Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. παραχώρησε στο Δήμο οικόπεδο για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο

Μετά το Μουσικό έρχεται το Ειδικό στη Δυτική Λέσβο

06/09/2021 - 13:52 Ενημερώθηκε 07/09/2021 - 11:35

Τα θεμέλια για να στηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης των διαχρονικών προβλημάτων εκπαίδευσης (ανηλίκων και ενηλίκων) με βαριά αναπηρία, έβαλαν σήμερα το πρωί με τη συνάντησή τους στην Καλλονή ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κωνσταντίνος Δέρβος.

Για να γίνει πλήρως κατανοητή η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου, αρκεί να διατυπωθεί ότι στο νησί λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο ένα Ειδικό Σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για εφήβους, το  ΕΕΕΕΚ Λέσβου, στη Μυτιλήνη. "Με τους μαθητές από τη Δυτική Λέσβο να αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά ακόμα και με ταξί για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διάρκειας μόλις τεσσάρων ωρών σε ελλιπείς υποδομές" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Βέρρος: «Η δημιουργία Ειδικού Σχολείου ήταν πολιτική μας δέσμευση»

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά αλλά και να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κωνσταντίνο Δέρβο για το ζωηρό του ενδιαφέρον για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για την παραχώρηση του οικοπέδου. Η επίσκεψή του στον Δήμο, μας τιμά, όπως τιμά και τον ιερό σκοπό της συνεργασίας μας. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει το γραφειοκρατικό κομμάτι της παραχώρησης με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας για να μπούμε στο κομμάτι που θα αφορά αποκλειστικά πια τη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου. Μίας υπόθεσης που ήταν εξάλλου πολιτική μας δέσμευση από τη στιγμή που ιδρύσαμε Γραφείο ΑμεΑ στον Δήμο μας».

Η παραχώρηση του οικοπέδου

Μετά από πολύμηνη μεταξύ τους συνεργασία, με την επίσκεψη σήμερα του Προέδρου στη Λέσβο επισφράγισαν τη συμφωνία παραχώρησης οικοπέδου που ανήκει στο Ίδρυμα προς τον Δήμο (έκτασης 8.015,75 τ.μ.) και βρίσκεται στη θέση «Σουμούρια» Καλλονής, με την προοπτική να κατασκευαστεί εκεί το Ειδικό Σχολείο. Στη συνεργασία αυτή που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου για την παραχώρηση του οικοπέδου που ανήκει στο Ίδρυμα από το 1976, συμμετέχει και το Υπουργείο Παιδείας που είναι ενήμερο και υποστηρικτικό στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας.

Συνάντηση Βέρρου Δέρβου

Ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κωνσταντίνος Δέρβος, επισκέφτηκε τη Λέσβο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το υπό παραχώρηση οικόπεδο, να συζητήσει κατ΄ ιδίαν με τον Δήμαρχο για την προοπτική της δημιουργίας Ειδικού Σχολείου και να διευθετήσει τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες της παραχώρησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Επικεφαλής του Γραφείου ΑμεΑ που έχει ιδρύσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου Μαρία Βατή και εργάζεται για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ζαχαρώ Ιωακείμ και ο Πρόεδρος της Καλλονής Νίκος Χαλκιώτης.    

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey