Δεύτερη Ανάγνωση

05/06/2015 - 14:18

Ήρθε λοιπόν χτες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Όπως ήρθε προς μηνός και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μαζί με τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου.

Ήρθε λοιπόν χτες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Όπως ήρθε προς μηνός και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μαζί με τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου. Όπως πέρασε και ο συμπαθής Θανάσης Γιαννόπουλος, πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στο… πλαίσιο -είπε- των επισκέψεών του στα νησιά του Αιγαίου! Ε και τι έγινε; Ποιες παρεμβάσεις έκαναν; @ Στη σύσκεψη της υπουργού Μετανάστευσης στις 8 Μαΐου εδώ στη Μυτιλήνη είχε αποφασιστεί «άμεσα να εγκαταλειφθεί η χρήση του χώρου του λιμανιού». Τα… αποτελέσματα της σύσκεψης τα βλέπουμε καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες!

@ Εδώ έπρεπε να στήσει το Υπουργείο της η Τασία Χριστοδουλοπούλου! Εδώ θα ’πρεπε ο φίλος μου Γιάννης Ζερδελής να «πατήσει πόδι»! Τώρα θα ’πρεπε να βάζουν φωνές και να πιέζουν οι Συριζαίοι της Λέσβου για ΑΜΕΣΗ επίλυση του προβλήματος. Εάν είχαμε την προηγούμενη συγκυβέρνηση, θα είχαν… ξεσκιστεί σε δηλώσεις και ανακοινώσεις… @ Έχουν αφεθεί μόνοι τους οι φουκαράδες λιμενικοί, τρέχει εσχάτως όσο μπορεί ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, κάνουν ό,τι μπορούν οι εθελοντές! Όμως η κατάσταση όσο πάει χειροτερεύει, φέρνοντας σε απόγνωση φορείς και κατοίκους της Λέσβου

@ Στο μεταξύ άκουσα το Νίκο Φίλη να δηλώνει στο Mega: «Δεν ήταν κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα νησιά». Μετά απ’ αυτό… έκλεισα ως πολίτης! @ Αντί για μνημόνιο, σκίζουν το πρόγραμμα του Σύριζα! @ Εκλογές λοιπόν στην Τουρκία με τρία βασικά ερωτήματα. Πρώτο ερώτημα. Το κόμμα του πρωθυπουργού Νταβούτογλου θα καταφέρει να εκλέξει 357 βουλευτές έτσι ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο του Ερντογάν για να αλλάξει το Σύνταγμα της Τουρκίας και να μετατρέψει το πολιτικό σύστημα από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό; Απάντηση. Με βάση τα μέχρι δεδομένα, φαίνεται απίθανο

@ Δεύτερο ερώτημα. Θα καταφέρει ο Νταβούτογλου να εκλέξει 330 βουλευτές για να μπορεί να προκηρύξει δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα; Μπορεί ναι, μπορεί όχι @ Τρίτο ερώτημα. Το κουρδικό κόμμα HDP θα ξεπεράσει το όριο του 10% για να μπει στη Βουλή, στερώντας έδρες από το κόμμα Νταβούτογλου;

Ο ηγέτης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ένας 42χρονος που τον αποκαλούν «Κούρδο ποπ σταρ της τουρκικής πολιτικής», στις περσινές προεδρικές εκλογές είχε πάρει 9,77%. Φέτος όμως προσελκύει και πολλούς αριστερούς προκειμένου να αποφευχθεί η παντοδυναμία Ερντογάν. Μάλλον θα τα καταφέρει. Υπομονή μέχρι Κυριακή βράδυ…

@ Απ’ ό,τι φαίνεται, και τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα επιβιώνει με…. μεροδούλι μεροφάι! Ούτε η Αγία Βαρβάρα μάς έσωσε, η οποία αποχώρησε από την Ελλάδα στα μουλωχτά και χωρίς τιμές αρχηγού κράτους! @ Είτε με ευρώ είτε με δραχμή…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…
ΙΟΥΝΙΟΣ 1966
Σύσκεψη κυβέρνησης αποστατών στη Μυτιλήνη

Κλιμάκιο υπουργών της κυβέρνησης των αποστατών του Στεφ. Στεφανόπουλου, με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη, φθάνει στη Μυτιλήνη με στρατιωτικό αεροπλάνο. Το κλιμάκιο, που παρέμεινε στη πόλη για έξι περίπου ώρες, δέχθηκε στο «Ξενία» εκπροσώπους φορέων και επιτροπές πολιτών, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα του τόπου. Καυστικό το σχόλιο από το «Δημοκράτη»: «Η εξέτασις των πολυπλόκων και πολυπλεύρων Λεσβιακών ζητημάτων εγένετο αστραπιαίως, ωσάν να επρόκειτο περί παρονυχίδων. Είναι καταπληκτικοί -ως φαίνεται- εις την αντίληψιν οι αποστάται...».

 

ΕΙΠΕ



«Αυτήν τη στιγμή, τα νησιά δέχονται μια επίθεση με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ».
Παναγιώτης Τατάκης, πρόεδρος λογιστών Λέσβου

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ



Η ιστορία της ΕΡΤ (Μέρος Γ΄)

1996 Η ΕΡΤ εγκαινιάζει δορυφορικό κανάλι, την ERT Sat, για τη μετάδοση των προγραμμάτων των τριών κρατικών καναλιών σε όλο τον κόσμο μέσω των δορυφορικών συστημάτων.
1997 Διαφοροποιείται το ύφος των προγραμμάτων της ΕΤ1 και ΕΤ2. Το δεύτερο κανάλι μετονομάζεται σε ΝΕΤ και δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ειδησεογραφία.
2006 Λανσάρονται τρία επίγεια ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια, το πρίσμα+, το σπορ+, και το σινέ+. Η ERT Sat μετονομάζεται σε ERT World και δίνει έμφαση στον απόδημο ελληνισμό.
2013 Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στις 18:00 το απόγευμα, ανακοινώνεται από τον τότε υπουργό Τύπου Σ. Κεδίκογλου το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στις 23:15 του ίδιου βραδιού το ψηφιακό σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει.
2014 Το διάδοχο σχήμα ήταν η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση, που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 4 Μαΐου.

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1723 Γεννιέται ο Βρετανός οικονομολόγος Άνταμ Σμιθ, ο εισηγητής του φιλελευθερισμού.
1947 Αναγγέλλεται το σχέδιο Μάρσαλ, που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της χώρας μας μετά το τέλος του εμφυλίου.

1967 Αρχίζει ο περιβόητος πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία από την άλλη.
1977 Βρίσκεται για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων ο υπολογιστής Apple II.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ρήξη» µε τη... χρεοκοπία!
του Νίκου Χατζηνικολάου
(«Real News»)



Η αναζωπύρωση σεναρίων ρήξης µε τους δανειστές στην τελική φάση της µακράς διαπραγμάτευσης, µε «επιθετικές» δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για ενδεχόμενη αθέτηση των άµεσων υποχρεώσεων της χώρας προς το ∆ΝΤ αν δεν υπάρξει µέχρι τότε συµφωνία, προκαλεί πρόσθετη αβεβαιότητα και νέους κραδασμούς στην ήδη χειμαζόμενη ελληνική οικονοµία.

Η αλήθεια είναι ότι για να κάνεις πραγματική διαπραγμάτευση πρέπει να είσαι έτοιµος για το «όχι» και για τη ρήξη.

Αρκεί, όµως, να έχεις σταθµίσει µε προσοχή και ευθύνη τις πιθανές συνέπειες. Και στην περίπτωσή µας, αυτές φαίνεται ότι θα είναι δραµατικές, τόσο για την οικονοµία όσο και για την κοινωνία.

Αν και η µη πληρωµή µιας δόσης προς το ∆ΝΤ δεν συνιστά τεχνικά πιστωτικό γεγονός από την πρώτη µέρα, η αναστάτωση που θα προκαλούσε θα οδηγούσε πιθανότατα στην πραγµατική χρεοκοπία.

Οι στρόφιγγες της χρηµατοδότησης του κράτους µας αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων θα έκλειναν οριστικά, καθώς κανένας δεν θα ήταν διατεθειµένος να δανείσει στο δηµόσιο ή στον ιδιωτικό τοµέα µιας χώρας που δεν τηρεί τις δεσµεύσεις της.

Ακόµη και σε υγιείς επιχειρήσεις θα ζητούνταν επιτόκια 20-30%, καθιστώντας τον δανεισµό «απαγορευτικό». Και βέβαια ο έκτακτος µηχανισµός ρευστότητας της ΕΚΤ, ο γνωστός πλέον σε όλους ELA, θα χορηγούσε κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες µε ακόµη πιο αυστηρούς όρους, µε υψηλότερες εγγυήσεις και µε ηµεροµηνία λήξης...

Αν η προσδοκία επίτευξης συµφωνίας διαψευσθεί, οι αναλυτές προβλέπουν µε βεβαιότητα νέο κύµα απόσυρσης καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Στην περίπτωση αυτή, για να προστατευθεί το τραπεζικό σύστηµα, θα επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι στις συναλλαγές, οι οποίοι, σύµφωνα µε τη διεθνή πρακτική, θα διατηρηθούν για διάστηµα τουλάχιστον 12 µηνών.

Και βέβαια ούτε αυτό το µέτρο διασφαλίζει απόλυτα τη σταθερότητα των τραπεζών µας. Σήµερα στο ελληνικό τραπεζικό σύστηµα υπάρχουν καταθέσεις περίπου 130 δισ. €. Αν αυτές υποχωρήσουν κατά 10 δισ. € ακόµη, τότε θα προκύψει θέµα φερεγγυότητας, καθώς θα υποχωρήσει κάτω από το επιτρεπτό όριο η αναλογία µεταξύ καταθέσεων και υποχρεώσεων των τραπεζών.

Σε αυτήν την περίπτωση, η ΕΚΤ θα διακόψει υποχρεωτικά κάθε µορφή χρηµατοδότησης προς την Ελλάδα, βάζοντας ουσιαστικά τη χώρα στον προθάλαµο της εξόδου από το ευρώ και σε συνθήκες πλήρους ασφυξίας για πολλούς µήνες µέχρι να οµαλοποιηθεί η κατάσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey