Δεύτερη Ανάγνωση

21/10/2017 - 11:03

ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…

Κάποτε, π.κ. (Προ Κρίσης), εμείς οι Έλληνες είχαμε τρεις σταθερές. Ψηφίζαμε το ίδιο κόμμα, υποστηρίζαμε πάντα την ίδια ομάδα και ψωνίζαμε απ’ το ίδιο σούπερ μάρκετ. Τελικά τι απ’ όλα έμεινε σταθερό; Προφανώς μόνο το δεύτερο, η ομάδα. Τουλάχιστον αυτή μας δίνει και κάποιες, έστω λίγες, χαρές. Για τις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις, ψάχνουμε πλέον την καλύτερη… προσφορά. Κι ας είναι… ιδιωτικής ετικέτας!

Μήπως και οι πολιτικοί μας εκεί δεν τείνουν; Να γίνουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Ο ένας του τάδε επιχειρηματία, ο άλλος του τάδε και ούτω καθεξής… Διότι τι καταλάβαμε με τις κομματικές ετικέτες; Ιδού τα αποτελέσματα… Ενώ σήμερα πλέον μέχρι και με τον διάβολο συμμαχείς προκειμένου να πετύχεις αυτό που θέλεις. Έτσι δεν λένε οι μεγάλοι θεωρητικοί της πολιτικής και δη της ανανεωτικής Αριστεράς; Όπως έκανε ο Αλέξης με τον Τραμπ που τον αναβάθμισε ως συνεχιστή της δημοκρατίας! Κι αυτός σε ανταπόδοση θα μας αναβαθμίσει τα F-16. Η δουλειά να γίνεται…

Γιατί λοιπόν κι εμείς οι πολίτες, όπως τρέχουμε στα σούπερ μάρκετ με το φυλλάδιο ανά χείρας για την καλύτερη προσφορά, να μην ψάχνουμε την καλύτερη προσφορά (πες με ρουσφετάκι…) πλέον και στα κόμματα; Διότι τι καταλάβαμε τόσα χρόνια; Να η κατάντια μας και οι απογοητεύσεις μιας ολόκληρης γενιάς που έτρεχε πίσω από κόμματα, είχε μάθει να κυλάει η ζωή όμορφα, ήρεμα, με αυξήσεις, διορισμούς, μικρορουσφετάκια, δανειάκια και άλλα τέτοια «άκια»! Χαθήκαν προ πολλού όλα αυτά. Οπότε λογικό τώρα να ψάχνουμε για προσφορές από το… καλάθι. Κι αν στη Γερμανία άνοιξε ήδη ο πρώτος οίκος ανοχής με πλαστικές κούκλες του σεξ, γιατί όχι να μην προσφύγουμε κι εμείς σε πλαστικές κούκλες πολιτικών; Ίσως εκεί να τη βρίσκουμε περισσότερο…

ΚΕΡΔΑΜΕ ΣΤΗ… ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ!

Προφανώς και δεν θα γνωρίζετε την κυρία Jacinda Ardern. Μόλις τριάντα επτά χρονών συγκρότησε κυβερνητικό συνασπισμό από τους (2ους στις εκλογές) Εργατικούς, το (3ο στις εκλογές) κεντρώο-«λαϊκιστικό» κόμμα «Πρώτα η Νέα Ζηλανδία» και τους (τέταρτους) Πράσινους. Και το κυριότερο. Άφησε εκτός κυβέρνησης για πρώτη φορά μετά το 2008 τη Δεξιά του «Εθνικού Κόμματος».

Και τι μας ενδιαφέρει εμάς, θα ρωτήσετε και δικαίως; Έλα ντε. τι μας ενδιαφέρει; Τους Συριζαίους όμως που βλέπουν προς τα πού γέρνει η Ευρώπη και κάνουν «κρα» για καμιά… επιτυχία. Τέτοια που μέχρι ανακοίνωση έβγαλαν. Σύντροφοι, κερδάμε! Ας είναι έστω και στη μακρινή Νέα Ζηλανδία…

 


1937 Ο Βασιλέας Γεώργιος ο Β΄ έρχεται στη Λέσβο και ανάμεσα στις επισκέψεις του μεταβαίνει στην Αγιάσο προκειμένου να προσκυνήσει το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας (ΠΗΓΗ: Αναγνωστήριο Αγιάσου)

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1983

 

Το πρώτο ΚΑΠΗ στη Μυτιλήνη

 

Ο θεσμός των ΚΑΠΗ υιοθετήθηκε με νομοθετική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και Προνοίας. Ο θεσμός εξελίχθηκε σταδιακά μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αναπτύχθηκε και διευρύνθηκε σε όλη τη χώρα, όπου φθάνει μέχρι σήμερα να λειτουργούν περισσότερα από 900 κέντρα.

Στη Μυτιλήνη το ΚΑΠΗ εγκαινιάζεται από την υφυπουργό Υγείας και Πρόνοιας Μαρία Κυπριωτάκη-Περράκη. Μιλώντας επεσήμανε τους λόγους ίδρυσης των ΚΑΠΗ και στην κοινωνική διάσταση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Πάλλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας των ΚΑΠΗ και για τον σεβασμό που επιβάλλεται να έχουμε στην τρίτη ηλικία. Το ΚΑΠΗ Μυτιλήνης ξεκίνησε με 230 μέλη.

 

 

ΕΙΠΕ

«Έστειλε στον πάτο της θάλασσας τόσα χρήματα “μεθυσμένος”, προφανώς, από τις Σειρήνες των πολιτικών του επιδιώξεων».

Στρατής Καραγεωργίου, αναφερόμενος στην αγορά του «Κατσάνειου» από τον Δήμο Λέσβου με μισό εκατομμύριο

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι «Άστεγοι» παρουσιάζουν το μουσικό αφιέρωμα «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΕΛΗΣΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ - Ο Βασίλης Τσιτσάνης στο ελληνικό τραγούδι» στο θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24) στις 8:30 μ.μ., είσοδος δωρεάν.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Πολυκέντρου Μανταμάδου στις 10:30 π.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Ανάγνωση του παραμυθιού «Ο Μικρός πρίγκιπας» της Briere - Haquet Alice στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» στις 12 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- «HOME SWEET HOME» («Σπίτι μου σπιτάκι μου») του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

- Έκθεση του Arash Hampey «Ι am a refugee» στην Εργατική Λέσχη Λέσβου. Ώρες: 6 - 10 μ.μ., Πιττακού 15, Μυτιλήνη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έκθεση εντύπων: 19ος - 20ός αιώνας: συλλογή Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ίμβρου 3 Μυτιλήνη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ο ΧΙΟΝΑΘΡΩΠΟΣ» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο πεζοπορικός Σύλλογος «ΟΡΕΙΑΣ» θα περπατήσει στην περιοχή Πλωμάρι - Μελίντα, αφετηρία στις 9:30 π.μ. στο «My Market».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι «Άστεγοι» παρουσιάζουν το μουσικό αφιέρωμα «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΕΛΗΣΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ - Ο Βασίλης Τσιτσάνης στο ελληνικό τραγούδι» στο θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24) στις 8:30 μ.μ., είσοδος δωρεάν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Ερμιονίδα στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής στις 4 μ.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διάλεξη του Ιωάννη Σκοπετέα με θέμα «Η έννοια του δημιουργού και του προσωπικού ύφους στη φωτογραφία» στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης , 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο στις 7:30 μ.μ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Κλειστή από την κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες 08.00 έως 14.00 η οδός Χατζηγρηγόρη στη Μυτιλήνη (ο δρόμος που κατεβαίνει από το Συνοικισμό-Παιδικό Σταθμό προς τα Τρία Κυπαρίσσια-Πιττακού) λόγω εργασιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey