Δεύτερη ανάγνωση

26/01/2016 - 14:00

Πόσοι από σας διαβάσατε την απάντηση Σουλτς στο δήμαρχο Λέσβου; Και πόσοι πρόσεξαν μια φράση κλειδί, που αφορά την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης; Προφανώς ελάχιστοι, δεδομένου ότι τους Ευρωπαίους τους αντικρίζουμε ως ελεήμονες με το χέρι απλωμένο.

Πόσοι από σας διαβάσατε την απάντηση Σουλτς στο δήμαρχο Λέσβου; Και πόσοι πρόσεξαν μια φράση κλειδί, που αφορά την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης; Προφανώς ελάχιστοι, δεδομένου ότι τους Ευρωπαίους τους αντικρίζουμε ως ελεήμονες με το χέρι απλωμένο.

Απαντώντας λοιπόν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Σπύρο Γαληνό επεσήμανε τα εξής: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε πραγματικά κοινή πολιτική ασύλου και μετανάστευσης, που θα ενέχει όλες τις κοινές ευρωπαϊκές αρχές και θα διασφαλίζει ότι οι οικονομίες μας μπορούν να συνεχίζουν να αναπτύσσονται και οι κοινωνίες μας να διατηρήσουν τη συνεκτικότητά τους» @ Συνεκτικότητα, κοινές αξίες, ανάπτυξη.

Αυτά προβληματίζουν πλέον σοβαρά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες, μπορεί μεν κουτσά στραβά ν’ αντιμετώπισαν την οικονομική κρίση, όμως η διαχείριση του προσφυγικού αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Διότι καλά τα φιλάνθρωπα αισθήματα και οι φωνές συμπαράστασης, αλλά ας μην είμαστε και αφελείς. Οι λαοί της Ευρώπης αντιλαμβάνονται πλέον τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ροές των προσφύγων, την ώρα μάλιστα που η οικονομική κρίση συνεχίζει να ταλανίζει τη γηραιά ήπειρο.

Τα προβλήματα λοιπόν δημιούργησαν έντονους προβληματισμούς και οι πολίτες συζητούν σοβαρά το μέλλον της. Ο μετασχηματισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουσία έχει αρχίσει.

Εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας έστω κι αν εμείς, όπως συνηθίζουμε, σφυρίζουμε κλέφτικα @ Τα τείχη στα κράτη ορθώνονται, η συνθήκη του Σένγκεν είναι σε διαδικασία αναθεώρησης, ενώ τρέχει η ιδέα δημιουργίας μιας νέας ομάδας κρατών μέσα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση! Δηλαδή ένα κλειστό κλαμπ.

Ποια κράτη θα είναι μέσα και ποια απέξω; Τα κράτη αυτά που περικλείουν και πολιτεύονται με βάση τις επισημάνσεις του σοσιαλιστή Σουλτς. Κοινές αξίες, συνεκτικότητα και ανάπτυξη. Καθόλου λοιπόν τυχαία που στο Νταβός ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάου ζήτησε μια «στρατηγική περιορισμού», την οποία χαρακτήρισε «επιβεβλημένη για ηθικούς και πολιτικούς λόγους», προκειμένου τα κράτη να διατηρήσουν τη διαχειριστική τους ικανότητα! @ Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι σε έναν τέτοιο μετασχηματισμό η Ελλάδα θα έχει κάποιο ρόλο;

Εάν συνεχισθεί η ίδια τακτική, προφανώς δε θα είναι μέσα, θα παίρνει κάποια οικονομική βοήθεια ίσα ίσα για να επιβιώνει και να παίζει τον καινούριο ρόλο της.

Να συγκρατεί και να φιλοξενεί τους χιλιάδες πλεονάζοντες πρόσφυγες, που δε θα μπορούν να εισέλθουν στην Ευρώπη @ Τριάντα ένα εκατομμύρια πεντακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες δευτερόλεπτα.

Πεντακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες εξακόσια λεπτά. Οκτώ χιλιάδες επτακόσιες εξήντα ώρες. Τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες. Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ @ Βοήθειά μας…

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1988
Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Πραγματοποιούνται οι τακτικές αρχαιρεσίες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου με την ανάδειξη των επτά νέων μελών της. Πρόβλημα όμως προέκυψε κατά τη διάρκεια συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ., δεδομένου ότι κανένας συνδυασμός δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία.

Μετά όμως από πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις κατέληξαν σε μια συμβιβαστική λύση. Έτσι το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής: πρόεδρος Φώτης Παπαευστρατίου, αντιπρόεδρος Αλέκος Γιατζιτζόγλου, γεν. γραμματέας Δημ. Σκληράκης, ταμίας Δημ. Σιγιώργης και μέλη Κώστας Στεφάνου, Παν. Κουτρής και Κ. Κουρκουλής.

Συμφωνήθηκε να προεδρεύσει τους πρώτους μήνες ο Φ. Παπαευστρατίου και τους υπόλοιπους ο Δ. Σκληράκης.

 

ΕΙΠΕ


«Όποιος δεν τηρεί τις προϋποθέσεις που θέτουμε, θα παίρνει τα… μπογαλάκια του και θα φεύγει».
Γιάννης Γιαννέλλης, γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τη διαδικασία καταγραφής των ΜΚΟ («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 26/1
- Αποχή δικηγόρων
- Φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Πρόσφυγες» στο Κάτω Κάστρο από τις 6.00 έως τις 8.30 μ.μ.
- «Στην καρδιά της θάλασσας» στο «Cine Αρίων» στις 9.30 μ.μ.
- «Ένας Άλλος Κόσμος» στο «Cine Αρίων» στις 9.45 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1
- Αποχή δικηγόρων
- Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης πραγματοποιεί ομιλία με θέμα «Καρκίνος του μαστού, πρόληψη και αντιμετώπιση» στο Εργατικό Κέντρο στις 6:30 μ.μ.
- Απεργούν τα πλοία.
- Παρουσίαση του βιβλίου «Βυζαντινή Αυτοκρατορική Ιδεολογία. Τα Κάτοπτρα Ηγεμόνος της Μέσης Βυζαντινής Περιόδου» στο «Δίαυλο» στις 7 μ.μ.
- Φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με θέμα «Πρόσφυγες» στο Κάτω Κάστρο από τις 6.00 έως τις 8.30 μ.μ.
- «Στην καρδιά της θάλασσας» στο «Cine Αρίων» στις 9.30 μ.μ.
- «Ένας Άλλος Κόσμος» στο «Cine Αρίων» στις 9.45 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 28/1
- Αποχή δικηγόρων
- Απεργία δημοσιογράφων
- Αποχή των ιατρών από κάθε γραφειοκρατική διεκπεραίωση
- Φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Πρόσφυγες» στο Κάτω Κάστρο από τις 6.00 έως τις 8.30 μ.μ.
- Απεργούν τα πλοία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/1
- Αγροτική διαδήλωση, συνάντηση στη Λάρσο στις 11 μ.μ.
- Αποχή των ιατρών από κάθε γραφειοκρατική διεκπεραίωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1
- Λήξη προθεσμίας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα - εργαστήρια - σεμινάρια έργου «Host» για τους επιχειρηματίες τουρισμού της Νήσου Λέσβου.
- «The Met: Τουραντότ» στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στις 7.55 μ.μ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ


Κομματικοί και απερίγραπτοι
του Ηλία Κανέλλη
(«ΤΑ ΝΕΑ»)

Η σημερινή κρατική ραδιοτηλεόραση είναι παραδομένη σε κομματικούς στο όνομα της επανάστασης και σε ανελλήνιστους στο όνομα της άρνησης της αριστείας. Οι άνθρωποι που διοικούν και οι περισσότεροι με εκπομπές, είχαν κάνει αντίσταση στο «μαύρο» του Σαμαρά από τη λεγόμενη ΕΡΤ Open.

Η κεντρική γραμμή είναι κάτι νεφελώδεις αριστερισμοί τύπου «να κάνουμε κοινωνική πολιτική» και «πρώτα ο άνθρωπος». Οι εκπομπάρχες είναι όλοι sui generis περιπτώσεις, αρκεί να δηλώνουν επαναστάτες. Στην πρωινή ζώνη π.χ. εκεί όπου τις προάλλες διάβαζαν μπαγιάτικες εφημερίδες, έχει προσχωρήσει στην επανάσταση πρόσωπο που πριν από το «μαύρο» κατηγορούνταν για κομματική εύνοια.

Στη μεσημεριανή ζώνη, τις προάλλες, το σύνολο των παρουσιαστών κατηγορούσε το σύνολο του ελληνικού Τύπου γιατί «ασχολούνται με αυτό το παιδάκι» (τον 28χρονο γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε όλο του το σόι).

Το απόγευμα το στοιχειώνει ο παρουσιαστής που είχε υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα, συγχαίροντάς τον επειδή τον είχε προσέξει σε μια συγκέντρωσή του. Στις ειδήσεις του σούρουπου δεσπόζει ένας λυρικός της επανάστασης, ένας Βασιλάκης Καΐλας της στρατευμένης δημοσιογραφίας. Και στις βραδινές ειδήσεις ένας πρώην πολεμικός ανταποκριτής που, σε πρόσφατη συνέντευξη, ζητά κι άλλους δημοσιογράφους στο δελτίο του, ενώ, όταν ερωτάται αν του τηλεφωνούν πολιτικοί για να παρέμβουν απαντά ότι ναι, «αλλά ευτυχώς γιατί χαίρονται με τον τρόπο που το χειρίζεται».

Η ραδιοτηλεόραση είναι το πρώτο από τα μεγάλα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και κομματικός βραχίονας, έχθρα του πολιτισμού, ανελλήνιστη, απερίγραπτη. Και πολύ σοβαροφανής- ενώ όλο το κόνσεπτ θα μπορούσε να διασωθεί αν υπήρχε συνείδηση ότι πρόκειται για κωμωδία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey