Διαγωνισμός Φωτογραφίας, με πρωτοβουλία των «Aeolistas»

«Όμορφες γωνιές της πόλης μας»

29/01/2013 - 17:23

Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Όμορφες γωνιές της πόλης μας» διοργανώνουν οι «Aeolistas», παρακινώντας όσους ενδιαφέρονται, να πάρουν τις φωτογραφικές μηχανές τους και να βγουν στους δρόμους.

Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Όμορφες γωνιές της πόλης μας» διοργανώνουν οι «Aeolistas», παρακινώντας όσους ενδιαφέρονται, να πάρουν τις φωτογραφικές μηχανές τους και να βγουν στους δρόμους.

Βασική ιδέα του Διαγωνισμού είναι πως η αισθητική μιας πόλης παίζει σπουδαίο ρόλο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της. Έτσι οι «Aeolistas», και θέλοντας να ανοίξουν το θέμα της αισθητικής της πόλης και να τη διερευνήσουν μέσα από μια εναλλακτική οπτική, καλούν τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό.

Ο καθένας ζητείται να στείλει μέχρι τρεις φωτογραφίες, που να έχουν ως σημαντικό στοιχείο τους μια όμορφη γωνιά της πόλης της Μυτιλήνης, μέχρι και τις 20 Μαρτίου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έχοντας ως όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμό του με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. StratoulaBalkou-01.jpg με αρίθμηση όπως στο παράδειγμα - από 01 έως 03 - και με μέγεθος αρχείου από ένα έως δέκα megabytes).

Oι 30 καλύτερες φωτογραφίες, που θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δύο μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, που θα οριστούν από το διοικητικό της συμβούλιο, τη Μυτιληνιά φωτογράφο Τζέλη Χατζηδημητρίου και το Photoharrie, το νέο ταλαντούχο φωτογράφο που συνεργάζεται με τη «Lifo», θα μπουν σε έκθεση στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης.

Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν συμβολικά βραβεία, ενώ ένα επιπλέον βραβείο θα δοθεί κατόπιν ψηφοφορίας κοινού μέσα από το Facebook.

Έξτρα τεχνικές προδιαγραφές
Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στο σκοτεινό θάλαμο.

Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας, καθώς και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey