Απολογισμός του δημάρχου Λήμνου με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά

Περί σχολικής στέγης ο λόγος…

12/09/2012 - 16:01

Σε ενημέρωση για τις δράσεις του Δήμου Λήμνου στον τομέα της εκπαιδευτικής υποδομής, αλλά και στα γενικότερα θέματα Παιδείας στο νησί, προχώρησε ο δήμαρχος, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε ενημέρωση για τις δράσεις του Δήμου Λήμνου στον τομέα της εκπαιδευτικής υποδομής, αλλά και στα γενικότερα θέματα Παιδείας στο νησί, προχώρησε ο δήμαρχος, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σ’ ό,τι αφορά στη σχολική στέγη, αποπερατώθηκε και λειτουργεί από φέτος το νέο 3ο Νηπιαγωγείο, με δωρεά της οικογένειας Μποβολέτη και συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Επίσης κατασκευάζεται εξ αρχής το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και δημιουργήθηκε ένα καινούργιο εκπαιδευτήριο με προκατασκευασμένες αίθουσες, για την απρόσκοπτη λειτουργία στο διάστημα της κατασκευής.

Ακόμη, κατασκευάζεται νέο και ανακατασκευάζεται το παραδοσιακό κτήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Για την προσωρινή στέγασή του έγιναν παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο Μύρινας, αλλά και στο μισθωμένο κτήριο του πρώην 3ο Νηπιαγωγείου, με διασφάλιση της αυτόνομης λειτουργίας και των δύο Σχολείων.

Τόσο για τις επιλογές των λύσεων, όσο και για την υλοποίηση των ομόφωνων αποφάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε στενή και συνεχής συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η προσωρινή αυτή κατάσταση να διαρκέσει μόνο μία σχολική χρονιά», τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Ακόμη, σε αίθουσες του πρώην ΓΕΛ Μούδρου μετεγκαταστάθηκε το Νηπιαγωγείο Μούδρου και εγκαταλείφτηκε το παλιό νοικιασμένο κτήριο απέναντι από το Δημαρχείο. Για την κατασκευή της επέκτασης του 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και δημοπρατείται άμεσα το έργο. Προγραμματίστηκε, επιπλέον, η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στο Κοντοπούλι και για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Μούδρου.

Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς, εξασφαλίστηκε προσωπικό, καθώς και τα απαιτούμενα λειτουργικά έξοδά τους, ενώ όλες οι αιτήσεις γονιών που δικαιούνται να στείλουν τα παιδιά τους, ικανοποιούνται. Ως προς το Πανεπιστήμιο, προσφέρεται βοήθεια σε διοικητικό προσωπικό και κτηριακές υποδομές, στην επίλυση του προβλήματος σίτισης των φοιτητών και διευκολύνσεις μετακίνησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών δράσεων στο Τμήμα.

Με ενέργειες του Δήμου εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν τέσσερις ειδικότητες στο ΙΕΚ Λήμνου, ενώ ο Δήμος καλύπτει τη λειτουργία της γραμματείας τού ΙΕΚ, καθώς δεν υπήρχε έως σήμερα αρμόδιος υπάλληλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey