Νίκος Σηφουνάκης, Παναγιώτης Καπάρας, Μάγδα Ψαρρού, Γιώργος Φινφίνης στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;

Δυο παλιοί, δυο νέοι, ένας Λημνιός

12/04/2012 - 15:40

Συνταγή» επιτυχίας για τις εκλογές στο Νομό Λέσβου θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τη δοκιμασμένη σε άλλες περιοχές ισόρροπη εκπροσώπηση του καινούργιου και του παλιού, αλλά και όλων των περιοχών, με πρόσωπα που ήδη έχουν εκτεθεί ως υποψήφιοι, αλλά και με νέες υποψηφιότητες.

Συνταγή» επιτυχίας για τις εκλογές στο Νομό Λέσβου θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τη δοκιμασμένη σε άλλες περιοχές ισόρροπη εκπροσώπηση του καινούργιου και του παλιού, αλλά και όλων των περιοχών, με πρόσωπα που ήδη έχουν εκτεθεί ως υποψήφιοι, αλλά και με νέες υποψηφιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, το αρμόδιο όργανο κεντρικά που επεξεργάζεται το θέμα των υποψηφιοτήτων, έχει καταλήξει στο σχήμα «δύο παλιοί, δύο νέοι και ένας Λημνιός υποψήφιος» και επιδιώκει να κλείσει τα πέντε κατάλληλα πρόσωπα του ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου.

Όπως είχε αναφέρει η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Μαρία Ψήμμα, στη διευρυμένη συνέλευση το βράδυ της Τρίτης δεν τέθηκε ζήτημα υποψηφιοτήτων. Η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν περί τα 25 στελέχη, καθώς και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και υπεύθυνος για τις Οργανώσεις Λέσβου - Λήμνου, Θεόδωρος Τσίγκας, αφορούσε αποκλειστικά στην προετοιμασία της Οργάνωσης για τις εκλογές. Κρίθηκε δε απαραίτητο να υπάρξει άμεσα ο καλύτερος το δυνατόν συντονισμός, ώστε να ενεργοποιηθούν όλα τα στελέχη στη μάχη των εκλογών.

Προτάσεις
Με δεδομένο ότι χθες επρόκειτο να προκηρυχθούν οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να κλείσει πριν το Πάσχα όλα τα ψηφοδέλτιά του, παρ’ ότι εκφράστηκαν και απόψεις πως οι υποψηφιότητες οριστικοποιούνται ένα λεπτό πριν την κατάθεσή τους στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απ’ την Αθήνα, που επιβεβαιώνονται από τοπικά στελέχη, η Ιπποκράτους έχει εξασφαλισμένη μόνο την υποψηφιότητα του Νίκου Σηφουνάκη. Όμως θεωρεί περίπου οριστικοποιημένη και αυτήν του υποψήφιου και στις εκλογές τού 2009 Παναγιώτη Καπάρα, σημερινού εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο οποίος θα ήταν δύσκολο να αρνηθεί να εκτεθεί με πρόεδρο το Βαγγέλη Βενιζέλο.

Παράλληλα το κόμμα συνεχίζει να αναζητά υποψήφιο απ’ την περιοχή της Λήμνου, δεδομένου ότι πολλά στελέχη απ’ το Νομό θεωρούν αναγκαία την έκφραση και αυτού του νησιού στο ψηφοδέλτιο, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει λημνιακή υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..

Κρούσεις όμως έχουν γίνει, και αναμένεται να υπάρξει άμεσα και απάντηση, και σε νέα πρόσωπα που το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να είναι υποψήφιοί του στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου. Ειδικότερα, έχει προταθεί - και όλα δείχνουν πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αποτελέσει τη γυναικεία συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο - στην πολιτική μηχανικό Μάγδα Ψαρρού, κόρη του διατελέσαντα γραμματέα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος Γιώργου Ψαρρού και της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Ματούλας Κοντέλλη.

Μία ακόμη υποψηφιότητα που επιδιώκει το κόμμα να διασφαλίσει, αν και παραμένει ακόμη αμφίβολη η απάντησή του, είναι αυτή του νεαρού οικονομολόγου Γιώργου Φινφίνη, που εργάζεται ως συνεργάτης στο γραφείο του Παναγιώτη Μυριτζή. Ο κ. Φινφίνης είναι ανιψιός του γνωστού δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Πετρέλλη και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήταν σίγουρα θετική η απάντησή του να είναι υποψήφιος αν είχε στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για να διεξαγάγει τον προεκλογικό του αγώνα.

Τέλος, μια ακόμη πιθανή υποψηφιότητα, αυτή του Παναγιώτη Ζαφειρίου, δίχως να έχει αποκλειστεί οριστικά, μάλλον ακυρώνεται απ’ τα κωλύματα που με δυσκολία θα πρέπει να ξεπεράσει, και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως καθηγητή, αλλά κυρίως λόγω της προεδρίας του στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey