ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Πλώρη για τη Βουλή»

24/04/2012 - 13:54

Χθες το μεσημέρι έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Λέσβου. Ο εκλογικός στόχος τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι να ξεπεράσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή. Εκτιμάται ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, καθώς οι συνδυασμοί τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφερειακές εκλογές τού 2010 είχαν πάρει πάνω από 2%.

Χθες το μεσημέρι έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Λέσβου. Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσβου Αριστείδης Σγατζός πριν παρουσιάσει τους υποψηφίους ανέφερε ότι «στις εκλογές το δίλημμα είναι ένα: είτε θα ενισχυθούν και θα αποκτήσουν “σταθερή κυβέρνηση” οι δυνάμεις της κοινωνικής καταστροφής, των μνημονίων, της Ευρωχούντας, του κεφαλαίου, είτε θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντίστασης, της ανατροπής της επίθεσης, του πραγματικού αγώνα. Ό,τι και εάν μας λένε, εμείς ξέρουμε ότι η ιστορία δε γράφεται στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα.

Με πλατύ αγωνιστικό μέτωπο, με ισχυρή, μαχητική αντικαπιταλιστική Αριστερά, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!».

Ο εκλογικός στόχος τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι να ξεπεράσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή. Εκτιμάται ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, καθώς οι συνδυασμοί τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφερειακές εκλογές τού 2010 είχαν πάρει πάνω από 2%.

Παρουσιάζοντας το Στρατή Παυλή, είπε ότι γεννήθηκε το 1967 στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στο Σκουτάρο, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2003 ζει μόνιμα στην Άντισσα, όπου εργάζεται ως επιμελητής παθολόγος στο Κέντρο Υγείας του χωριού. Είναι μέλος τού Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και συμμετέχει στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Η Ευδοκία Ψύλλου γεννήθηκε το 1974 στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στην Άγρα. Είναι τεχνολόγος μηχανικός και εργάζεται ως μισθωτή μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία. Το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής του Μετώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς και το 2010 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανταρσία στο Αιγαίο».

Ο Νίκος Μανάβης είναι δημοσιογράφος, έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΤΕΙ Καβάλας. Από το 2000 έως το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής τού ΜΕΡΑ στο Νομό και φέτος είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος βουλευτής του Νομού με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Μερόπη Κραντινού είναι η συντοπίτισσα του συνδυασμού. Γεννήθηκε το 1985, μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Σκαμνιά. Είναι μηχανολόγος μηχανικός και από το 2010 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Το 2010 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανταρσία στο Αιγαίο».

Ο Μάριος Δέτσης γεννήθηκε το 1982 και είναι από το Κοντοπούλι της Λήμνου, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία. Εργάζεται ως γιατρός στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχει διατελέσει μέλος τού Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης». Από το 2010 είναι μέλος τού Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι μέλος του Συλλόγου Κοντοπουλιανών Αθήνας και της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αττικής. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανταρσία στο Αιγαίο».

Ομιλίες και συγκεντρώσεις στα χωριά
Περιοδεία στα χωριά της βόρειας Λέσβου Σκουτάρο, Στύψη, Πέτρα, Μόλυβο, Υψηλομέτωπο, Κάπη και Σκαμνιά πραγματοποίησε την Κυριακή κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος Ευδοκία Ψύλλου, Στρατή Παυλή και Νίκο Μανάβη. Το βράδυ της Κυριακής μίλησαν σε εκδήλωση στην πλατεία του Μανταμάδου.

Το Σάββατο έγινε περιοδεία στα Βασιλικά, το Λισβόρι, τον Πολιχνίτο, τη Σκάλα Πολιχνίτου και το Ασώματο. Το βράδυ του Σαββάτου οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού μίλησαν στην κεντρική πλατεία της Αγιάσου.

Την Παρασκευή έγινε περιοδεία στα χωριά της Γέρας και του Πλωμαρίου κι ο υποψήφιος βουλευτής του συνδυασμού Στρατής Παυλής μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία του Πλωμαρίου.

Καταγγέλλουν τον υπουργό Εσωτερικών
Χθες, με ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει μεθοδεύσεις που γίνονται σε βάρος της. Συγκεκριμένα καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από τον τηλεοπτικό χρόνο που διατέθηκε στα κόμματα, τον αποκλεισμό της από τη διακομματική επιτροπή που ρυθμίζει ζητήματα της προεκλογικής διαδικασίας και τη μεθοδευμένη καθυστέρηση στην εκτύπωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Ως υπεύθυνος για την καθυστέρηση εκτύπωσης των ψηφοδελτίων υποδεικνύεται ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος δεν εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την εκτύπωσή τους πριν την Τετάρτη. Έτσι, ψηφοδέλτια των συνδυασμών τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να εκτυπωθούν και να αποσταλούν σε όλη τη χώρα την προσεχή Πέμπτη, καθώς η ερχόμενη Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο για τις νησιωτικής περιφερειακές ενότητες, όπου η μεταφορά των ψηφοδελτίων θα γίνει υποχρεωτικά με πλοία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey