Δεύτερη Ανάγνωση

10/11/2017 - 10:16

ALEXIS PAPERS….

Δηλαδή τώρα που αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, η περίφημη Μαρέβα, ήταν στα «Panama Papers», θα πρέπει να ψηφίσουμε Αλέξη; Όχι, αλλά άμα είναι αυτό το κριτήριο για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας, γιατί όχι να τους ψηφίσουμε ξανά. Και μία και δύο και τρεις φορές. Τσιγγουνιές θα κάνουμε τώρα; Και μετά εννοείται ότι οι άνεργοι θα βρούνε δουλειά, οι συνταξιούχοι θα δουν να ανεβαίνει αισθητά η σύνταξή τους, οι αγρότες θα πιέζονται να παίρνουν τις επιδοτήσεις, μαγαζιά θα ξανανοίξουν, οι επαγγελματίες θα παρακαλάνε να πληρώσουν φόρους, τα γραφεία τουρισμού θα δέχονται πάλι χιλιάδες Έλληνες για ταξίδια στις Μαλβίδες να παρακολουθήσουν τους «Nomads» live…

Με λίγα λόγια δηλαδή θα έλθει η πολυπόθητη… δίκαιη ανάπτυξη. Κι όχι αυτή η… κακιά και δαιμόνια των προηγούμενων που μας… διέφθειρε με σπίτια, καταθέσεις, αυτοκίνητα, ταξίδια κ.λπ… Και σύμφωνα με τα tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου, για όλα φταίει ο άτιμος ο καπιταλισμός! Κύριε Τζανακόπουλέ μου, να τον μισήσουμε τον… παλιοκαπιταλισμό! Ουδεμία αντίρρηση. Οι νέοι και οι πρόσφυγες που τρέχουν σαν παλαβοί σ’ αυτόν πώς θα τον μισήσουν; Διότι καλές είναι οι δηλώσεις περί δίκαιης ανάπτυξης, αλλά το θέμα είναι ποιος θα φέρει τον πλούτο στην έρμη τούτη χώρα; Διότι περί αυτού πρόκειται. Να δημιουργηθεί πλούτος για να μην τρώμε τις σάρκες μας και να πάψουμε να είμαστε υποχείρια των δανειστών μας. Και ναι μεν η «ΑΥΓΗ» μπορεί να εξαγγέλλει κάθε τόσο στα πρωτοσέλιδα της, φρένο εδώ, φρένο εκεί, φρένο, φρένο παντού, αλλά δεν μας λέει πώς θα πατήσουμε γκάζι. Γιατί από φρένα πάμε καλά. Στα γκάζια έχουμε πρόβλημα κι αυτά είναι που χρειάζονται στις ανηφόρες που έχει ακόμα ν’ ανέβει η ελληνική οικονομία. Να πατήσουμε γκάζι πραγματικής ανάπτυξης και ν’ αφήσουμε τις θεωρίες περί δίκαιης και άλλων αναπτύξεων.

Διότι μια είναι η ανάπτυξη. Δημιουργία πλούτου. Και πώς πατάμε γκάζι; Με δύο τρόπους σε πρώτη φάση. ΠΡΩΤΟΣ. Να λυθούν τα ιδεολογικά δεσμά της κυβέρνησης. Κομμάτι δύσκολο, αλλά στο τέλος και κάτω από την πίεση και στο φόβο να χαθεί η καρέκλα της εξουσίας ίσως το καταφέρουν. ΔΕΥΤΕΡΟΣ. Οι ιδιωτικοποιήσεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό να προχωρήσουν. Το κακόμοιρο το Ελληνικό ακόμα τραβιέται και αναρωτιόμαστε τι κάνει άραγε ο Φλαμπουράρης με την περίφημη fast track επιτροπή του. Βεβαίως δεν αρκούν αυτά. Αλλά τουλάχιστον θα μπούμε σε μια τροχιά τέτοια που θα μπορούμε να πατήσουμε και λίγο γκάζι…

 

 


Η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων στις 29 (πρώτη στήλη) και 22 (δεύτερη στήλη) Οκτωβρίου

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1979 

Η ταινία «Θεόφιλος» στη Μυτιλήνη 

Πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί στο Δημοτικό Θέατρο την παραγωγή του Γιώργου Σγουράκη «Θεόφιλος Γ. Χατζημιχαήλ» η οποία είχε πάρει Α΄ βραβείο στο 20ό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στην προβολή όπου έγινε στο πλαίσιο των εορτών για την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου, παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Απόστολος Αποστόλου, προλόγισε ο Διευθυντής του Μουσείου Θεόφιλου Νίκος Δαμδούμης, ο οποίος επεσήμανε: «Είναι ξεχωριστή μέρα για τη Μυτιλήνη. Και την έκαναν τέτοια οι δημιουργοί της πολυβραβευμένης ταινίας που, παραμερίζοντας οικονομικά οφέλη, θέλησαν ν’ αποδώσουν τιμή στη γενέτειρα αυτού του “αλαφροΐσκιωτου” ζωγράφου, που στάθηκε με την αφέλεια των πινάκων του ένας κήρυκας της ομορφιάς και της αλήθειας».

 

 

ΕΙΠΕ

«Η Τέχνη δεν μαθαίνεται. Κλέβεται. Αν δεν πας να κάνεις τον υπάλληλο, το τσιράκι, από μικρός να ακούσεις τις βρισιές, να ακούσεις την απόρριψη, να ακούσεις και την επιβράβευση, κουρέας δεν γίνεσαι».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΩΒΟΣ, κουρέας της Μυτιλήνης

(«ΠΟΛΙΤΙΚΑ»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Διεθνής διεπιστημονική συνάντηση «Διάλογοι της Λέσβου» με θέμα «Τεχνολογία και προσφυγική κρίση», που διοργανώνουν ο Δήμος Λέσβου και το Πανεπιστήμιο του Agder (Νορβηγία) στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ομιλία του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παναγιώτη Πόλη με θέμα: «Τα κουπιά τους δείχνουν το μέρος που κοιμούνται στ’ ακρογιάλι: πλόες στη λεσβιακή ιστορία», στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης στις 8 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» στο Cine Αρίων στις 7 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του Μαστού στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 5:30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στον «Οινοφόρο» στις 10 μ.μ.

 ΗΜΕΡΙΔΑ

Διεθνής διεπιστημονική συνάντηση «Διάλογοι της Λέσβου» με θέμα «Τεχνολογία και προσφυγική κρίση» που διοργανώνουν ο Δήμος Λέσβου και το Πανεπιστήμιο του Agder (Νορβηγία) στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο.

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλα στις 8 μ.μ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ στο Γήπεδο Μυτιλήνης στις 3 μ.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλα στις 8 μ.μ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey