Δεύτερη Ανάγνωση

23/12/2017 - 10:26

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…

Η Αριστερά δεν είναι Δεξιά! Είναι πολύ αφελής όλοι όσοι θεωρούν ότι αυτή (συν τον Πάνο) θα κινηθούν με αστική λογική σε αστικά κοινοβουλευτικά πλαίσια. Γιατί απλά δεν πιστεύουν στην Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Και είναι απόλυτα λογικό. Διότι μεγαλωμένοι με κουμουνιστική παιδεία, το παρόν σύστημα το θεωρούν απλώς ως ένα μεταβατικό στάδιο. Εξού και η φράση που ξέφυγε προ ημερών από τον Τσίπρα ότι η Δημοκρατία είναι «εργαλείο επιβολής της θέλησης των πολλών»! Δεν θεωρείται πολίτευμα με θεσμοθετημένους θεσμούς και λειτουργίες. Ένα απλό εργαλείο. Μπορεί οι καπιταλιστές να μην τους έχουν δώσει το σκοινί για να τους κρεμάσουν, μπορεί να έχουν γίνει μάρτυρες της πτώσης των κουμουνιστικών κρατών, θεωριών κ.λπ., αλλά γι’ αυτούς είναι απλώς ένας σταθμός στην αέναη πορεία τους προς τον τελικό σταθμό που είναι βέβαια ο Σοσιαλισμός.

Όπως βέβαια αυτοί τον φαντασιώνονται. Η δε θέση των ιδίων στην ιστορική αυτή διαδρομή αυτοαξιολογείται, αυτοπροσδιορίζεται ως μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στάση ζωής που ξεπερνάει θεσμούς και όποια άλλα αναχώματα της Αστικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. «Αναχώματα» όπως είναι η Βουλή, η Δικαιοσύνη, ο Τύπος που όσο βέβαια εκείνοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, τις εκθειάζουν και απαιτούν απ’ αυτές τα πλήρη δικαιώματά τους. Και καλά κάνουν. Αυτός είναι ο ρόλος των θεσμών αυτών. Είναι οι πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και συμπαραστάτες του πολίτη έναντι της εκτελεστικής εξουσίας. Όταν όμως αναλάβουν την εξουσία οι ίδιοι, όπως κακή μας ώρα τώρα, γι’ αυτούς πλέον μετατρέπονται σε θεσμικά εμπόδια. Και τα οποία θα πρέπει να ισοπεδωθούν εν ονόματι του λαού;! Δηλητηριάζοντας πρόσωπα, καταστάσεις, μεγιστοποιώντας και εστιαζόμενοι στα όποια προβλήματα, τα οποία ούτως ή άλλως υφίστανται σε μια ανοικτή φιλελεύθερη δημοκρατική κοινωνία. Μια κοινωνία βεβαίως πλουραλιστική με κοινό πρόσημο και όχι πολυπολιτισμική που τεμαχίζει τις κοινωνίες. Πλουραλιστική με σεβασμό στην κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα μακριά από τις όποιες επικίνδυνες και ισοπεδωτικές μαζικοποιήσεις.

Εύλογες οι αντιρρήσεις σας. Μέρες γιορτινές, μ’ αυτά θ’ ασχολούμαστε; Ναι μ’ αυτά, ειδικά τέτοιες γιορτινές οικογενειακές μέρες. Μέρες χαλάρωσης, απολογισμού, ενδοσκόπησης αλλά και προβληματισμού. Διότι είναι πολύ είναι εύκολο να γκρεμίζεις. Και ειδικά σε εποχές σαν την σημερινή. Το δύσκολο είναι να δημιουργείς, να κτίζεις. Αξίζει να ρισκάρουμε όλα όσα σαν κοινωνία, σαν δημοκρατικό πολίτευμα κατακτήσαμε; Και που παρά τις όποιες, μικρές ή μεγάλες δυσκολίες όλων μας, μπορούμε να τις επανακτήσουμε μόνο μέσα από τούτη τη Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Πλούσια τροφή σκέψης και προβληματισμού για τέτοιες μέρες…

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 

 


Εφημερίδες στο κλίμα των ημερών…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1991 

Ορκίζονται οι πρώτοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Πραγματοποιείται η τελετή απονομής πτυχίων των πρώτων 4 αποφοίτων του Τμήματος Περιβάλλοντος. Παρόντες και οι τέσσερις βουλευτές της Λέσβου, ο περιφερειάρχης Σταμάτης Μηλίγκος, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Νότης Παναγιώτου, εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών φορέων και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Παύλος Σακελλαρίδης. Ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια. Εκ μέρους του τμήματος Περιβάλλοντος χαιρετισμό έβγαλε ο Ανδρέας Τρούμπης. Ακολούθησε ο όρκος των 4 πτυχιούχων.

 

 

ΕΙΠΕ

«Η φράση “ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο ΑΛΗΘΕΙΑ” αποτελεί την πεμπτουσία του Συνεδρίου και του Προέδρου μας Κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΡΑΝΗΣ, υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βορείου Αιγαίου της Ν.Δ.

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

- Συναυλία από το συγκρότημα «Εφάπαξ» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ., είσοδος δωρεάν.

- Η εκκλησιαστική χορωδία Πλωμαρίου θα ψάλλει χριστουγεννιάτικους εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδια στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στις7 μ.μ.

ΠΑΖΑΡΙ

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην πλατεία Στύψης στις 4 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας «φ7» επτά ερασιτεχνών φωτογράφων, μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «STAR WARS: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI» στο «Cine Αρίων» στις 5:45, στις 8:30 μ.μ. και στις 9:45 μ.μ.

- H ταινία «ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ 2» στο «Cine Αρίων» στις 7:15 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου τραγουδάει στον «Οινοφόρο» στις 10 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου τραγουδάει στον «Οινοφόρο» στις 10 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Παιδική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ναντζέντα» από τις 5 έως τις 9 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey