FOLLOW US

Πολιτική

  • Ο Κώστας Μουτζούρης σήμερα ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου, με κάθε επισημότητα την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
«Ο κύβος ερρίφθη» για τον Πρύτανη!

Στο χθεσινό μας ρεπορτάζ για την κινητικότητα που παρατηρείται ενόψει περιφερειακών εκλογών, σημειώναμε με νόημα πως η υποψηφιότητα του τέως Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη, είναι «ζωντανή». Και ειδικότερα τονίζαμε πως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Χριστιάνας Καλογήρου, που έτυχε μάλλον αμήχανης υποδοχής από αρκετά τοπικά στελέχη της ΝΔ, οι πιέσεις προς τον Πρύτανη, για να κάνει επιτέλους το βήμα και να κατέλθει στον πολιτικό στίβο, είχαν αυξηθεί. Πριν στεγνώσει όμως το μελάνι του σχετικού ρεπορτάζ του «Ε», ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης με δήλωσή του στην εφημερίδα μας, (επαναβεβαίωσε) την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παραπέμποντας τα σπουδαία για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο», όπου και αναμένεται, σε συνέντευξη Τύπου, να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, η οποία και θα είναι ανεξάρτητη.

Ήταν 5 Σεπτεμβρίου, όταν και στο περιθώριο του Συνεδρίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -στο οποίο έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του-για την κλωστοϋφαντουργία που διεξήχθη στη Μυτιλήνη, ο Κώστας Μουτζούρης δήλωνε στην ΕΡΤ την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Με δεδομένο όμως πως ο πρώην Πρύτανης, έχει δηλώσει ξανά ανάλογες προθέσεις φτάνοντας στο παρελθόν ξανά κοντά στην… πηγή, χωρίς να πιει όμως νερό, η δήλωση αυτή δεν έμεινε για πολύ στα ψηλά της επικαιρότητας. Έπαιξε ρόλο εξάλλου και το ότι ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης, μετά την επίμαχη δήλωσή του… εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.

Χθες όμως, λίγες ημέρες δηλαδή μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της ΝΔ της υποψηφιότητας της Χριστιάνας Καλογήρου και μία ημέρα, μετά την δημοσιοποίηση του «δυνατού» σεναρίου να πολιτευτεί πια στην Περιφέρεια και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Κώστας Μουτζούρης… απασφάλισε. Και με δήλωσή του στο «Ε», ανανέωσε την προ ενός μήνα και κάτι ανακοίνωση της πρόθεσής του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχοντας δουλέψει το τελευταίο διάστημα και τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του, σε όλα τα νησιά. Περιστοιχισμένος μάλιστα από συνεργάτες του, θα ανακοινώσει σήμερα στις 12 μεσημέρι, με συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο».

Ο Μουτζούρης της ΝΔ αλλά και του… ΣΥΡΙΖΑ

Πως θα κινηθεί η εν λόγω υποψηφιότητα στην Περιφέρεια και τι νέα δεδομένα δημιουργεί; Ο κ. Μουτζούρης, είναι δεδομένο ότι θα στηριχτεί από σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ, όπως και είναι λίγο έως πολύ γνωστό, πως θα έχει στο πλευρό του, ενεργά αλλά και παλαιά επιφανή στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Εξάλλου ήδη φαίνεται να είναι κοντά του οι δύο πρώην δήμαρχοι, Άρης Χατζηκομνηνός και Μιχάλης Πολυπαθέλλης. Η υποψηφιότητά του όμως αυτή, θα έχει ανεξάρτητα χαρακτηριστικά, αν και είναι σαφές πως θα επιχειρήσει να «τρυπήσει» τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που θεωρητικά «ανήκουν» στην Χριστιάνα Καλογήρου. Εκμεταλλευόμενη δηλαδή και την εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει σε ένα κομμάτι της ΝΔ, η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της σημερινής Περιφερειάρχη, η υποψηφιότητα του τέως Πρύτανη, δημιουργεί νέα δεδομένα. Από εκεί και έπειτα όμως, ο κ. Μουτζούρης, με την Ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του, αλλά και από την υπηρεσία του σε θέσεις ευθύνης, έχει καλή σχέση και με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «προσωπικές» ψήφους, που υπερβαίνουν τις κομματικές προτιμήσεις. Και θεωρείται δικαίως, αν δουλευτεί σωστά σε όλα τα νησιά, ως μία υποψηφιότητα που έχει τύχη να βρεθεί στον δεύτερο γύρο και γιατί όχι και να διεκδικήσει την περιφερειακή αρχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top