Σε άλλο level η σχέση με το άλογο στη Λέσβο

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας

19/11/2021 - 18:30 Ενημερώθηκε 20/11/2021 - 12:04

Γιορτή με επίκεντρο το άλογο ετοιμάζει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί, πάνω από την λιμνοδεξαμενή του Μολύβου, ο Ιππικός Όμιλος Ippos Horse Riding & Excursions. Σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους εκτός από παιχνίδια οι αθλητές του ομίλου θα πάρουν μέρος σε αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας με την Ρίτα Μιχαλάκη να ανεβάζει και άλλο τον πήχη σε ό,τι έχει να κάνει με τη ιππασία στη Λέσβο. 

Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Μπορεί οι περισσότεροι να το έχουμε στο μυαλό μας ως σπορ της αριστοκρατίας στην Ευρώπη της Αναγέννησης, όμως αυτό που αγνοούμε είναι πως το άθλημα έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην Ελλάδα του 680 π.Χ. με την μορφή των αρματοδρομιών, ενώ από το 648 π.Χ. οι ιπποδρομίες αποτελούσαν τα δύο από τα δέκα Ολυμπιακά αγωνίσματα. 

Η αθλητική ιππασία έχει τις ρίζες της στην ιππική δεξιοτεχνία (dressage) και τα άλματα. Στην αθλητική ιππασία εκπαιδεύονται άλογο και αναβάτης ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ιδιαίτερες κινήσεις. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει αθλητική ιππασία παρακολουθώντας την δεν μπορεί να αντιληφθεί τι εντολές δίνει ο αναβάτης στο άλογο. «Πρόκειται για μια κρυφή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ αναβάτη και αλόγου, στην λεπτομέρεια η οποία φέρνει την ένωση» επισήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο «Ε» η κ. Μιχαλάκη. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey