Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου της Τρίπολης στη Λέσβο

«Τρυπώνουν» στην Λιβυή λεσβιακά προϊόντα

27/09/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 30/09/2022 - 17:14

Οικονομικές σχέσεις με την Λιβύη και συγκεκριμένα με το Επιμελητήριο της Τρίπολης χτίζει το Επιμελητήριο Λέσβου. Οι σχέσεις αυτές επισφραγίστηκαν προσφάτως με υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. Το μνημόνιο συνεργασίας έχει αντικείμενο την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των ελληνικών και λιβυκών επιχειρήσεων αλλά και των δύο Επιμελητηρίων.

Ρολό κλειδί στην συμφωνία αυτή έπαιξε ο εκπρόσωπος της Λιβύης στην Ελλάδα Radwan Fastolh, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά.

Το μνημόνιο αυτό ανοίγει οδούς για την εισχώρηση των Λεσβιακών προϊόντων στην αγορά της Λιβυής αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για προμήθεια κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, λαδιού, μελιού και ενώ σύμφωνα με τον κ. Μυρσινιά δεν αποκλείεται η Λέσβος να αποτελέσει τουριστικό προορισμό για τους επιφανείς κατοίκους της Λιβύης.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει μια πιο αναλυτική προβολή, ανά κλάδο, της δυναμικότητας των επιχειρήσεων με έδρα τη Λέσβο προκειμένου να είναι πιο στοχευμένες οι οποίες εμπορικές συμφωνίες, ενώ δεν αποκλείεται και η αποστολή εκπροσώπων στην χώρα στο πλαίσιο αυτό.

Ο κ. Μυρσινιάς μιλώντας στο «Ε» χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την εξέλιξη αυτή, καθώς η Λέσβος χτίζει γέφυρες προώθησης των προϊόντων της με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και της οικονομίας γενικότερα. Παράλληλα επισημαίνει ότι στο τραπέζι μπαίνει και το κεφάλαιο τουρισμός προσθέτοντας εν δυνάμει ακόμη μια αγορά που έχει ανάγκη η Λέσβος.

 

Η συνάντηση

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λέσβου, συνάντηση από αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου της Τρίπολης στη Λιβύη και Λιβύων επιχειρηματιών, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Μυρσινιά. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κώστας Σωτηράκης, ο Πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης Παναγιώτης Καρίπης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Βερναρδάκης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κατσαβέλλης, επιχειρηματίες από τους κλάδους παραγωγής του νησιού μας, όπως ελαιοπαραγωγοί, παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων, μελισσοκομικών προϊόντων, χονδρέμποροι κρέατος, τουριστικοί πράκτορες, κ. α., ενώ το Επιμελητήριο της Τρίπολης της Λιβύης εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής και εκτελών χρέη Προέδρου κ. Mohamed Bashir Duzan, και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών και Σύμβουλος Διαχείρισης Ποιότητας Dr. Tarek Elsmuai.

Κατά την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στους ιστορικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο περιοχών, στις νέες προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων και στις δυνατότητες διείσδυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη Λιβύη.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου της Τρίπολης, από την πλευρά τους έδειξαν ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα του νησιού, για τα οποία υπάρχει προοπτική υψηλής ζήτησης στη Λιβύη, και στο άμεσο μέλλον θα έρθουν σε επαφή μέσω του Επιμελητηρίου Λέσβου, με τους Λέσβιους επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξαγωγές στη Λιβύη.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey