
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Από το χορευτικό της Παραδοσιακής Κομπανίας του Αναγνωστηρίου Αγιάσου
Το Χορευτικό Ενηλίκων και τμήμα της Παραδοσιακής Κομπανίας του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρουσίασαν τραγούδια του δρόμου και χορούς της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης
Το Χορευτικό Ενηλίκων και τμήμα της Παραδοσιακής Κομπανίας του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρουσίασαν τραγούδια του δρόμου και χορούς της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση με τίτλο «Χοροδοιπορικό στα μονοπάτια της παράδοσης», που συνδιοργάνωσαν η Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΧορΟδοιπόροι» και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού - Αθλητισμού και Τουρισμού Δήμου Λέσβου.
Οι «Χοροδοιπόροι» είναι μια νέα χορευτική ομάδα, που δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2014 από το Λάμπρο Καρακίτσο και τη Μιχαέλα Φαϊδά με σκοπό τη συνέχιση της χορευτικής μας παράδοσης. Πέρυσι παρουσίασε την πρώτη μεγάλη χορευτική της εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Περγάμου.