Δεύτερη ανάγνωση

24/11/2015 - 14:20

Το weekend μου ξεκίνησε με τη συνήθη κλάψα του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτη τη φορά σειρά είχε ο Μπαλτάς, ο οποίος μας υπενθύμισε για μια ακόμα φορά «ότι τους αναγκάζουν να τα κάνουν όλα αυτά», θυμίζοντάς μου νοσταλγικές στιγμές από Μάρθα Βούρτση και Χούλια Κότσιγιτ!

Το weekend μου ξεκίνησε με τη συνήθη κλάψα του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτη τη φορά σειρά είχε ο Μπαλτάς, ο οποίος μας υπενθύμισε για μια ακόμα φορά «ότι τους αναγκάζουν να τα κάνουν όλα αυτά», θυμίζοντάς μου νοσταλγικές στιγμές από Μάρθα Βούρτση και Χούλια Κότσιγιτ!

Κι αν την κλάψα για τις συνεχόμενες κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ την έχουμε πλέον συνηθίσει, αγανάκτηση μάς κυριεύει για κάποια άλλα, πολύ περισσότερο σπουδαία θέματα @ Ήταν Σάββατο απόγευμα, στις 5:09 ακριβώς, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Ο εκφωνητής, ανάμεσα σε γκολ και περιγραφές αγώνων μπάσκετ, μας εξέφρασε την άποψη πως θα προτιμούσε να ακούει τους εθνικούς ύμνους της Συρίας, του Ιράκ και άλλων τέτοιων χωρών!

«Όχι μόνο το γαλλικό εθνικό ύμνο»! @ Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει Ευρωπαίους πολίτες, σαν αυτόν τον σπορκάστερ, που ζει σε μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία που του δίνει το δικαίωμα να λέει τέτοιες αρλούμπες, να θέλει να συμψηφιστούν όλες μας οι κατακτήσεις με θεοκρατικά καθεστώτα; Όσοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ή δυσφορία τις σημερινές δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα αν θα προτιμούσαν να ζουν σε έναν κόσμο με τις αξίες και τους κανόνες του χαλιφάτου.

Διότι τα πράματα αγριεύουν και τέτοιοι συμψηφισμοί διαβρώνουν τις κοινωνίες μας, τις οποίες με πολύ κόπο και αγώνα τις οικοδόμησε ο δυτικός πολιτισμός @ Πολιτισμός! Και το μυαλό τρέχει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στα έκτροπα των «ηρωικών» Ελλήνων… φιλάθλων!

Ζάπινγκ όμως στην… κακιά Ευρώπη, όπου ηδονιστικά παρακολουθήσαμε τον αγώνα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Και κοιμηθήκαμε σαν… πουλάκια, έχοντας βάλει στην άκρη τρία ευρουλάκια προκειμένου να ψηφίσουμε ως… περαστικοί στη Νέα Δημοκρατία! Όπου κι εκεί ατυχήσαμε! Δεν κατάφεραν ούτε εκλογές να κάνουν!

Ύστερα έχει άδικο ο Πέτρος Τατσόπουλος που έγραψε στο facebook: «Έχουμε τη Δεξιά που μας αξίζει. Έχουμε την Αριστερά που μας αξίζει. Έχουμε την Τρομοκρατία που μας αξίζει. Έχουμε τη Δικαιοσύνη που μας αξίζει. Έχουμε το Ποδόσφαιρο που μας αξίζει. Σε αυτήν τη χώρα, η παρωδία δε γνωρίζει στεγανά»

@ Και… τσουπ, να και ο Μανώλης Γλέζος. Τον οποίο, όταν είχε έλθει πέρυσι το Μάιο στη Μυτιλήνη, οι ντόπιοι Συριζαίοι έτρεχαν να βγάλουν οικογενειακές φωτογραφίες και να τις ποστάρουν στο facebook…

Τώρα τις κρύβουν… Λες κι έχουν περάσει χρόνια από τότε! «Το λάθος μου το μεγάλο είναι ότι έδωσα εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση» δήλωσε σε κυπριακό κανάλι, καθότι τα ελληνικά διαπλεκόμενα κανάλια τον έχουν κόψει! Και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργήσαμε» @ ΣΥΡΙΖΑ και Ολυμπιακός παίζουν χωρίς αντίπαλο…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1916
Καθαίρεση του βασιλέως Κωνσταντίνου

Εποχή του Εθνικού Διχασμού. Πάνδημο συλλαλητήριο πραγματοποιείται και με παλλαϊκό ψήφισμα του λεσβιακού λαού ο βασιλέας Κωνσταντίνος κηρύσσεται έκπτωτος. Στη Μητρόπολη της πόλης γίνεται εκκλησιαστική καθαίρεσή του από το Μητροπολίτη Κύριλλο, στο Δημαρχείο πραγματοποιείται η πολιτική καθαίρεση από το δημαρχεύοντα Ν. Νιάνια και το απόγευμα στον Ταρλά λαμβάνει χώρα η στρατιωτική καθαίρεση του Κωνσταντίνου από το μέραρχο της Μεραρχίας Αρχιπελάγους Δημ. Ιωάννου. Ο πληθυσμός της Μυτιλήνης καταχειροκροτεί τους στρατιώτες της Μεραρχίας, που παρέλασαν χωρίς στέμματα στο πηλήκιο.

 

ΕΙΠΕ


«Έφτασαν στο σημείο να παρουσιάσουν ένα σχεδιάγραμμα στο διοικητή του νοσοκομείου, στο οποίο χώριζαν με τσιφλίκια τις παραλίες και τις περιοχές ευθύνης τους».
Παναγιώτης Προβέτζας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, αναφερόμενος στις Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στον υγειονομικό τομέα («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 24/11
- Οι πρέσβεις στην Ελλάδα, των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επισκεφτούν τη Λέσβο για ενημέρωση συνθηκών και επαφές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
- «Spectre», σκην. Σαμ Σέντερς, πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Κραίγκ, στο Cine «Αρίων» στις 7:30 και στις 9:30 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11
- Ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη θα τιμήσουν το μεγάλο τραγουδιστή στο ουζερί «Καρνάγιο» στις 8 μ.μ.
- «Spectre», σκην. Σαμ Σέντερς, πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Κραίγκ, στο Cine «Αρίων», στις 6:30, στις 9:30 και στις 9:45 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11
- Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου θα συμμετάσχει στην 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε.
- Στάση εργασίας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11
- Εθελοντική αιμοδοσία στην Αγιάσο στο Γυμναστήριο το πρωί.
- Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου (Σ.Ε.ΠΥ.Ν.Λ.) στην Πυροσβεστική στον Καρά Τεπέ στις 6:30 μ.μ.
- Latin πάρτι στη μαρίνα Μυτιλήνης στις 10:30 μ.μ.
- «Η Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη από τους «Άστεγους» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Εκλογές ΝΔ: Το φιάσκο της δεκαετίας
του Ανδρέα Μπελεγρή
(«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»)

Για να έρθει η καταστροφή στην πολιτική, η δύναμη της ηλιθιότητας δεν αρκεί, χρειάζεται και κομματική ευφυΐα. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα γεγονότα ήταν συμπυκνωμένα, οι εξωτερικοί παράγοντες ισχυροί, οι συνθήκες πρωτόγνωρες, η απογοήτευση του κόσμου μεγάλη και, έτσι, οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις δεν άφηναν πολλά περιθώρια επανεκκίνησης για τη ΝΔ. Εντούτοις, μέχρι το δημοψήφισμα, ή αν θέλετε μέχρι και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δινόταν η εικόνα ενός κόμματος που λειτουργούσε στοιχειωδώς, παρά τα στραπατσαρίσματα.
Τους τελευταίους δυόμισι μήνες το κόμμα έπαψε να λειτουργεί ως κόμμα, ως μια συλλογικότητα.

Δεν είχε αρχηγό. Δεν είχε ιδεολογική κατεύθυνση. Δεν είχε οργανική συγκρότηση. Και εν τέλει, δεν είχε επαφή με τον κόσμο. Οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί, που θα αναμετρούνταν στις προχθεσινές εσωκομματικές εκλογές έχουν τόσες διαφορές, που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ένα άλλο κόμμα.

Όμως στα μεγάλα κόμματα συμβαίνουν αυτά. Κι ένα από εκείνα που διαχωρίζει τα μεγάλα από τα μικρά κόμματα είναι η στοιχειώδης οργανωτική δομή ανάμεσα σε διαφορετικούς ιδεολογικούς θύλακες.

Το παράδοξο να διασπώνται τα μικρά κόμματα πιο εύκολα από τα μεγάλα βρίσκεται και στο γεγονός ότι τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας έχουν γρήγορες λύσεις στα τεχνικά, καταστατικά και οργανωτικά θέματα που προκύπτουν.

Το κόμμα οδηγήθηκε σήμερα σε ένα φιάσκο άνευ προηγουμένου για μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα. Δεν οργανώθηκε τίποτα σωστά. Έχει γίνει περίγελος. Η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Μοιάζει να μην υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.
Αν το «μεγάλο ΠΑΣΟΚ» περιορίστηκε δραματικά με την εκλογική αποδοκιμασία του ελληνικού λαού, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι καταρρέει εκ των έσω. Ένα μεγάλο κόμμα χωρίς δομές και εξουσία κατεδαφίζεται.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ μετακινούνται πιο δύσκολα από κόμμα σε κόμμα, πιστεύουν στη σταθερότητα που τους προσφέρει ο πολιτικός χώρος του και εξ αυτού το κόμμα διασώθηκε μέχρι σήμερα. Αποδεικνύεται, ωστόσο, πως ορισμένα από τα προβεβλημένα στελέχη της παραγνώρισαν αυτήν την πραγματικότητα. Δεν πρόσεξαν, κινήθηκαν για μια ακόμη φορά ως ιδιοκτήτες στο κτήμα που τους άφησε ο Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Αβέρωφ.

Άφρονες κακομαθημένοι απόγονοι που έπαιξαν με την τύχη τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey