Χωρίς αναμενόμενες εκπλήξεις τα αποτελέσματα

Ίδιο σκηνικό στις φοιτητικές εκλογές

08/05/2014 - 16:53

Σε πλήρη εκλογικό ρυθμό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τους φοιτητές να προσέρχονται χθες στις κάλπες μέχρι τις 8 το βράδυ και τους καθηγητές σήμερα να εκλέγουν μέσου διαδικτύου τον επόμενο πρύτανη.

Σε πλήρη εκλογικό ρυθμό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τους φοιτητές να προσέρχονται χθες στις κάλπες μέχρι τις 8 το βράδυ και τους καθηγητές σήμερα να εκλέγουν μέσου διαδικτύου τον επόμενο πρύτανη.

Μέχρι χθες αργά το μεσημέρι, η διαδικασία εξελισσόταν ομαλά, με τον κύριο όγκο φοιτητών να επιλέγει τις απογευματινές ώρες προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, νικήτρια αναμένεται για μία ακόμα χρονιά η παράταξη «Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία - Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση» (ΔΑΠ- Ν.Δ.Φ.Κ.), που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Με τη βασική της αντίπαλο «Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη» (ΠΑΣΠ) (πρόσκειται στο
Υποτονικό το κλίμα χθες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών


ΠΑΣΟΚ) εμφανώς αποδυναμωμένη, η ΔΑΠ θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί, με πιθανότερο σενάριο να παίρνει πρωτιά και στα έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στη Μυτιλήνη.

Με παρουσία σε όλα τα τμήματα και επίμονη δουλειά τόσο προεκλογικά, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η «Πανσπουδαστική Κίνηση Σπουδαστών» (Π.Κ.Σ.), που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε., φαίνεται να καθιερώνει τα ποσοστά της στα τμήματα της Μυτιλήνης. Μικρή αύξηση στα ποσοστά τους σε σχέση με πέρυσι προσδοκούν τα μέλη της παράταξης «Αριστερή Ενότητα» (ΑΡΕΝ) (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), υπολογίζοντας κυρίως στη δυσαρέσκεια των φοιτητών απέναντι στο κυβερνητικό έργο και λιγότερο στην κινητοποίηση που έγινε για τις εκλογές.

Άλλωστε, ψηφοδέλτια της ΑΡΕΝ εμφανίστηκαν σε τέσσερις από τις έξι σχολές. Αποδυναμωμένα θα συμμετάσχουν φέτος τα σχήματα που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά με την παράταξη «Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση» (ΕΑΑΚ), με συμμετοχή σε μόλις δύο από τα έξι τμήματα. Συγκεκριμένα, σχήματα της ΕΑΑΚ καταθέτουν ψηφοδέλτια στα Τμήματα Περιβάλλοντος και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Τέλος, φέτος είναι η πρώτη χρονιά φοιτητικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις οποίες δε συμμετέχει κανένα ανεξάρτητο φοιτητικό σχήμα.

Τα αποτελέσματα βγήκαν χθες αργά το βράδυ και θα δημοσιευθούν στο αυριανό μας φύλλο.

Ποιοι συμμετείχαν
Οι τελικές συμμετοχές ανά τμήμα διαμορφώθηκαν:
Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας: ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, Π.Κ.Σ., ΑΡΕΝ
Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας: ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, Π.Κ.Σ., ΑΡΕΝ, @ntivirus
Κοινωνιολογίας: ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, Π.Κ.Σ.
Επιστημών της Θάλασσας: ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, Π.Κ.Σ.
Περιβάλλοντος: ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, Π.Κ.Σ., ΑΡΕΝ, ΣΠΕΙΡΑ-ΕΑΑΚ
Γεωγραφίας: ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, Π.Κ.Σ., ΑΡΕΝ

Αξιοσημείωτο στη φετινή διαδικασία είναι η «αθόρυβη» συνεργασία τής ΔΑΠ με την ΠΑΣΠ στο Τμήμα Ανθρωπολογίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα, η ΠΑΣΠ δεν κατέθεσε υποψηφιότητα και αριθμός στελεχών της εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ. Το γεγονός επισημάνθηκε και από την παράταξη της ΑΡΕΝ, στελέχη της οποίας έκανα λόγο για μετεκλογικές συνεργασίες στο πρότυπο της συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων στα οποία πρόσκεινται η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ.

Υποτονικά…
Τέλος, αν και σε αισθητά υποτονικότερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χρονιές, στήθηκαν χθες τρεις μικροφωνικές εγκαταστάσεις στο Λόφο του Πανεπιστημίου, από διάφορες παρατάξεις. Η διαδικασία μέχρι το μεσημέρι κυλούσε ομαλά, με ελάχιστους φοιτητές να έχουν προσέλθει στις κάλπες.

«Η διαδικασία ξεκίνησε και εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα, με τη συμμετοχή μέχρι τώρα (σ.σ. μεσημεριανές ώρες) να είναι αρκετά χαμηλή. Αυτό είναι φυσιολογικό και συνήθως παρουσιάζεται μαζική προσέλευση τις τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 8:00 το βράδυ», είπε στο «Ε» η Αλεξία Τσιροζίδου, μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας.

«Με ήρεμο κλίμα και χωρίς να υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο προχωρά η εκλογική διαδικασία. Το απόγευμα περιμένουμε του περισσότερους φοιτητές να ψηφίσουν, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Το χαρακτηριστικό φέτος είναι η απουσία τής ΠΑΣΠ από ορισμένα τμήματα, όπως αυτό της Ανθρωπολογίας, καθώς επίσης και των ΕΑΑΚ. Λιγότερες συμμετοχές μετρούν και τα ανεξάρτητα φοιτητικά σχήματα.

Τα αποτελέσματα θα βγουν κανονικά το βράδυ, μία με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης», τόνισε το μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο Τμήμα Ανθρωπολογίας Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey