Δεν ανησυχεί ο ΛΑΟΣ από τα χαμηλά ποσοστά του στα γκάλοπ

«Νέοι όροι δανεισμού της χώρας»

26/04/2012 - 13:55

Αντίθετος με το μνημόνιο δηλώνει και ο ΛΑΟΣ, που χθες παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος για το Νομό Λέσβου. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιάννης Στεργέλλης, τόνισε ότι πρέπει να αντιδράσουμε στις επιταγές τής κ. Μέρκελ που επιβάλλονται μέσα από το μνημόνιο.

Αντίθετος με το μνημόνιο δηλώνει και ο ΛΑΟΣ, που χθες παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος για το Νομό Λέσβου. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιάννης Στεργέλλης, τόνισε ότι πρέπει να αντιδράσουμε στις επιταγές τής κ. Μέρκελ που επιβάλλονται μέσα από το μνημόνιο.

Για το ξεπέρασμα της κρίσης, ο ΛΑΟΣ θεωρεί αναγκαίο να δοθεί μια πενταετής περίοδο χάριτος, να δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψει στη χώρα και στην παραγωγική διαδικασία το «μαύρο» χρήμα, να γίνει νέα συμφωνία δανειοδότησης της χώρας μας με επιτόκιο 1%, δηλαδή το επιτόκιο με το οποίο δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις ιδιωτικές τράπεζες.

Ο ΛΑΟΣ δεν ανησυχεί για τα χαμηλά ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, διότι, όπως ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Χρήστος Ματθαίου, σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν διαψευστεί τα γκάλοπ. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές έδιναν στο κόμμα του 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά στις εκλογές πήρε 7%. Το ίδιο έγινε και σε βουλευτικές εκλογές.

Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι δεν είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά αποτέλεσμα της άρνησης του κόμματος να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο. Δηλαδή εκτιμά ότι πρόκειται για δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα και συγκεκριμένα τα συμφέροντα των τραπεζικών ομίλων.

Ο εκλογικός στόχος τού ΛΑΟΣ για το Νομό είναι να περάσει το 4,04% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές.

Για τη Χρυσή Αυγή
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής επίσης δεν ανησυχεί το ΛΑΟΣ. Κατά την άποψη του κόμματος, η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ψήφος διαμαρτυρίας και θα προέλθει από απογοητευμένους ψηφοφόρους κυρίως των κυβερνητικών κομμάτων. Δε θεωρεί ότι πρόκειται να φύγουν ψηφοφόροι από το ΛΑΟΣ προς τη Χρυσή Αυγή.

Το κόμμα δεν αρνείται τη συνεργασία με άλλα κόμματα σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, ο ΛΑΟΣ ωστόσο δεν πρόκειται να αποδεχθεί ένα κυβερνητικό σχήμα στο οποίο πρωθυπουργός θα είναι ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος, διότι οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δεσμευτεί έναντι της τρόικας ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο. Θα ήταν δεκτή η συνεργασία, όμως, με άλλο πολιτικό πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού.

Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ
Οι τέσσερις υποψήφιοι από τη Λέσβο τού ΛΑΟΣ είναι:

Η Αλεξάνδρα Αντωνιάδου του Γρηγορίου, νοικοκυρά, πολύτεκνη, που ζει στη Μυτιλήνη.

Η Μερσίνα Αντωνοπούλου - Οτσνού του Δημητρίου, έμπορος από την Πέτρα.

Ο Παναγιώτης Κιτζός του Ευστρατίου, λογιστής που ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη.

Ο Χρήστος Ματθαίου του Παναγιώτη, ηλεκτρολόγος, από τα Παράκοιλα της Λέσβου.

Τέλος, η Βασιλική Τσουκαλά του Μιχαήλ, σχεδιάστρια που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey