Δεύτερη Ανάγνωση

02/08/2016 - 13:13

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ!

Αστεία, αστεία, μάς ήρθε και ο Αύγουστος! Τι αστεία δηλαδή, που μας έχει βγει και τούτο το καλοκαίρι, η ψυχή μας… Και να ‘ναι καλή η συνέχεια; Απ’ ό,τι φαίνεται, τα πράματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα. Διότι στα γνωστά δικά μας προβλήματα, προστίθενται και νέα θέματα από το εξωτερικό που δημιουργούν ανησυχία στον Έλληνα πολίτη.

Έλληνας πολίτης! Μεγάλη κουβέντα… Ζαλισμένος, γεμάτος απόγνωση, βλέποντας για μια ακόμα φορά να διαψεύδονται οι όποιες λίγες τελευταίες επιθυμίες είχε εναποθέσει σε τούτους δω… Αλλά κι αυτοί φαίνεται να την …άραξαν στην εξουσία. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η μοίρα ενός λαού που μια ζωή βρίσκεται στο μεταίχμιο της Ιστορίας του.

Να κάνουμε το μεγάλο άλμα και να πάμε μπροστά ή να μείνουμε μια για πάντα οι τελευταίοι «βαλκάνιοι» στη Βαλκανική χερσόνησο; Είναι απλώς θέμα επιλογής του λαού που όταν καλείται, βάζει τη δική του σφραγίδα. Κόμματα και πρόσωπα της χώρας μας αναδείχθηκαν μέσα από τη φτωχοποίηση.

Σήμερα ερίζουν διεκδικώντας τη διαχείριση της! Φτωχοποίηση, ευθύνη βέβαια των …προηγούμενων που μας πλούτισαν, αλλά δεν μπόρεσαν να τιθασεύσουν το «σύνδρομο της ύβρεως» έτσι όπως το είχε περιγράψει στο βιβλίο του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, λόρδος Όουεν, «Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Οι επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν... ενέργειες αντικειμενικά προβοκατόρικες, που οδηγούν στη συντηρητικοποίηση των αντανακλαστικών της κοινωνίας», τόνιζε η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. Άντε βγάλε άκρη…

Σε μια περίοδο που οι καταλήψεις πέρα από τα γνωστά κτίρια, επεκτάθηκαν και σε …εκκλησίες, εμείς θεωρητικοποιούμε καταστάσεις ξεπλένοντας έντεχνα την σαφή παραβατική συμπεριφορά ατόμων και ομάδων!

Για την όλη κατάσταση πλέον δεν αξίζει να κάνεις διάλογο κι ούτε κανείς πολιτικός ή κόμμα ν’ αναλώνεται σε ανακοινώσεις και σε αντεγκλήσεις. Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις, έγκειται πλέον στο λαό, με την ψήφο του να επιλέξει τι θέλει.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Χαμός από τις φωτιές σ’ όλη την Ελλάδα. Αν είναι δυνατόν! Ακόμα κι αυτός ο καιρός… ερχόμενος σε συμφωνία με τα ντόπια συμφέροντα και τη διαπλοκή, σαμποτάρει το έργο της κυβέρνησης…

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΡΕΝΤΣΙ

Άρση μονιμότητας στο ιταλικό Δημόσιο ετοιμάζεται! Θα συμπράξει και ο σύντροφος Τσίπρας στη Συμμαχία του Νότου;

ΑΡΚΑ δεν παίζεσαι!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1972

Α΄ Ράλι Αιγαίου

Πραγματοποιείται το Α΄ Ράλι Αιγαίου στη Λέσβο. Η εκκίνηση δίνεται στο Μόλυβο, τα αυτοκίνητα κατευθύνονται μέσω της Καλλονής στη Μυτιλήνη κι επιστρέφουν πάλι στο Μόλυβο μέσω Πλωμαρίου και Πολιχνίτου. Έτσι περνούν από πολλά χωριά της Λέσβου, ενώ σε γενική κινητοποίηση βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το Ράλι χωρίς προβλήματα. Νικητής αναδεικνύεται ο Αθανάσιος Ταμπούσης με BMW.

 

ΕΙΠΕ

«Δεν θα γίνουμε όλοι λωτοφάγοι, επειδή όποιον θυμάται και ασκεί κριτική, τον θεωρείτε εχθρός σας, “αποδομητή των προσπαθειών της Κυβέρνησης” και ακολουθώντας την γνωστή μέθοδο της προσωπικής επίθεσης, απουσία πολιτικών επιχειρημάτων, τον πυροβολείτε».

Αναστασία Αντωνέλλη, αντιδήμαρχος Λέσβου απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 2/8

- Παρουσίαση βιβλίου «Μανώλης Αξιώτης» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη στις 8 μ.μ..

- Θεατρική παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία του Σωκράτη» στο Μόλυβο στις 9 μ.μ..

- Εικαστική έκθεση από το «Symbiosis art festival» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη, ώρες 8:30 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 7-9 μ.μ.

- Έξι καλλιτέχνες δημιουργούν και παρουσιάζουν graffiti στο Αρχοντικό Γεωργιάδη.

- Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ξένου με τίτλο «Διαπλέοντες το Αιγαίο - Ένα Οπτικό Ρέκβιεμ για τη Μεσόγειο» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο και στο Οθωμανικό Λουτρό Τσαρσί Χαμάμ της Μυτιλήνης.

- Η ταινία «Grand Budapest Hotel»στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περάματος στις 9:30 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής της «Στέγης Θεοφίλου» στην Πέτρα.

- 20η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής της Ευγενίς Φίλιου «Σε αρχοντική αγκάλη» στο Αρχοντικό Τζάννου στο Μανταμάδο.

- Έκθεση «Το Δάσος κάτω από το δρόμο» στο Εμπορικό επιμελητήριο Λέσβου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8

- Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Άιντε ψιλά ψιλά» στην Άγρα στις 9 μ.μ..

- Εικαστική έκθεση από το «Symbiosis art festival» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη, ώρες 8:30 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 7-9 μ.μ.

- Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ξένου με τίτλο «Διαπλέοντες το Αιγαίο - Ένα Οπτικό Ρέκβιεμ για τη Μεσόγειο» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο και στο Οθωμανικό Λουτρό Τσαρσί Χαμάμ της Μυτιλήνης.

- Ο Dj Inko παρουσιάζει μουσικές συνθέσεις του στο Αρχοντικό Γεωργιάδη.

- Η ταινία «Ο Ροζ Πάνθηρας ξαναχτυπά» στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περάματος στις 9:30 μ.μ..

- 20η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής της Ευγενίς Φίλιου «Σε αρχοντική αγκάλη» στο Αρχοντικό Τζάννου στον Μανταμάδο.

- Έκθεση ζωγραφικής της «Στέγης Θεοφίλου» στην Πέτρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey