Δεύτερη ανάγνωση

12/01/2016 - 14:11

Η Ντόρα Μητσοτάκη έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο αδελφός της Κυριάκος κέρδισε στηριζόμενος στο Σαμαρά! Ο οποίος Σαμαράς πριν από 23 χρόνια είχε «ρίξει» από πρωθυπουργό τον πατέρα τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Βρε κάτι πλάκες που μας κάνει η Ιστορία… @ Η κοινωνία της Ελλάδας ζητάει την αλλαγή, το καινούριο.

Με τη λογική αυτή καταψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνοντας την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα. Με την ίδια λογική τα μέλη της Ν.Δ. επέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκεί βέβαια να μην του… ευχηθεί ο πατέρας του! Ελπίζουμε ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, θα απογαλακτισθεί το συντομότερο δυνατόν από το οπισθοδρομικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας και θα συντονίσει το βήμα του με όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Μια μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή συμπαράταξη -από τη μεταρρυθμιστική Νέα Δημοκρατία έως τη μεταρρυθμιστική Αριστερά- θα είναι η μόνη ηχηρή και βιώσιμη εκλογική απάντηση τόσο στο δεξιό όσο και στον αριστερό λαϊκισμό

@ Ας έχει ο Κυριάκος στο μυαλό του τον Καραμανλισμό του Κωνσταντίνου και ας απεγκλωβιστεί από τον Καραμανλισμό του Κώστα! Διότι συμπαθής μεν ο Κώστας, αλλά ως πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες για τα διαδραματιζόμενα στη χώρα μας, ενώ τώρα ήθελε κρυπτόμενος να ελέγχει καταστάσεις και πρόσωπα. Ο οποίος πίστεψε ότι μπορούσε από το καναπέ του σπιτιού του να κυβερνάει την Ελλάδα! Έσκασε με κρότο λοιπόν η φούσκα «εθνικό κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής». Καιρός ήταν!

@ Τώρα λοιπόν οι κλίκες της παρακμής, που μέχρι σήμερα έκαναν κουμάντο στο κατ’ ευφημισμόν αστικό κόμμα, ή θα λουφάξουν ή θα σηκωθούν να φύγουν για να συναντήσουν τους λαϊκιστές ομόσταυλούς τους. Σαν να αρχίζει πλέον να διακρίνεται φως στο βάθος του τούνελ -και δεν είναι το τρένο που έρχεται @ Κι όλα αυτά τη στιγμή που η πλειοψηφία των βουλευτών είχαν στηρίξει το Μεϊμαράκη. Το ίδιο βέβαια είχε γίνει το 2009, όπου και τότε η Ντόρα είχε τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αυτό δείχνει ότι οι ψηφοφόροι έχουν απεγκλωβιστεί από τις γραμμές των βουλευτών, ζητώντας απεγνωσμένα κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο. Καθαρό λόγο, καθαρή αντιπολίτευση, σύγχρονο πρόγραμμα. Και τότε ήρθε ο Κυριάκος…

@ Είχαμε διακριτικά στηρίξει μέσα από αυτήν τη στήλη τον Κυριάκο, επειδή είχε σαφή, καθαρό και σύγχρονο λόγο.

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1996

Τελετή για σύνδεση με το Ιnternet!

Τελετή πραγματοποιείται στο 1ο Λύκειο Μυτιλήνης στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Λυκείου Μυτιλήνης, διότι το σχολείο μπήκε στη νέα εποχή συνδεόμενο με το Ιnternet! Η εκδήλωση, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρέστησαν ο νομάρχης Αλέκος Μαθιέλλης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Θόδωρος Χοχλάκας, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Ιωάννης Χατζηφώτης και πολλοί παράγοντες της πνευματικής ζωής του τόπου.

Στην εκδήλωση παράλληλα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Λέσβος Αιολική» με φωτογραφίες της Λίζας Έβερτ και κείμενα των Αγλαΐα Αρχοντίδου, Παντελή Αργύρη και Λίλιαν Χειλαρά. Τέλος, στην ίδια εκδήλωση αναγγέλθηκε η απόφαση της ηγουμένης του Αγίου Ραφαήλ για οικονομική βοήθεια στην ιστορική βιβλιοθήκη του σχολείου.

 

ΕΙΠΕ


«Η φήμη της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή μας επιβάρυνε την ήδη δύσκολη κατάσταση και πλέον επικρατεί ασυδοσία».
Μανώλης Αρμενάκας, αντιδήμαρχος Πλωμαρίου («ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 12/1
- Πανελλαδική αποχή δικηγόρων.
- Πανελλαδική απεργία του ΝΑΤ.
- Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα, στο Δημοτικό Σχολείο, το απόγευμα.
- Η ταινία «Joy» με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζ. Λόρενς στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ.
- Η ταινία «Star Wars - Η δύναμη ξυπνάει» με το Χάρισον Φορντ στο «Cine Αρίων» στις 6:30 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/1
- Πανελλαδική αποχή δικηγόρων.
- Η ταινία «Joy» με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζ. Λόρενς στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ.
- Η ταινία «Star Wars - Η δύναμη ξυπνάει» με το Χάρισον Φορντ στο «Cine Αρίων» στις 6:30 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 14/1
- Λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για 26 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Λέσβο.
- Πανελλαδική αποχή δικηγόρων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1
- Εκδήλωση γενεθλίων: «Σαν να μη πέρασε μια μέρα… 40 χρόνια Ζωής, Δημιουργίας και Προσφοράς» στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, στις 7 μ.μ.).

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1
- «To Xρυσό Λουρί» του Δημ. Ποταμίτη από τη Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ (Παιδική Σκηνή) στις 11 π.μ. και στις 5 μ.μ.
- Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο «Τέρπανδος» στην Κοινοτική Αίθουσα Άντισσας στις 10 π.μ.
- Κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης «Η Άμπελος» στο πνευματικό κέντρο Άγιου Νικολάου Αμπελικού, στις 11 π.μ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Κυριάκο, μην κάνεις πίσω!
του Θανάση Μαυρίδη
(Liberal.gr)

Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο Κυριάκος δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε έναν πόντο και ότι θα είναι η μεγάλη έκπληξη της νέας μεταπολίτευσης. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τη διαφορά, επειδή μπορεί να κάνει την επανάσταση του αυτονόητου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει τις ρήξεις που δεν τόλμησε να κάνει άλλος πρωθυπουργός στη χώρα. Επειδή δεν τον νοιάζει το πολιτικό κόστος κι επειδή είναι αποφασισμένος να αφήσει έργο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βάλει κανόνες στο παιγνίδι. Κι αυτό είναι που μισεί η διαπλοκή: Τους κανόνες!

Για όλα αυτά υπάρχει, βέβαια, μία βασική προϋπόθεση: Να μην κάνει πίσω, να μην φοβηθεί, να μην τρομάξει από τις «αγριάδες» των συμμοριών που νέμονται τον πλούτο της χώρας. Να τολμήσει να ξαναφτιάξει τη Νέα Δημοκρατία και να στείλει στα σπίτια τους εκείνους που έχουν επιλέξει να εκπροσωπούν στη Βουλή τους ολιγάρχες και όχι τους πολίτες που τους εξέλεξαν.

Να διαλύσει τις ομάδες «επιρροής» ή «συμφερόντων» που λειτουργούν στο κόμμα και στη Βουλή. Να τολμήσει να φτιάξει ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα. Επειδή, αν δε μπορεί να οικοδομήσει τον οίκο του, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πείσει το λαό ότι πραγματικά διαθέτει μια νέα και αξιόπιστη πρόταση για τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να στείλει νωρίς - νωρίς το μήνυμα στους ολιγάρχες: Ίδιοι κανόνες για όλους και σεβασμός μόνο σε εκείνους που θα βάλουν τα δικά τους χρήματα για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Επειδή ακριβώς δεν τους έχει ανάγκη. Μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Αρκεί να συνεχίσει όπως ξεκίνησε την προεκλογική του μάχη στη Νέα Δημοκρατία: Δίχως συμβιβασμούς. Έτσι κέρδισε. Μόνο έτσι μπορεί να συνεχίσει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey