Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας για την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Καλούμε την Κυβέρνηση και τον κύριο Πλακιωτάκη να σταματήσουν να παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου»

04/07/2022 - 10:30 Ενημερώθηκε 04/07/2022 - 11:17

Τα στελέχη του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής προχώρησαν σε ανακοίνωση με επίκεντρο την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προτείνοντας μεταξύ άλλων να επιβληθεί πλαφόν τιμών, προσωρινή προσωρινή μείωση ΦΠΑ και επιδότηση εισιτηρίων.

Η ανακοίνωση

Σε νέα αύξηση 7-8%, τρίτη κατά σειρά στην τιμή των εισιτηρίων προχώρησαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Είναι ενδεικτικό ότι κάποιος που ταξίδεψε πέρυσι στη Σύρο με οικονομικό εισιτήριο πλήρωσε 32,5€.

Τον Ιούνιο του 2022 άγγιξε τα 42,5€ ενώ 1 Ιουλίου κοστίζει 45,5€.

Σημειώνουμε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν μετακυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του κόστους των καυσίμων στον επιβάτη και αγγίζει το 40%.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον κύριο Πλακιωτάκη να σταματήσουν να παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να δείξουν πραγματικό ενδιαφέρον για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η αδιαφορία τους και η αναποφασιστικότητα τους να λύσουν το πρόβλημα έχει καταστήσει ανέφικτη την μετακίνηση των επιβατών προς τους νησιωτικούς προορισμούς.
Εμείς προτείνουμε:

  • 1/να επιβληθεί πλαφόν τιμών το οποίο θα έχει τη μέση τιμή των καυσίμων του Δεκεμβρίου του 2021.
  • 2/Προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στον χαμηλό συντελεστή του 6% μέχρι να επανέλθει η μέση τιμή των καυσίμων στην αντίστοιχη του Δεκεμβρίου του 2021 και στη συνέχεια διατήρηση του στο μεσαίο συντελεστή που είναι 13%.
  • 3/ Η κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους κατοίκους καθώς και τους εργαζόμενους στις Νησιωτικές περιοχές μας με τη μορφή κρατικής επιδότησης των ακτοπλοϊκών τους εισιτήριων έως ότου επανέλθουν οι τιμές των καυσίμων στα επίπεδα του 2021.
    Ίδωμεν.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey