Δεύτερη Ανάγνωση

21/10/2016 - 13:34

ΤΟ ΔΡΑΜΑ…

Αυτό είναι το πραγματικό δράμα μιας φθίνουσας κοινωνίας. Ν’ ασχολούνται όλοι με πέντε - έξι επιχειρήσεις τη στιγμή που δίπλα μας εξελίσσεται η σφαγή της επιχειρηματικότητας. Δεν λέω, να δοθεί μάχη για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι. Αλλά το μεγάλο δράμα είναι αλλού.

150.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, 15.000 έχουν μετακομίσει στη Βουλγαρία κι άλλες τόσες στην Κύπρο! Χώρια το πόσες ετοιμάζονται να πάρουν τα «μπογαλάκια» τους και να ξενιτευτούν… Οι άνεργοι αυξάνονται και ας μη γράφονται στον ΟΑΕΔ.

Για ποιο λόγο άλλωστε, αφού δεν δικαιούνται πλέον να πάρουν ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα; Εκατοντάδες επιχειρήσεις ετοιμάζονται να κλείσουν μέχρι τέλος της χρονιάς, προσθέτοντας χιλιάδες επιπλέον ανέργους και ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Χιλιάδες επίσης επιχειρήσεις αδυνατούν να αποπληρώσουν τις όποιες ρυθμίσεις ενώ κάποιες άλλες χιλιάδες έχουν σταματήσει ν’ αποδίδουν τις εισφορές των εργαζομένων τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Και ας τους πιάσουν. Τι είχαν, τι έχασαν! Αυτό είναι το πραγματικό δράμα μιας κοινωνίας κι όχι οι επιχειρήσεις των πέντε μεγαλοεργολάβων.

Και καλά, η κυβέρνηση η οποία αλλού πατεί κι αλλού βρίσκεται, εμφορείται από τις ιδεοληψίες στην επιχειρηματικότητα και στον πλούτο. Την έχει όμως …πατήσει και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει εγκλωβιστεί σε μια αέναη μάχη υποστήριξης των τηλεοπτικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Μα θα μου πείτε, είναι θέμα δημοκρατίας. Ουδεμία αντίρρηση. Έλα όμως που η κοινωνία, η οποία καθημερινά σφαγιάζεται, ουδεμία σημασία δίνει στα στενά συμφέροντα των πέντε - έξι, που στηρίζει αναφανδόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και προφανώς οι εν λόγω τηλεοπτικοί επιχειρηματίες δεν «τσιρίζουν» λόγω δημοκρατικών ευαισθησιών… Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία έχει εγκλωβιστεί στη λογική της παρακολούθησης της δημοσκοπικής ψαλίδας μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος. Μεγάλο λάθος!

Διότι όλες οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν κολλημένη στο 28 με 30%. Τυχαίο; Με μια τέτοια κυβέρνηση, με την πολιτική ερειπίων που ασκεί, θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να καλπάζει κι όχι απλώς να συσπειρώνει τους δικούς της οπαδούς. Κι όμως, δεν τα καταφέρνει. Και το θέμα δεν είναι πλέον τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν ας πάνε αυτοί …Βουλγαρία!

Το ζητούμενο είναι εάν η αντιπολίτευση θ’ αποκτήσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική, προσελκύοντας τους απογοητευμένους Έλληνες που συνωστίζονται στις γνωστές δημοσκοπικές μπάρες ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ.

 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ!

Να ετοιμάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Την επόμενη Παρασκευή, τριήμερο αργίας! Είναι η 28η Οκτωβρίου…

 

Όργια στα οικονομικά της χώρας μας…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1989

Ο Γ. Καμάτσος αγοράζει το εργοστάσιο «Σουρλάγκα»

Το εργοστάσιο «Σουρλάγκα» ύστερα από 156 χρόνια ζωής, παραδίδεται από τη δυναστεία Σουρλάγκα σε ένα γιατρό. Στο Γεραγώτη Γιώργο Καμάτσο, ο οποίος αγοράζει το 70% των μετοχών. Ο Γ. Καμάτσος κατάγεται από τον Πλακάδο, έχει σπουδάσει εκτός από Ιατρική, Χημεία-Βιοχημεία ενώ εργάστηκε στο Υπ. Υγιεινής των ΗΠΑ στο Τμήμα Μόλυνσης Υδάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, στόχος του είναι η ανάκαμψη της παραγωγής και να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά οι 300 εργαζόμενοι. Παρά τις εξαγγελίες, η παραγωγή του συνέχισε να μειώνεται με αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο, το εργοστάσιο να κλείσει οριστικά.

 

ΕΙΠΕ

«Η αναδρομή στο παρελθόν και ιδίως στις περιόδους που άνθισε η οικονομία και το εμπόριο, στηριγμένο στα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα, μπορεί να μας δώσει παραδείγματα καινοτομίας και εξωστρέφειας και να ενισχύσει την πίστη και την αποφασιστικότητά μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης στη Χίο

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510-27501 και 22510-45202 (εσωτ. 2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κα Μαρία Βούρου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου με εισηγητή τον Μιχάλη Τσάκαλο, σχολικό σύμβουλο, με θέμα: «Πλευρές ισότητας και μη-ισότητας στην ψυχοκοινωνική γυναικεία συμπεριφορά», στις 6 μ.μ..

ΓΟΝΕΙΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στις Ομάδες Γονέων και Ομάδες Εφήβων, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22510 45333 & 22510 45202, εσωτ. 3, έως και τέλος Οκτωβρίου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Α΄/θμιας & Β΄/μιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου με θέμα: «Γνωριμία με το άθλημα της Αντιπτέρισης (Badminton) στο σχολείο», στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση από το εργαστήριο «Poliana» για ζωγραφική - φωτογραφία - κοσμήματα - ανακύκλωση, Αθηνάς 3, Μυτιλήνη (κεντρική αγορά), είσοδος δωρεάν, από 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Inferno» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ./

- Η ταινία «Μις Πέρεγκριν: στέγη για ασυνήθιστα παιδιά» στο «Cine Αρίων» (Αίθ. 2) στις 9:30 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

- Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με θέμα τη φιλία, με την παιδοψυχολόγο Μυρτώ Ζαχαροπούλου στο «Book & Art» στις 12 μ.μ..

- Εργαστήρι πηλοπλαστικής στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης στις 11 π.μ..

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση από το εργαστήριο «Poliana» για ζωγραφική - φωτογραφία - κοσμήματα - ανακύκλωση, Αθηνάς 3, Μυτιλήνη (κεντρική αγορά), είσοδος δωρεάν, από 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Inferno» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Μις Πέρεγκριν: στέγη για ασυνήθιστα παιδιά» στο «Cine Αρίων» (Αίθ. 2) στις 9:30 μ.μ..

ΟΠΕΡΑ

Η θρυλική όπερα του Mozart «Ντον Τζοβάννι» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:55 μ.μ.. Τιμή εισόδου 10 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey