Με το δήμαρχο Λέσβου ο Νίκος Σηφουνάκης

«Ιστορικός συμβιβασμός»

27/04/2012 - 14:42

Συνάντηση με το δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο είχε χθες το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο Δημαρχείο.

Συνάντηση με το δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο είχε χθες το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στην κατασκευή και λειτουργία των έργων βιολογικών καθαρισμών, αποχετευτικών δικτύων και αποκατάστασης ΧΑΔΑ του Δήμου Λέσβου, τα οποία έχουν ενταχθεί ή δρομολογούνται να χρηματοδοτηθούν απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και είναι συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται τα δίκτυα και οι βιολογικοί Αγίας Παρασκευής, της νότιας Μυτιλήνης, του Πολιχνίτου, της Βρίσας και των Βατερών, της Αγιάσου, της Πέτρας και της Δημοτικής Ενότητας Γέρας, καθώς και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στις περιοχές Ουτζά Μυτιλήνης και Χαλκέλια Πλωμαρίου.

Κτηματολόγιο - πολεοδομήσεις
Αναφορά επίσης έγινε και στην πορεία των αιτήσεων Κτηματολογίου στα Γραφεία Παραλαβής Δηλώσεων Επαναπροσδιορισμού στη Μυτιλήνη και τον Παπάδο (έχουν υποβληθεί συνολικά περίπου 1.250 δηλώσεις και 2.500 καταγραφές), που λειτουργούν με τη συνεργασία τής «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και του Δήμου, καθώς και για τα επόμενα βήματα που έχουν σχεδιαστεί από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Συζήτησαν επίσης τα θετικά αποτελέσματα απ’ την επίσκεψη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Βατού, με τη διευθύντρια Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κ. Κουδούνη, και τη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Σηφουνάκη, κ. Κατσάνου. Όπως αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης, ήδη η πολεοδομική μελέτη της Βαρειάς «ολοκληρώθηκε και τίθεται προς γνωμοδότηση στο Κεντρικό Συμβούλιο, ενώ για την αντίστοιχη μελέτη του Χάλικα δόθηκαν διευκρινίσεις για τις αναγκαίες συμπληρώσεις του φακέλου, που πρέπει να γίνουν με μέριμνα του Δήμου, προκειμένου να προωθηθεί η έγκρισή της από το ΥΠΕΚΑ».

Για τον «Καλλικράτη»
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε κι ο «Καλλικράτης» και οι εύλογες διαμαρτυρίες πολλών πολιτών, ιδιαίτερα στη λεσβιακή ύπαιθρο. Ο κ. Σηφουνάκης χαρακτήρισε ως ατυχή και αρνητική συγκυρία την εκδήλωση των συνεπειών της γενικευμένης οικονομικής κρίσης παράλληλα με το πρώτο στάδιο της εφαρμογής του «Καλλικράτη».

«Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και στον κυκεώνα που δημιουργήθηκε απ’ τη συνένωση σε έναν των 13 δήμων που λειτουργούσαν έως πρόσφατα στη Λέσβο, ήταν λογικό η δημοτική αρχή να καθυστερήσει να βρει το δρόμο της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Σηφουνάκη, ο οποίος τόνισε πως «διαπίστωση και ευχή είναι, στο υπόλοιπο της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, θα σημειωθεί επιτάχυνση στην πορεία των έργων και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey