Δεύτερη Ανάγνωση

12/04/2017 - 10:00 Ενημερώθηκε 26/04/2017 - 10:36

ΝΑ ΤΟΥΣ… ΞΕΠΛΥΝΟΥΜΕ;

Κατάπληκτοι θα έμειναν όσοι διάβασαν το Σάββατο στα «ΝΕΑ» το άρθρο του γνωστού καθηγητή Νίκου Μουζέλη με τίτλο «Το τείχος που πρέπει να κατεδαφιστεί». Κατάπληκτοι γιατί ο καθηγητής, ο οποίος είχε στηρίξει τον εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη, έρχεται τώρα και με το ολοσέλιδό του άρθρο θεωρεί ότι κακώς υπάρχει ένα τείχος μεταξύ της Κεντροαριστεράς και το ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνει μάλιστα επτά υπουργεία!

Αυτή η επιχειρηματολογία έρχεται σε μια στιγμή όπου αναπτύσσεται από μερίδα παραγόντων της Κεντροαριστεράς η θεωρία ότι τώρα είναι η ευκαιρία κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστεράς. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να... ξεσκαρτάρει τους ΑΝΕΛ, η δε Κεντροαριστερά να επανέλθει στην εξουσία! Η θεωρία αρέσει ιδιαίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνει σανίδα σωτηρίας τη στιγμή που δημοσκοπικά βουλιάζει. Προχθεσινή δημοσκόπηση τον έδειχνε 17,5 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Οπότε τι έχει να χάσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα; Η θεωρία του καθηγητή Μουζέλη στηρίζεται στην πεπατημένη πολιτική επιχειρηματολογία Δεξιάς - Αριστεράς, κρίνοντας πως, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έβγαλε από την Ευρώπη (!!!) και υλοποιεί τα σκληρά μέτρα του μνημονίου, αξίζει να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας!

Έστω συνεργαζόμενος με την Κεντροαριστερά! Είναι έτσι τα πράματα; Τα επτά χρόνια του μνημονίου όχι μόνο δεν ανέδειξαν το παραδοσιακό πολιτικό διαχωρισμό μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, αλλά τουναντίον τον υπερπήδησαν. Όχι μόνο με τις συνεργαζόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αλλά κυρίως με τη συνεργασία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ με το ακροδεξιό των ΑΝΕΛ. Αλλά πέρα τούτου, άλλο είναι το βασικό πρόβλημα της χώρας. Αυτό δηλαδή που υποστήριζε ο ίδιος ο καθηγητής Μουζέλης πριν από είκοσι πέντε χρόνια! Δηλαδή ο εκσυγχρονισμός της χώρας. Ο οποίος σήμερα εκφράζεται με μεταρρυθμίσεις. Το επεσήμανε άλλωστε και ο ίδιος ο Σουλτς σε πρόσφατη δήλωσή του: «Μεταρρυθμίσεις για να μείνετε στο ευρώ».

Άρα το ζητούμενο της Ελλάδας δεν είναι το ιδεολογικό περίβλημα όσο το ποιο κόμμα μπορεί να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Πιστεύει τώρα κανείς ειλικρινά ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και συνεργαζόμενος με την Κεντροαριστερά, μπορεί να υποστηρίξει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα μας να ορθοποδήσει; Τώρα, εάν η Κεντροαριστερά θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κίνδυνο ν’ απορροφηθεί απ’ αυτόν, δικό της πρόβλημα. Ακόμα και στην πολιτική έχει ο καθένας το δικαίωμα της… αυτοκτονίας του! Κι αν ο καθηγητής θέλει να συνεχίσει στη διχαστική ατραπό Δεξιάς-Αριστεράς, δικαίωμά του. Εμείς προτιμούμε τη λεωφόρο που οδηγεί στην Ευρώπη…

 


Η προχθεσινή δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ για το διάστημα 6-8 Απριλίου και σε σύγκριση με την προηγούμενη στο διάστημα 8-10 Μαρτίου

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1965

Νέο Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου

 

Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εκλέγεται ο Στυλιανός Τατάς με 50 ψήφους έναντι 26 του Ε. Ανεζίνου, ο οποίος και υποστηρίχθηκε από την ΕΔΑ. Στο νέο Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι Ν. Μουράτης, Τάσος Ελευθεριάδης, Βασ. Ηλείας, Ν. Σαράφης, Ι. Μανωλιός, Μ. Δεληγιάννης, Ε. Ψωμάς, Ν. Ψυχογιός, Μ. Κόκκινος, Δ. Ψωμαδέλλης και Ιγνάτιος Αργυρίου.

Και ίδρυση συνδέσμου

Ιδρύεται σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Βορείου Τμήματος της Λέσβου με πρωτοβουλία του προέδρου της Πέτρας Γ. Ξεντέ. Σκοπός του Συνδέσμου η ίδρυση κονσερβοποιείου φρούτων, λαχανικών καθώς και ιχθυόσκαλας.

 

 

ΕΙΠΕ

«Τα νομοθετήματα είναι για να υπηρετούν τους πολίτες, όχι για να υπηρετούν οι πολίτες τα νομοθετήματα!»

Μανώλης Αρμενάκας, αντιδήμαρχος Πλωμαρίου σχολιάζοντας για το «Μιχαλέλλειο» («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσίαση του master plan (σχέδιο αξιοποίησης) εσωτερικού - εξωτερικού λιμένα Μυτιλήνης για την αξιοποίηση και τον ελλιμενισμό σκαφών κρουαζιέρας και γιοτ καθώς και η παρουσίαση της αναδιάταξης και αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις 11 π.μ.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Συνάντηση-συζήτηση για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου στην αίθουσα του Τ.Ε.Λ Καλλονής στις 7 μ.μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Οι κάτοχοι της ανανεωμένης κάρτας μέλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου μπορούν με την κάρτα μέλους και την ταυτότητά τους να παραλαμβάνουν πακέτα με τρόφιμα στην Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη.

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινή ζωγραφική για παιδιά και bazaar από τον πολιτιστικό σύλλογο «Στέγη Θεοφίλου» στην πλατεία Σαπφούς από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση αγιογραφίας «Αγιογραφίες και Αγιογράφοι της Λέσβου» στη «Σαπφώ Art Gallerie» (Σαπφούς 3, Μυτιλήνη).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Φάντασμα στο κέλυφος» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Κονγκ: Η νήσος του κρανίου» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ.

- Η ταινία «Τα Στρουμφάκια: το χαμένο χωριό» στο «Cine Αρίων» στις 7:15 μ.μ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey