Δεύτερη Ανάγνωση

15/04/2016 - 13:52

Πρωτόγνωρα πράματα…! Από πάνω μας πετάνε τούρκικα αεροπλάνα. Στη θάλασσα περιπολούν τα σύνορα, πλοία του ΝΑΤΟ. Δίπλα μας, αστυνομικοί της Frontex κάνουν εξακρίβωση στοιχείων σε κατοίκους της Μυτιλήνης! Στα σύνορα με τα Σκόπια (Macedonia κατά τους …άξεστους Ευρωπαίους), οι Σκοπιανοί κάνουν σκοποβολή με τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα!

Πρωτόγνωρα πράματα…! Από πάνω μας πετάνε τούρκικα αεροπλάνα. Στη θάλασσα περιπολούν τα σύνορα, πλοία του ΝΑΤΟ. Δίπλα μας, αστυνομικοί της Frontex κάνουν εξακρίβωση στοιχείων σε κατοίκους της Μυτιλήνης! Στα σύνορα με τα Σκόπια (Macedonia κατά τους …άξεστους Ευρωπαίους), οι Σκοπιανοί κάνουν σκοποβολή με τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα!

Κι έχεις και τον Τσίπρα να σου λέει ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα! Μήπως πρέπει να φωνάξουμε «Σταματήστε, δεν αντέχουμε τόση περήφανη εξωτερική πολιτική»; Δυστυχώς οι …ξένοι μάς «έβαλαν χέρι» και μάλιστα επί Αριστεράς κυβέρνησης. Ειλικρινά θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους αριστερούς, πώς τα κρίνουν όλα αυτά.

Δεν χρειάζεται να μας απαντήσουν. Ας απαντήσουν στους εαυτούς τους… @ Το να κάνεις μια λάθος πολιτική σε κάποια θέματα, έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση τούτη ή η επόμενη, κουτσά στραβά να τα διορθώσει. Εάν όμως γίνουν λάθη στην εξωτερική πολιτική, δεν μπορείς πλέον να τα διορθώσεις. Θα τα πληρώνεις μια ζωή. Η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας έχει δείξει ότι τέτοια λάθη στα εθνικά μας θέματα, ακόμα τα πληρώνουμε.

Αφήστε το Κυπριακό που η Χούντα μάς οδήγησε σε μια εθνική τραγωδία. Δείτε άλλα θέματα. Το θέμα των Σκοπίων, κάπου εκεί τέλη δεκαετίας του ΄80, αρχές ΄90. Ακόμα το πληρώνουμε. Ο χειρισμός των Ιμίων δημιούργησε μια γκρίζα περιοχή στο Αιγαίο. Σήμερα δυστυχώς, μας έχουν πάρει …φαλάγγι! @ Το ωραίο αφήγημα: «Οι άλλοι απέτυχαν σε όλα.

Εμείς θα επιτυγχάνουμε τη μία νίκη μετά την άλλη», πολύ φοβάμαι μην καταλήξει σε μια εθνική τραγωδία…

@ Μετά την αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24%, δεν νομίζω να υπάρχουν αμφιβολίες για το αίτημα των νησιών μας όσον αφορά τη μείωση του. Θα τον «καταπιούμε» κανονικά και ...αγωνιστικά! @ Διαβάζω πανηγυρική ανακοίνωση για επέκταση του κοινωνικού τουρισμού στα νησιά μας. Σωθήκαμε… Σιγά τώρα μη τυχόν ο συνταξιούχος, ο μισθοσυντήρητος, ο άνεργος, με τόσα προβλήματα επιβίωσης, να έχει στο μυαλό του να κάνει τουρισμό στα νησιά μας! Άντε να πάρει το λεωφορείο, να κάνει μια βόλτα στο χωριό του στη στεριανή Ελλάδα

@ Ο Δραγασάκης επιμένει πως θέλει 8-10 χρόνια για να υλοποιήσει το σχέδιο της (!;) η κυβέρνηση… Καλά εγώ σου λέω ότι σε 156 χρόνια θα πανηγυρίζουμε: «Ξεπληρώσαμε τα δάνεια του Σαμαρά και του Τσίπρα»! @ Το 2009, όταν ο Στ. Μάνος μιλούσε για εθνική σύνταξη 700 ευρώ, ήταν νεοφιλελεύθερος. Τώρα συζητάμε για αριστερή σύνταξη 300 περίπου ευρώ… @ Πληρώνουμε λογαριασμό ΣΥΡΙΖΑ…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2000
Η Ν.Δ. χωρίς βουλευτή για τρίτη φορά…

Το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Κ. Σημίτη, κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 43,79%, έλαβε 158 από τις 300 έδρες της Βουλής και σχημάτισε την τρίτη του κατά σειρά κυβέρνηση. Της ΝΔ ηγήθηκε στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έλαβε ποσοστό 42,74% και 125 έδρες, αλλά έχοντας εκφράσει υποψίες για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Στη Λέσβο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε 41,95% με 2 έδρες (Ν. Σηφουνάκης 12.311 και Φ. Παπαδέλλης 10.205), η Ν.Δ. 37,75%, αλλά για τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση μένει χωρίς βουλευτή λόγω της ιδιομορφίας του εκλογικού νόμου που είχε ψηφίσει η ίδια με υπουργό τον Σ. Κούβελα.

Μεγάλος άτυχος πάλι ο Γιάννης Γιαννέλλης, που λαμβάνει 10.896 ψήφους, αλλά δεν εκλέγεται. Το ΚΚΕ λαμβάνει ποσοστό 9.97% και μία έδρα (Στ. Σκοπελίτης 4.587), ο Συνασπισμός 3,58%, το ΔΗΚΚΙ 2,63% και η Ένωση Κεντρώων 0,18%.

 

ΕΙΠΕ


«Είναι πλέον ανάγκη να αναγεννηθεί το σύστημα, και ό,τι χρεοκοπημένο και φθαρμένο υπάρχει, να το αφήσουμε πίσω.
Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, συνεταιριστής (περιοδικό «Ύπαιθρος»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4
- Άφιξη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
- Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλλονής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στις 5 μ.μ..
- Αγρυπνία Προσευχής της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου - Σάμου) υπέρ των προσφύγων στον Καθολικό Ναό στις 8 μ.μ..
- «Αρχαιολογικοί Διάλογοι 2016» από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
- Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο προς τη Μόρια, συνάντηση στην πλατεία Σαπφούς στις 4:15 μ.μ..
- Συγκέντρωση αναπληρωτών-ωρομισθίων-ανέργων εκπαιδευτικών Λέσβου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη 1 μ.μ..
- Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης.
- 3ωρη στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λέσβου από τις 12 έως τις 3 μ.μ..
- Εκδήλωση με θέμα: «Δικαιώματα του Ανθρώπου στη Γη Ασύλου», Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 7 μ.μ..
- Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Σαπφούς στις 7 μ.μ..
- Παρουσίαση του βιβλίου «Το Σημάδι» του Μένιου Σακελλαρόπουλου στο «Public» στις 7 μ.μ..
- Ανακεφαλαιωτικό Διαγώνισμα στα Μαθηματικά στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων, στα σχολεία στις 9 π.μ..
- «Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές» από τη θεατρική ομάδα «Τεχνήτες» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..
- Milonga Aeolus, «The Red Roses» στο «Ναυάγιο» στις 11 μ.μ..
- Η ταινία «Μεσιέ Σοκολά» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
- Η ταινία «Criminal» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Σοβιετοποίηση

Του Αντώνη Πανούτση («Πρώτο Θέμα»)

Τη δεκαετία του ΄50, το ΚΚΕ άρχισε την πολιτική τής άλωσης. Από φυσιολατρικούς συλλόγους μέχρι επαγγελματικά σωματεία, ό,τι συγκέντρωνε κόσμο, «αλωνόταν» από τα μέλη του ΚΚΕ που ψήφιζαν en bloc διοικήσεις που υποστήριζαν τις θέσεις του κόμματος.
Η πρακτική της άλωσης από το ΚΚΕ εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του ΄80, όταν το κόμμα κατάλαβε ότι είχε διώξει από τους συλλόγους κάθε άνθρωπο που δεν ήταν ήδη μέλος του.

Τι γίνεται, όμως, όταν αντί για ένα φυσιολατρικό σύλλογο, το κόμμα ελέγχει τη συνδικαλιστική σου οργάνωση που ελέγχει την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη και τη σύνταξή σου; Τι γίνεται όταν είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ και κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που απωθούσες από το μυαλό, ότι το Ταμείο σου έχει γίνει κέντρο λογοκρισίας της Κουμουνδούρου, μπαίνει στην καθημερινότητά σου;

Όταν μια επιτροπή πέντε ατόμων, με πλειοψηφία 3-2, κόβει από τρεις βετεράνους επαγγελματίες τη σύνταξη, διαγράφοντάς τους από 6 μέχρι 18 μήνες επειδή στηρίξανε το «Ναι» στο δημοψήφισμα; Κάτι που σε κάνει να σκεφτείς πόσο κοντά είμαστε στη σοβιετοποίηση. Στην πρακτική της Σοβιετικής Ένωσης να έχει μια Ένωση για κάθε επάγγελμα. Η Ένωση να αποφασίζει αν είσαι καλός επαγγελματίας, οπότε μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις ή αν θα πρέπει να ψάχνεις για άλλο επάγγελμα.

Όχι δηλαδή να κρίνει το κοινό, δηλαδή οι πολίτες, αλλά η εξουσία. Μια χαρά εκλεγμένες ήταν οι διοικήσεις των επαγγελματικών σωματείων της Σοβιετικής Ένωσης. Εκλεγμένες από επαγγελματίες που καταλάβαιναν ότι για να τα περνάνε καλά, είναι αρκετό το κράτος με την τηλεόρασή του και με τα επιδοτούμενα Μέσα του και όχι οι άκαρδοι ιδιοκτήτες που θα έχουν απαιτήσεις.

Το ζητούμενο των διαγραφών δεν ήταν ο Μαλέλης, ο Πορτοσάλτε και ο Κονιτόπουλος (αρχισυντάκτης της εκπομπής του Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ) να ακολουθήσουν την επόμενη φορά τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος ήταν ο παραδειγματισμός. Ο επόμενος πιτσιρικάς που θα θελήσει να γράψει για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., να θυμηθεί τι πάθανε οι άλλοι. Και να αυτολογοκριθεί.

Στα απολυταρχικά καθεστώτα, καλοί συντάκτες είναι οι φοβισμένοι συντάκτες. Η τιμωρία της διαγραφής των τριών ήταν ένα βήμα προς την «καλή» ελληνική δημοσιογραφία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey