Δεύτερη Ανάγνωση 16-4-18

16/04/2018 - 15:23

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ «ΕΜΠΡΟΣ»

Τι ευτυχής συγκυρία! Δευτέρα 14 Απριλίου 2003 κυκλοφορούσε το πρώτο φύλλο του ημερήσιου πλέον ΕΜΠΡΟΣ. Και τότε είχαμε… εγκατασταθεί στην δεύτερη σελίδα. «Δρόμοι Επικοινωνίας» τότε (πρόγονος της Δεύτερης Ανάγνωσης…) με πολύχρονη ήδη… προϋπηρεσία στο εβδομαδιαίο «Ε». Εμπειρία κι αυτό! Να μετατρέπεσαι από εβδομαδιαίος σε καθημερινός. Τονίζαμε τότε: «Από τους χαλαρούς ρυθμούς της εβδομαδιαίας έκδοσης στη δίνη της καθημερινής ενημέρωσης δεν είναι και ό, τι το καλύτερο. Αλλά σαφώς είναι μια εμπειρία που αξίζει τον κόπο. Αξίζει, μια εμπειρία με τέτοιους συνεργάτες που έχει τούτη η εφημερίδα και με τη σιγουριά της προσφοράς μιας άλλης αντίληψης και επιπέδου εφημερίδας. Και πράγματι. Το καθημερινό έχει παλμό, άγχος, μια άγρια σκληρή ομορφιά. Τότε ακόμα κυκλοφορούσαν τα Αιολικά Νέα του Γ. Κονδυλούδη και ο Λεσβιακός Κήρυξ της Αμαλίας Καρβελά. Ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει ο Δημοκράτης Μυτιλήνης του Δημήτρη Κίνδερλη. Και οι τρεις αυτές, για διαφορετικούς λόγους δεν υπάρχουν πλέον. Τότε ο αειθαλής Δημοκράτης βρισκόταν στο 55ο έτος του και σταδιακά τον αναλάμβανε η Νίκα Σκούφου. Παρών τότε η Τηλεόραση Μυτιλήνης του Μανώλη Γιαννακέλου με παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων την Μαρία Κόλλια. Κυβέρνηση είχαμε το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Υπουργός Αιγαίου ο Νίκος Σηφουνάκης και Νομάρχης Λέσβου ο νεοεκλεγείς Παύλος Βογιατζής με Αντινομάρχη τον Σπύρο Γαληνό. Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο επίσης νεοεκλεγείς Άρης Χατζηκομνηνός. Έκτοτε, δεκαπέντε αξέχαστα χρόνια. Εκ των οποίων τα μισά με τον αστερισμό των μνημονίων. Η χώρα μας, όπως ατομικά και ο καθένας μας, βιώσαμε με άνευ προηγουμένου δεκαπενταετία. Από τις δόξες των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004, την νίκη στο Γιούρο, στην Γιουροβίζιον, στο πλαστικό χρήμα και στη ζάλη του εύκολου χρήματος, βρεθήκαμε χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε, σε μια άλλη εποχή. Στην ψυχρολουσία των μνημονίων που έφερε τα πάνω κάτω. Ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, δέχθηκε κι αυτός το δικό του σοκ. Δεν το έχει ξεπεράσει. Κι ούτε θα το ξεπεράσει εύκολα. Ειδικά ο έντυπος. Εδώ τα δικά μου παιδιά, αλλά και πόσο άλλων δεν διαβάζουν εφημερίδα. Άραγε τι μέλλον μπορούμε να έχουμε εμείς οι εφημεριδοφάγοι; Σε λίγα χρόνια θα καταντήσουμε γραφικοί μιας πάλαι ποτέ ξεπερασμένης εποχής. Οι Δρόμοι Επικοινωνίας τότε, η Δεύτερη Ανάγνωση σήμερα, συνεχίζουν την πορεία τους σε τούτη δω την εφημερίδα. Μερικές φορές δεν έχει σημασία το τέρμα, το τέλος. Έχει το ίδιο το ταξίδι. Και όπως και να το κάνουμε, το ταξίδι της έντυπης δημοσιογραφίας, ασκεί ακόμα την γοητεία του ταξιδιού…

 

Είπε

«Οι ΜΚΟ λειτουργούν έξω από κανόνες, χωρίς να έχουν πάρει τις προβλεπόμενες άδειες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, και προβαίνουν σε ενέργειες, οι οποίες αναστατώνουν την τοπική κοινωνία και φέρνουν έναν εκνευρισμό που δεν βοηθά σε τίποτα».

Σπύρος Γαληνός

Δήμαρχος Λέσβου

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1982

Γεγονότα

- Διορίζεται νέος Νομάρχης Λέσβου ο Κώστας Στρατινάκης στη θέση του Κ. Τασσόπουλου. Είναι ο πρώτος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ και στις πρώτες του δηλώσεις τονίζει πως «Ο πολίτης θ’ αντιμετωπίζεται ισότιμα και ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και πολιτικές πεποιθήσεις». Πραγματοποιεί μια σειρά από λαϊκές συνελεύσεις σε χωριά της Λέσβου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα τους. Τον Νοέμβριο του 1983 μετατίθεται στην Νομαρχία Πρεβέζης και τον αντικαθιστά ο Νίκος Σηφουνάκης.

- Νέο Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πρόεδρος παραμένει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Αντιπρόεδρος ο γιατρός Θόδωρος Χοχλάκας και μέλη τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Απόστολο Αποστόλου και τους Μ. Καμπαδέλλης, Ιγνάτιος Προβέτζας, Κ. Βοστάνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey