιοθήκη και συγκροτείται μετά από πολυετή προσπάθεια η πολυπόθητη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η εφημερίδα «Ελεύθερη Λέσβος» δημοσιεύει την επίσημη ανακοίνωση λειτουργίας της στο κτήριο της οδού Σμύρνης και ενημερώνει για το ωράριο λειτουργίας της, ενώ η ίδρυση οριστικοποιείται και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Παράλληλα, γίνονται προσφορές βιβλίων, με σημαντικότερες αυτές των Χ. Μπίνου, Αρ. Νιάνια, Γρ. Ρουσέλλη, Α. Σιφναίου και των ομογενών από τη Νέα Υόρκη, Γ. Παπανικόλα και Στρ. Χατζηρόκα. Τέλος, πολύ σημαντική υπήρξε η προσφορά ολόκληρης της βιβλιοθήκης του γυμνασιάρχη Ιωάννου Ολύμπιου από τον ίδιο. Από το 1952 η βιβλιοθήκη γίνεται δημόσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 15:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 13-3-18 Δεύτερη Ανάγνωση 15-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top