Τα βιογραφικά των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας

09/09/2015 - 19:57

Σήμερα το απόγευμα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας

Σήμερα το απόγευμα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας κι έχουν ως εξής:

Γιάννης Ζερδελής

Ο Γιάννης Ζερδελής γεννήθηκε το 1956 στη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσε. Το 1974 εισάγεται με πανελλήνιες στο ΑΠΘ. Σπούδασε Ιατρική και πήρε την ειδικότητα του Παθολόγου. Παντρεμένος, με δύο παιδιά, το 1991 εγκαθίσταται στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται ως παθολόγος ιατρός. Με την ανιδιοτέλεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του ως γιατρός και ως πολιτικός.

Ο Γιάννης Ζερδελής αγωνίζεται από φοιτητής επί 40 έτη για την επικράτηση των πολιτικών του πεποιθήσεων, των αξιών του δικαίου και της ισονομίας. Στον χώρο της υγείας υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών γιατρών Λέσβου-Λήμνου, Πρόεδρος του Συλλόγου γιατρών ΙΚΑ Ανατολικού Αιγαίου, Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για 2 τριετίες. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διετέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος (1998-2006) και Δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης (2006-2010).

Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις διπλές εκλογές του 2012, ως ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Μετά την ξαφνική μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε «ΟΧΙ» στο μνημόνιο 3 θυσιάζοντας τη βουλευτική του έδρα και τη βέβαιη επανεκλογή του. Συνεπής στις προεκλογικές αντιμνημονιακές του δεσμεύσεις, μαζί και με άλλους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δημιούργησαν το νεοσύστατο κόμμα "ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ", για να εκφράσουν τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι τα μνημόνια δεν αποτελούν λύση.

 

Θράσος Αβραάμ

O Θράσος Αβραάμ γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1978. Έχει τελειώσει Διοίκηση Εμπορικών Επιχειρήσεων και είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από μαθητής ανέπτυξε έντονη κινηματική δράση συμμετέχοντας στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 90-91, ενώ διατέλεσε και πρόεδρος τους 15μελους μαθητικού συμβουλίου του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης. Στο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στα σχήματα των ΕΑΑΚ, ενώ διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Υπήρξε μέλος της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και της Αριστερής Ανασύνθεσης.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου, στο οποίο σήμερα είναι πρόεδρος.

Ζει και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στη Μυτιλήνη και είναι παντρεμένος με ένα παιδί.

 

 

Μίνα Αδαλή

Γεννήθηκε το 1961 στη Μυτιλήνη. Σπούδασε κλινική ψυχολογία στη Γαλλία, όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Υπήρξε εκπρόσωπος στο ΠΕΣΥ Β. Αιγαίου.

Παρούσα στην εκπαίδευση, στα σχολεία και στους Συλλόγους Γονέων μέσα από την επαγγελματική της ιδιότητα. Είναι ο άνθρωπος που θεμελίωσε τη λειτουργία του Πολύκεντρου του Δήμου Μυτιλήνης, όπου εργάστηκε για 17 χρόνια. Κατάρτισε την επιστημονική πρόταση λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης “Πνοή”. Σήμερα είναι Β' Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος “Θεομήτωρ” στην Αγιάσο. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας.

Στα μαθητικά της χρόμια υπήρξε μέλος της ΚΝΕ. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των πλατειών το 2011. Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ήταν μέλος τα τελευταία χρόνια, με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων είναι νέος επιστήμονας που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

 

Πέπη Κοκκίνη

Γεννήθηκε το 1959 στο Πλωμάρι, όπου τέλειωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Πέρασε ως αριστούχος στη Μαράσλειο Ακαδημία και έκανε μετεκπαίδευση στη ΣΕΛΔΕ Μυτιλήνης. Υπηρέτησε στην εκπαίδευση και σήμερα είναι συνταξιούχος.

Η παιδαγωγική υπήρξε η μεγάλη της αγάπη, ωθώντας την να ψάχνει νέες μορφές διάδρασης με τους μαθητές και να ενημερώνετε συνεχώς γύρω από το αντικείμενό της. Σε αυτή την κατεύθυνση, συμμετείχε στο πρόγραμμα Μελίνα, μέσα από το οποίο αναδεινύεται η πολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης.

Από 19 χρονών υπηρέτησε την αριστερά, αρχικά από το ΚΚΕ εσωτερικού, αργότερα ως ανένταχτη αριστερή και τα τελευταία 3 χρόνια από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Το 2011 μετείχε στο κίνημα των πλατειών. Το 2014 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον “Άλλο Δρόμο”.

 

Άκης Πατσελής

Γεννήθηκα στις 26 Οκτωβρίου του 1988  στην Μυτιλήνη,όπου μεγάλωσα και έμεινα μέχρι το τέλος των σχολικών μου χρόνων. Σπούδασα στο Leicester University και στο De Montfort University Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και τηλεπικοινωνίες αντίστοιχα. Σαν 2ο πτυχίο έχω τελειώσει τεχνικός Η/Υ-Δίκτυων από ιδιωτικό  ΙΕΚ σπουδές οι οποίες όμως δεν έχουν φανεί αρκετές για να αποφύγω την ανεργία. Έχω επίσης συμμετέχει σαν εθελοντής στα special olympics του 2011. Από την περίοδο των Αγανακτισμένων βρέθηκα στους δρόμους ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν τα ίδια προβλήματα με εμένα, ώστε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύβουλος με τον συνδυασμό “Ο Άλλος Δρόμος” με επικεφαλή τον Στράτο Γεωργούλα. Την τελευταία περίοδο ήμουν μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απ' όπου και αποχώρησα με την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό τοξο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey