
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Από τη Βιβλιοθήκη Βρίσας «Κ. Τσέλεκας» για το περιβάλλον
Η Βιβλιοθήκη Βρίσας «Κώστας Τσέλεκας», εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον στις 5 Ιουνίου, προκηρύσσει διαγωνισμούς σκίτσου, ζωγραφικής και φωτογραφίας.
Η Βιβλιοθήκη Βρίσας «Κώστας Τσέλεκας», εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον στις 5 Ιουνίου, προκηρύσσει διαγωνισμούς σκίτσου, ζωγραφικής και φωτογραφίας.
Συγκεκριμένα:
Α) Διαγωνισμός σκίτσου-ζωγραφικής με θέμα «Απ’ γειτονιά μου ξεκινώ και φτάνω μέχρι τον Ουρανό, τα φροντίζω και τα αγαπώ»
Ο διαγωνισμός αφορά τρεις ηλικιακές ομάδες:
Ι) παιδιά που γεννήθηκαν απ’ το 2001 μέχρι και το 2003
ΙΙ) παιδιά που γεννήθηκαν απ’ το 2004 μέχρι το 2006
ΙΙΙ) παιδιά που γεννήθηκαν απ’ το 2007 και μετά
Κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος με μοναδικό κριτήριο την ηλικία του. Για τα έργα, τα οποία μπορεί να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος, δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν όποια υλικά επιθυμεί το κάθε διαγωνιζόμενο παιδί.
Στο πίσω μέρος του έργου θα γραφεί ένα ψευδώνυμο και η χρονολογία γέννησης. Το έργο θα συνοδεύεται από ένα κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό μέρος του οποίου θα αναγράφεται μόνο η ένδειξη «Για το διαγωνισμό της Βιβλιοθήκης “Κ. Τσέλεκας”» και μέσα θα έχει ένα σημείωμα με το πλήρες ονοματεπώνυμο του παιδιού, τη διεύθυνση κατοικίας του, το τηλέφωνο του σπιτιού τους, την ακριβή ημερομηνία γέννησης και το ψευδώνυμο με το οποίο συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Για κάθε ηλικιακή βαθμίδα θα απονεμηθεί ένα βραβείο και έπαινοι κατά την κρίση της επιτροπής.
Β) Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Αναδεικνύω ομορφιές του τόπου μας»
Κάθε ένας που θα λάβει μέρος - χωρίς ηλικιακούς ή άλλους περιορισμούς - μπορεί να συμμετάσχει με όσες φωτογραφίες επιθυμεί, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, ανεξάρτητα απ’ το μέγεθός τους. Οι φωτογραφίες θα κατατεθούν τυπωμένες και αν είναι δυνατόν - επιπρόσθετα - και ηλεκτρονικά.
Προθεσμία κατάθεσης, η 6η Ιουνίου και τρόπος κατάθεσης, όπως για το διαγωνισμό της ζωγραφικής (δηλαδή με ψευδώνυμο και χωριστό φάκελο με τα στοιχεία).
Θα απονεμηθούν μέχρι τρία βραβεία (κατά την κρίση της επιτροπής) και έπαινοι σε αριθμό πάλι κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη Βιβλιοθήκη και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.vatera.gr μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Τα βραβεία (βιβλία) θα επιδοθούν το Δεκαπενταύγουστο στην εκδήλωση του Συλλόγου Βρισαγωτών της Αθήνας για τη βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν.
Ας σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό της φωτογραφίας ως τόπος νοείται ολόκληρη η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου και μπορεί να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, χωρίς περιορισμούς καταγωγής ή τόπου διαμονής, με φωτογραφίες από το προσωπικό τους αρχείο ή που θα τραβήξουν τώρα. Επίσης, η σύνθεση των κριτικών επιτροπών θα ανακοινωθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των έργων.