Σε σκηνοθεσία της Ρηνιώς Κυριαζή στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

«Σαπφώ, καταστερωμένη: Ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι»

13/03/2023 - 10:00

Η παράσταση «Σαπφώ, καταστερωμένη: Ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι» σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή παρουσιάζεται στο Αστεροσκοπείο Αθηνών από τις 6 έως τις 26 Μαρτίου

Μια περιπλάνηση στα αστέρια μέσα από τον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με οδηγό την Σαπφώ σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. «Στις ερωτήσεις για τα άστρα απαντάει η Σαπφώ. Στις ερωτήσεις για τον κόσμο απαντάει η μουσική. Ένα κείμενο γεμάτο ερωτήσεις κι ανοιχτές απαντήσεις. Ανοιχτές, όπως η τέχνη και η επιστήμη». 

Μέσα στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Λόφο των Νυμφών, στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη δημιουργείται μια παράσταση που αναρωτιέται για τον χρόνο, τον χώρο, τη γη και τον ουρανό, το φθαρτό και το άφθαρτο, τον έρωτα και την τέχνη. Η ποίηση της Σαπφούς θα καταστεριστεί. 

Η Ρηνιώ Κυριαζή, με καταγωγή από Καλλονή και Γιάννενα, οδηγεί το κοινό σε τοπία όπου η ομορφιά της φύσης γίνεται ποίηση και η ποίηση αστροφυσική, ο Θοδωρής Οικονόμου παίζει στο πιάνο, ο sound designer Νικόλας Καζάζης επεξεργάζεται τους ήχους ζωντανά κάτω από τον ανοιχτό θόλο και τον έναστρο ουρανό. 

Οι συντελεστές το κείμενο είναι σε μετάφραση του Παντελής Μπουκάλας, την σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία επιμελείται η Ρηνιώ Κυριαζή, συνθέτης-μουσικός επί σκηνής είναι ο Θοδωρής Οικονόμου, Sound designer επί σκηνής ο Νικόλας Καζάζης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Άγγελος Μέντης, την κίνηση η Άλκηστις Πολυχρόνη, τους φωτισμούς η Στέβη Κουτσοθανάση, τις φωτογραφίες η Αναστασία Γιαννάκη, τα γραφιστικά ο Παναγιώτης Ανδριανός, το βίντεο ο Αναστάσης Παπαγγελής. Βοηθός σκηνοθέτη είναι Τάσος Κωλέτσης και υπεύθυνη επικοινωνίαςΧρύσα Ματσαγκάνη. Η παράσταση είναι μία παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Άλκη και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη στηρίζει η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ). 

Προσπάθεια παρουσίασης και στην Λέσβο από την ΟΛΣΑ  

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων (ΟΛΣΑ) συζητάει με τους συντελεστές του έργου για να γίνει εφικτή η παρουσία της «Σαπφούς» στο νησί της Λέσβου, το καλοκαίρι του 2023 και καλεί τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (δήμοι και Περιφέρεια) να στηρίξουν την έλευση του έργου στη Λέσβο. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey