Δεύτερη Ανάγνωση

31/01/2017 - 13:38

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ…

Τελευταία μέρα του Γενάρη σήμερα αλλά και τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ. Δεν ξέρω πόσοι από σας τον πληρώσατε, φαντάζομαι οι περισσότεροι. Σίγουρο όμως είναι ένα. Ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν άλλη μια αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά τρέχει ακόμα στις …ράγες των προηγούμενων!

Διότι Αριστεροί μπορεί να μας κυβερνούν, αλλά δεν είναι και βλάκες οι άνθρωποι. Πού ν’ αφήσουν τώρα τα σίγουρα 2,65 δις που εισπράττουν απ’ αυτό το χαράτσι, για να ψάχνουν σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς άλλα ισοδύναμα! Πολλοί ισχυρίζονται -και ίσως όχι αδίκως- ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν η βασική αιτία που έχασε το Σαμαροβενιζελικό δίδυμο.

Να ‘ναι και για τούτους εδώ, η αιτία; Προεκλογικά μάς είχαν τάξει ότι θα τον καταργήσουν. Έγιναν κυβέρνηση, είδαν τα δύσκολα, μας πέταξαν τη θεωρία του περιουσιολογίου. Θαυμάσια. Μόνο που μετά από δυο χρόνια, ούτε καν ξεκίνησαν την υλοποίηση της ιδέας τους. Και βέβαια δεν είναι η μοναδική ιδέα που δεν έχουν υλοποιήσει. Τέλος πάντων, με βάση τα όσα λένε, θα ξεκινήσει τέλος του έτους, που σημαίνει ότι και την επόμενη χρονιά θα έχουμε κανονικό και …βαρβάτο ΕΝΦΙΑ.

Τους κατέβηκε όμως άλλη ιδέα. Να δημιουργήσουν αφορολόγητο πλαφόν στον ΕΝΦΙΑ. Θαυμάσια, μόνο που διαπίστωσαν έκπληκτοι πως το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων είναι χαμηλής αξίας. Αυτό σημαίνει πως θα έμπαινε στο αφορολόγητο πολύ μεγάλος αριθμός ακινήτων, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες κατηγορίες να έτρωγαν ένα άνευ προηγουμένου χαράτσι.

Γιατί ό,τι και να κάνεις, τα 2,65 δις (τουλάχιστον), είναι η βασική υποχρέωση μας έναντι των δανειστών. Έτσι λοιπόν μπήκε στο περιθώριο κι αυτή η ιδέα. Και τι έμεινε; Πως όσοι πληρώσατε την σημερινή τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, ετοιμαστείτε για τις επόμενες, εφόσον ακόμα έχετε ρευστό. Γιατί κι αυτό στερεύει… Όσοι πάλι δεν πληρώσουν, τι να πούμε, κουράγιο…

Κι είναι άξιο απορίας να μάθουμε, πόσοι δεν πλήρωσαν το φετινό ΕΝΦΙΑ, πόσοι χρωστούν ακόμα τον περσινό και τι ποσά βέβαια. Ποσά που θα καταλήξουν στο σωρό των ληξιπρόθεσμων δανείων, εγκλωβίζοντας χιλιάδες Έλληνες στα γρανάζια της Εφορίας. Αλλά είπαμε. Όλα εδώ πληρώνονται… και άμα δεν πάθουμε, εμείς οι …«κεφάλες» δεν καταλαβαίνουμε!

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΟΛ

Οι εφημερίδες «Βήμα» και «Τα Νέα», ήταν μια σχολή δημοσιογραφίας. Σημείο αναφοράς ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων. Μορφωτικό κέντρο, οι κριτικές κινηματογράφου, θεάτρου, βιβλίων ήταν όαση στην έρημο. Ευρωπαϊκού επιπέδου εφημερίδες με άριστους δημοσιογράφους. Αλλά είπαμε, η αριστεία είναι ρετσινιά. Πάντως μια διαφορετική ενδιαφέρουσα εκτίμηση μπορείτε να διαβάσετε στις «Απόψεις» από τη δημοσιογράφο του «Βήματος», Λώρη Κέζα.

 


Πού το πάνε οι Τούρκοι;

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1956

Ο Μίμης Γαληνός παραιτείται από δήμαρχος

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης, ο δήμαρχος Μίμης Γαληνός (πατέρας του σημερινού δημάρχου) ανακοινώνει επισήμως την απόφαση του να παραιτηθεί από το αξίωμα προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στις εκλογές του Φεβρουαρίου. Αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του, ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοτική συνεργασία. Στο δήμαρχο απάντησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τασσά, η οποία τον ευχαρίστησε για την συνεργασία, ευχόμενη την εκλογή του και ως βουλευτής.

Ο Μίμης Γαληνός είχε εκλεγεί δήμαρχος το 1954 και ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ένωσης». Στις εκλογές έλαβε 7.371 ψήφους και εκλέχτηκε βουλευτής, ο δε συνδυασμός με ποσοστό 62,56%, εξέλεξε τους πέντε από τους επτά βουλευτές. Πρώτος σε ψήφους βουλευτής του ψηφοδελτίου, ο Ηλίας Ηλιού. Λίγο καιρό μετά έγιναν οι δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Μυτιλήνης, όπου εξελέγη ο Απόστολος Αποστόλου, ο οποίος παρέμεινε δήμαρχος μέχρι το 1982, εκτός από το διάστημα της χουντικής διακυβέρνησης 1967-1974. 

 

ΕΙΠΕ

 

«Λόγια του αέρα αποτελούν και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις».

Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Ν.Δ., σε ερώτηση του σχετικά με το προσφυγικό και την ανάπτυξη της Λέσβου.

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΦΟΡΙΑ

Τελευταία μέρα για την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ καταβάλλουν στους δικαιούχους τις συντάξεις.

ΚΤΕΛ

Λήγει η προθεσμία για την ανανέωση - έκδοση των δωρεάν καρτών μετακίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Σιωπή» στο «Cine Αρίων» στις 9 μ.μ..

- Η ταινία «XXX: Επανεκκίνηση» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πληροφορίες στο ΚΕΠ).

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καταβολή συντάξεων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ στους δικαιούχους.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εγκαίνια έκθεσης Λέσβιων εικαστικών με τίτλο «Τα Φτερά του Έρωτα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης στις 7 μ.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey