Δεύτερη Ανάγνωση

19/01/2016 - 14:24

Στηρίξτε ΣΥΡΙΖΑ! Δεν κάνω πλάκα. Πρώτο. Πείτε μου αυτά τα μέτρα, αλλά και τα επόμενα, μπορούσε να τα περάσει κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Προφανώς όχι. Οι αντιπολιτευόμενοι Συριζαίοι θα ήταν στα κάγκελα! Τώρα από τα κάγκελα βρέθηκαν στου Μαξίμου, όπου μπορεί να μη χορεύουν τις αγορές, αλλά χορεύουν οι ίδιοι από τις αγορές. Άρα ευκαιρία να γίνουν οι αλλαγές, τις οποίες -μας αρέσει, δε μας αρέσει- θα τις υποστούμε. Με πόνο ή χωρίς πόνο…

Στηρίξτε ΣΥΡΙΖΑ! Δεν κάνω πλάκα. Πρώτο. Πείτε μου αυτά τα μέτρα, αλλά και τα επόμενα, μπορούσε να τα περάσει κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Προφανώς όχι. Οι αντιπολιτευόμενοι Συριζαίοι θα ήταν στα κάγκελα! Τώρα από τα κάγκελα βρέθηκαν στου Μαξίμου, όπου μπορεί να μη χορεύουν τις αγορές, αλλά χορεύουν οι ίδιοι από τις αγορές. Άρα ευκαιρία να γίνουν οι αλλαγές, τις οποίες -μας αρέσει, δε μας αρέσει- θα τις υποστούμε. Με πόνο ή χωρίς πόνο…

Δεύτερον. Να βιώσουμε επιτέλους και κυβέρνηση Αριστεράς (έστω και με ολίγον Καμμένο…)! Έτσι ώστε αφενός μεν τα χαρωπά παιδιά να ξεφύγουν από τις θεωρίες και τα ωραία λόγια της αντιπολίτευσης, αφετέρου να πάρει μια γερή γεύση το εκλογικό σώμα, που τόσα χρόνια μαγευόταν από κούφιες θεωρίες και ωραία λόγια!

@ Γιατί, όταν έχασε η Αριστερά στον Εμφύλιο Πόλεμο, αξιοποίησε την κατάσταση παρανομίας στην οποία βρέθηκε για να αναπτύξει διάφορες μυθολογίες... Στον ίδιο καμβά συνέχισε και τις επόμενες δεκαετίες, όπου -παρά τις όποιες μικροδιαφορές των αριστερών κομμάτων- υπερασπίσθηκε μετά μανίας μια μυθολογία. Τάχα ότι αυτοί υπερασπίζονται το Λαό. Με βάση αυτά και συμπαρασύροντας και το ΠΑΣΟΚ των συνδικάτων, έδειξε περιφρόνηση για ιδιοκτησία, θέσεις εργασίας, εθνική οικονομία, ισονομία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδας και τις αιτίες που τη δημιούργησαν. Κι όμως έχει! Από την πολιτική που άσκησε σε συνδικαλιστικά σωματεία και για τις χωρίς λογική και ρεαλισμό διεκδικήσεις @ Σήμερα η ιστορία φέρνει την Αριστερά στην κυβέρνηση για να… διορθώσει (;) το ιστορικό λάθος. Με έπαθλο το Νομισματοκοπείο. Βέβαια οι καταστάσεις αυτές δε θυμίζουν Αριστερά.

Περισσότερο θυμίζει τη φοβερή ταινία με τον Τζακ Νίκολσον «Η Τιμή των Πρίτζι». Ευτυχώς που ο Αλέξης στο ενενήντα λεπτό μάς… έσωσε, διότι διαφορετικά σήμερα δε θα τα κουβεντιάζαμε όλα αυτά από τον καναπέ του σπιτιού μας! @ Παρένθεση. Ο φίλος μας Μαδούρο στη Βενεζουέλα συνεχίζει το… έργο του!

Έφτασε τον πληθωρισμό στο 141,5%. Και συνεχίζει… @ Επανερχόμεθα στην ελληνική πολιτική ζωή και στο εναγώνιο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά. Ζητά συνένωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς για μια μεγάλη παράταξη με αρχηγό από τη βάση. Εννοείται ότι εννοεί αρχηγό την ίδια! Πού πας, ρε Καραμήτρο;

@ Κλείνουμε με μια ιστορική ημερομηνία. Σαν σήμερα το 1953 ψήφισαν για πρώτη φορά οι Ελληνίδες στις επαναληπτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης! Έκτοτε μας πήραν… φαλάγγι, φτάνοντας μέχρι την Πρωθυπουργία πέρυσι με την υπηρεσιακή Θάνου! @ Φεύγω! Από σήμερα μετακομίζω Νταβός…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1991
Νέοι νομαρχιακοί σύμβουλοι

Πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη τριών αιρετών νομαρχιακών συμβούλων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο διορισμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Τότε ο νομάρχης (Γιώργος Φωτεινόπουλος) και το μεγαλύτερο μέρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου διορίζεται ακόμα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα των εκλογών, όπου ψήφιζαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν:

Επαρχία Πλωμαρίου: Κώστας Στεργιανός 34, Π. Κλειδαράς 25. Επαρχία Μήθυμνας: Γ. Βατός 102, Τ. Παλαιολόγος 92. Επαρχία Μυτιλήνης: Δ. Ζούρος 173, Αν. Μπογόρδος 87. Εκλέγονται οι πρώτοι της κάθε Επαρχίας. Από το 1994 θεσμοθετήθηκε η αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, με πρώτο αιρετό νομάρχη τον Αλέκο Μαθιέλλη.

 

ΕΙΠΕ


«Σε πιάνει ένα πλάκωμα όταν βλέπεις πόσοι πνίγονται. Δε μπορεί να πάρει η καρδιά σου αέρα».
Μηλίτσα Καμβύση, μία από τις γιαγιάδες της Σκάλας Συκαμιάς («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 19/1
- Διακοπή υδροδότησης στις περιοχές των Πύργων Θερμής, Θερμή, Μιστεγνά και Ν. Κυδωνίες τις πρωινές ώρες.
- Ημερίδα με θέμα «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για τα ΜΜΕ, τον Κλάδο των Τροφίμων, της Βιώσιμης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα της περιόδου 2014-2020», στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 6 μ.μ.
- «Οι μισητοί οκτώ («The hateful eight») του Κουεντίν Ταραντίνο στο «Cine Αρίων» στις 9 μ.μ.
- «Ο μικρός πρίγκιπας» («The little prince») στο «Cine Αρίων» στις 6:30 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1
- Συνέλευση φορέων για το ασφαλιστικό στο Επιμελητήριο στις 6:30.
- Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διαγωνισμό Κατάταξης 49 Δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών-γυναικών) έτους 2015 μέσω ΑΣΕΠ.
- Απεργία στα πλοία.
- Αποχή των δικηγόρων.
- Ημερίδα «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για τα ΜΜΕ, τον Κλάδο των Τροφίμων, της Βιώσιμης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα της περιόδου 2014-2020» στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 6 μ.μ.
- Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου κόβει την πίτα του στη Λέσχη Αξιωματικών στις 6 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 21/1
- Απεργία στα πλοία.
- Αποχή των δικηγόρων.
- Σύσκεψη Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων-Άνεργων εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής στις 7 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1
- Αποχή των δικηγόρων.
- Κοπή πίτας από το Σωματείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Βοήθεια» για το παιδί και τον έφηβο στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» στις 6μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1
- Κοπή βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι στις 12 μ.μ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ


Βιώσιμα Ταμεία ή βιώσιμοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
του Μάκη Κουρή
(«ΠΑΡΟΝ»)

Μπλέξαμε με τους αριθμούς. Κορόνα στο κεφάλι μας τους έχουν βάλει κοντά επτά χρόνια τώρα. Πάνω απ’ όλα να είναι ισοσκελισμένο το Ταμείο κι ας ψοφήσει η... κατσίκα του γείτονα. Αυτή είναι η λογική... πολιτική των γειτόνων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι άνθρωποι είναι... παρεμπίπτον θέμα, δευτερεύουσας σημασίας, γιατί κοστίζουν πολύ! Ναι, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια της νέας εποχής. Εργαλείο μάς θέλουν. Μηχανή που θα παράγει φθηνά. Και όποιος αντέξει. Μιλιούνια περιμένουν να πάρουν το πόστο.
Αυτή η ωμή πραγματικότητα κρύβεται στο πιάτο του Ασφαλιστικού που έχει μαγειρέψει η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Δε μπορεί η λογική του πολιτικού, ο στόχος του ταμία, του λογιστή, να είναι: Τόσα έχω στο συρτάρι, τόσα μπορώ να δώσω στον συνταξιούχο και δεν με ενδιαφέρει αν μπορεί να ζήσει μέχρι να αποχαιρετίσει τούτο τον κόσμο.

Αν είναι να μοιραστεί παντού μιζέρια, δε χρειάζεται ο πολιτικός, αποστολή και όραμα του οποίου πρέπει να είναι το πώς θα αυξήσει τον πλούτο της Ελλάδας, αξιοποιώντας το «χρυσάφι» που έχει τούτη η ευλογημένη χώρα -όπου και να πετάξεις μια πέτρα φυτρώνει-, ώστε να βρει από την παραγωγή και την ανάπτυξη τα λεφτά που λείπουν του ταμία. Και όχι να επιλέγει το «κόψε από δω κι από κει κεφάλια»... Το Ασφαλιστικό για τη χώρα μας δεν είναι μόνο η σύνταξη των «περήφανων γηρατειών», το να έχουν να ζήσουν ανθρώπινα. Είναι και η προϋπόθεση για το αύριο της Ελλάδας μας. Για να αυξηθούν οι επόμενες γενιές.

Βιώσιμο θα είναι το νέο Ασφαλιστικό, κύριε πρωθυπουργέ, από τη στιγμή που θα είναι βιώσιμος ο άνθρωπος και πρωτίστως θα είναι βιώσιμη η Ελλάδα, η πατρίδα μας. Αυτή πρέπει να είναι κάθε στιγμή η αγωνία και η επιδίωξη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που πρέπει να βάλουν στην άκρη τα μικροκομματικά συμφέροντα. Για να μη γίνουν όλοι αβίωτοι...   

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey