Δεύτερη Ανάγνωση

05/12/2017 - 10:55

ΛΙΓΟ ΓΥΡΟ, ΛΙΓΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΜΟΥ…

Τι ήταν πάλι αυτό στα καλά καθούμενα; Οι αχρείοι ξένοι τολμούν και βάζουν χέρι στον περίφημο γύρο μας, που είναι το must της ελληνικής γευσιγνωσίας; Γιατί τους έκατσε τώρα ότι σώνει και καλά έχει φωσφορικό αλάτι! Ε και που έχει; Εδώ γενιές και γενιές ελληνόπουλων μεγάλωσαν μ’ αυτό. Το ότι έφαγαν δυο - τρία μνημόνια, το ότι τραβούν ό,τι τραβούν μέχρι σήμερα, ουδεμία προφανώς σχέση έχει. Και δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι ξένοι να βάζουν χέρι στα ιερά και όσια του έθνους μας. Φωτιά και τσεκούρι να τους πέσει και να δουν τον ήλιο σφοντύλι! Γιατί όταν εμείς παράγαμε πολιτισμό, όταν στο ανάκλιντρο οι μεγάλοι φιλόσοφοι έχοντας «χλαπακιάσει» τον αγλέορα, εμπνέονταν τα αθάνατα φιλοσοφικά νοήματα της ζωής, οι βάρβαροι ξένοι ήταν ακόμα στα δέντρα τρώγοντας βαλανίδια! Κάτω λοιπόν τα χέρια από τον γύρο! Κάτω τα χέρια όμως και από το κοκορέτσι! Διότι το επίσης πασίγνωστο και ηδονικό στους ουρανίσκους μας έδεσμα, έχει πλέον τη δική του διάσταση στην ελληνική κοινωνία. Και δεν μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιεί ως πονηρό συνθηματικό. Διότι όπως απεκαλύφθη, κεντρικό μαγαζί της Αθήνας, διακινούσε κιλά ναρκωτικών με κωδικό παραγγελίας το όνομα «κοκορέτσι»! Ήθελες να χαρμανιάσεις, έκλεινες τραπέζι, πήγαινες στο εν λόγω μαγαζί, παράγγελνες μια μερίδα κοκορέτσι και από εκεί πλέον βρισκόσουν σε άλλους κόσμους… Το γεγονός αυτό βέβαια ακόμα εξετάζει με την γνωστή ενδελεχή γραφίδα της, μερίδα του Τύπου που ασχολείται νυχθημερόν με τέτοια ρεπορτάζ. Από εκεί μέσα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και τα ονόματα των εμπλεκομένων και ό,τι άλλο αφορά το …κοκορέτσι, προς τέρψιν βέβαια των χιλιάδων αναγνωστών. Την ίδια στιγμή όμως, άλλα σημαντικά γεγονότα δίνουν έναν άλλο τόνο στην νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας του ελληνικού έθνους. Η ομάδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο» (!!;) εγκαινίασε ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα, ένα κέντρο αυθεντικής σοσιαλιστικής διασκέδασης! Το οποίο παρακαλώ, προβλέπει θεματικές ΠΑΣΟΚικές βραδιές, με λαϊκά τραγούδια των δεκαετιών ΄80 και ΄90. Αναμένουμε με αδημονία την απάντηση της …ορθόδοξης Δεξιάς, με την ανάλογη διακόσμηση, μουσική Σπανουδάκη και Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Διότι εκεί μας κατάντησε ο …κακός ο ΣΥΡΙΖΑ. Να το ρίξουμε στα κοκορέτσια και στις νοσταλγικές παλιές καλές εποχές…

 

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1965

Λέσβιοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται στον Σύλλογο Φοιτητών Σπουδαστών Ν. Λέσβου «Ο Πιττακός» που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Έτσι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται ως εξής: Πρόεδρος Λευτέρης Τατάς, αντιπρόεδρος Θεολόγος Νικέλλης, γ. γραμματέας Μιχάλης Κορομηλάς, ταμίας Γιώργος Ανδριώτης, κοσμήτορας Φραγκλίνος Παπαδέλλης. Αναπληρωματικοί εκλέγονται οι Π. Σάββας, Μ. Τσιριγώτης και Β. Χατζηλεωνίδας. Η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1925, οπότε και εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε το καταστατικό της από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και σχηματίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο. Ωστόσο η Ένωση για χρόνια παρέμεινε αδρανής, ώσπου το 1962 δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Φοιτητών - Σπουδαστών Νομού Λέσβου «Ο Πιττακός», ο οποίος αντικατέστησε σε κάποιο βαθμό την Ένωση, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν όλοι όσοι κατάγονταν από τη Λέσβο και διέμεναν στη Θεσσαλονίκη.

 

 

ΕΙΠΕ

«Διερωτόμαστε ποιες υπόγειες διαδρομές ακολούθησε η μεταβίβαση του χώρου των παιδικών κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (πρώην “Θεομήτωρ”) με αποκλειστική χρήση 5 ετών για την οποία δεν ερωτηθήκαμε, ούτε ενημερωθήκαμε αλλά και ποιος είναι ο στόχος της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου που έχει δημιουργηθεί ως παιδικές κατασκηνώσεις».

Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Καζαντζάκης» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» στο «Cine Αρίων» στις 9.15 μ.μ..

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ

Παναγροτικό Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στην Λάρσο στις 11 π.μ..

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επίσης προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά μέχρι και 07.01.2018.

ΘΕΑΤΡΟ

Παράσταση stand up comedy «Σχεδόν σαράντα» με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey